تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۱
کد خبر: ۳۱۸۵۰۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
رییس انجمن خرمای خوزستان:

تداوم کاهش کیفیت خرما باعث از دست دادن بازار جهانی می‌شود

  رییس انجمن خرمای خوزستان با اشاره به کاهش کیفیت و میزان تولید خرما در استان خوزستان گفت: ادامه کاهش کیفیت خرما باعث از دست دادن بازار جهانی آن خواهد شد.

ماجد مطوریان‌پور اظهار کرد: به علت شوری آب و هوای گرم در سالجاری شاهد کاهش ۵۰ درصدی تولید خرما در جنوب غرب خوزستان هستیم که ادامه این روند باعث از دست دادن بازار جهانی این محصول خواهد شد.

وی افزود:خرمای تولید شده در استان خوزستان از نوع استعمران و سایر دارای بازار جهانی است و ادامه روند کاهش کیفیت باعث می‌شود مشتریان به سراغ سایر بازارها بروند.

مطوریان‌پور گفت:یکی از رقبای اصلی ایران در تولید خرما کشور پاکستان است که در صورت اصلاح نشدن روند توزیع آب در نخلستان‌های استان، مشتریان به سمت این کشور خواهند رفت.

وی اظهار کرد: صادرات خرما باعث تقویت اقتصاد کشورها می شود زیرا تامین درآمد ارزی از این راه به کشورها کمک زیادی می‌کند.

مطوریان‌پور افزود: به دلیل برداشت‌های بی‌رویه و کشت شلتوک در چهار مرحله رهاسازی آب به سوی نخلستان های انتهای حوزه آبریزی کاروان فقط ۱۰ تال ۱۵ درصد آب رهاسازی شده به نخلستان‌ها رسید و این مهم باعث کاهش کیفیت محصول در سال جاری شد.

وی از برگزاری برنامه‌ریزی همایش ۲ روزه ملی خرمای ایران در استان خوزستان در پاییز سال جاری خبر داد و گفت:یک روز این همایش در منطقه آزاد اروند برگزار خواهد شد و سعی بر این است تا ضمن آسیب‌شناسی مشکلات، راهکارهایی برای بهبود فضای کسب‌وکار خرما ارائه شود.

استان خوزستان یکی از قطب‌های تولید خرما در کشور است.

مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار