فرماندار اندیمشک فرآوری، بسته بندی و تکمیل زنجیر ارزش افزوده انار در این شهرستان را مورد تاکید قرار داد و گفت: برگزاری جشنواره انار نقش کلیدی در توسعه اقتصادی، جذب سرمایه گذار و تسهیل گردشگری در اندیمشک دارد.
علیرضا گوروئی در دومین جشنواره شکرانه انار اندیمشک که عصر جمعه در تالار فرهنگ این شهرستان برگزار شد، بیان کرد: اندیمشک به واسطه موقعیت خاص جغرافیایی، زمینهای کشاورزی حاصلخیز، وجود سه دریاچه سد دز، کرخه و بالارود و زیرساختهای ترانزیتی و راه آهن موقعیت بسیار راهبردی دارد.
وی ادامه داد: اندیمشک از نظر موقعیت راهبردی و ظرفیتهای ممتاز این شهرستان به ویژه در بخش کشاورزی و گردشگری در کشور کم نظیر است.
فرماندار اندیمشک، جشنواره شکرانه برداشت انار را اقدامی ارزشمند برای معرفی ظرفیتهای این شهرستان در کشور دانست و اظهار کرد: انار در اندیمشک تنها یک محصول کشاورزی نیست بلکه یک هویت فرهنگی و تاریخی است.
وی با بیان اینکه نباید به جشنواره انار به عنوان یک رویداد فصلی نگاه شود، افزود: این جشنواره فرصتی برای معرفی بسیاری از توانمندیهای اندیمشک در سطح ملی و استانی است.
گوروئی گفت: اندیمشک جمع تمام ظرفیتهای گردشگری، فرهنگی، صنعتی کشاورزی است که باید از این ظرفیتها برای تولید و اشتغال در این شهرستان نهایت استفاده شود.
فرماندار اندیمشک، خام فروشی انار و محصولات کشاورزی در این شهرستان را مورد انتقاد قرار داد و گفت: صنایع تبدیلی مرتبط با انار، جذب سرمایه گذاران برای توسعه باغات و صنایع مرتبط با انار و همچنین ارتقای زیرساختهای گردشگری اولویت دارد.
وی توسعه اندیمشک را در گرو ارتباط نزدیک مردم و مسوولان دانست و گفت: مدیریت علمی کشت، توجه به بسته بندی، تسهیل سرمایه گذاری و توسعه گردشگری مورد تاکید است.
دبیر دومین جشنواره شکرانه برداشت انار اندیمشک نیز در این آیین گفت: ثبت ملی «انار تکانی» و «خورشت میرعالی خانی» به عنوان یکی از غذاهای طبخ شده با انار در این شهرستان دستور کار دبیرخانه این جشنواره است.
کیانوش میرچناری افزود: دومین جشنواره انار اندیمشک با چشم انداز فرهنگی وهنری و معرفی ظرفیتهای گردشگری این شهرستان در کشور طراحی شده است.
وی اندیمشک را شهرستان ظرفیتهای بی بدیل دانست و افزود: نخستین جشنواره انار اندیمشک با چشم انداز محرومیت زدایی، تقویت اقتصادی، توجه به معیشت روستایی و تسهیل گری در دستیابی به صنعت توریسم اندیمشک در منطقه گردشگری منگره این شهرستان سال گذشته برگزار شد.
دبیر جشنواره انار اندیمشک، این شهرستان را دروازه ورودی خوزستان دانست و گفت: این شهرستان قدمگاه امام رضا(ع )، نخستین خاکریز دفاع مقدس در جسر نادری، بانک آب جهانی با سه سد دز، کرخه و بالارود، قطب ورزش کشت فرنگی ایران و جهان شهر ریلی است.
در حاشیه این جشنواره، نمایشگاههایی از توانمندیهای گردشگری اندیمشک برگزار و در این جشنواره از کشاورزان نمونه اندیمشک نیز تجلیل شد.
وسعت باغات انار در اندیمشک ۲۵۰ هکتار است که بیشتر این باغات در منطقه منگره و روستاهای گرداب، دوروان، چاره، چنار، شیخ داوودخادم، تووه، آهوبرند، مونگی، انارکی، مازو، چین روزه، شرو، سرتپ دورق و خورده قرار دارند.
انارهای منطقه کوهستانی منگره اندیمشک از پوستی سبز برخوردار هستند که بعد از رسیدن زرد میشوند. این انارها دانههای سفیدشفاف و طعمی ترش دارند.
هر ساله در هنگام برداشت، آئین انار تکانی که به همراه خوانش شعر و آوازهای محلی برگزار میشود، محصولی به نام ترشی انار دارد که به دانههای خشک شده انار هم ناردون گفته میشود.
علاوه بر «ترشی انار» و «رب انار» که چاشنی غذای سنتی است، غذای «خورشت میرعالی خانی» از دانهی انار در اندیمشک طبخ میشود.
اندیمشک با برخورداری از ۲ رودخانه دز و کرخه، سه سد کرخه، دز، بالارود، کوهستانهای مرتفع، درههای عمیق، قلعه و کاروانسراهای تاریخی، موسیقی محلی، بقعهها و آرامستانهای تاریخی، میراث صنعتی راهآهن، یادمانهای دفاع مقدس و صنایعدستی محلی نیازمند توجه هرچه بیشتر در بخش میراثفرهنگی گردشگری صنایعدستی است.