مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به اهمیت ترویج مصرف آبزیان در سبد غذایی خانوارهای خوزستانی گفت: سرانه مصرف آبزیان در استان به بیش از ۱۹ کیلوگرم رسیده است.
مرتضی سوری در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اهمیت ترویج مصرف آبزیان در سبد غذایی خانوارهای خوزستانی اظهار کرد: توسعه فرهنگ مصرف ماهی و میگو علاوه بر ارتقای سلامت جامعه به رونق بیشتر تولید و اشتغال در این حوزه نیز کمک میکند.
وی با بیان اینکه خوزستان سالانه بخش قابل توجهی از تولیدات شیلاتی کشور را به خود اختصاص میدهد، خاطرنشان کرد: توسعه مزارع پرورش میگو، گسترش پرورش ماهیان گرمابی و دریایی و همچنین صید و صیادی از مهمترین محورهای فعالیت شیلات خوزستان به شمار میرود.
وی افزود: در کنار افزایش تولید، موضوع ارتقای کیفیت، بستهبندی استاندارد و بازاریابی محصولات آبزی نیز در دستور کار قرار دارد تا علاوه بر تامین نیاز بازار داخلی، زمینه افزایش صادرات و ارزآوری بیشتر فراهم شود.
مدیرکل شیلات خوزستان ادامه داد: در سال گذشته بیش از ۶۸ هزار تن آبزیان از استان خوزستان صادر شده که ارزشی معادل ۲۶۰ میلیون دلار داشته است.
سوری بیان کرد: سرانه مصرف آبزیان در استان بیش از ۱۹ کیلوگرم برای هر نفر در سال است که تقریباً برابر با متوسط جهانی(۲۰ کیلوگرم) بوده و نشاندهنده جایگاه مناسب آبزیان در سبد غذایی خانوارهای خوزستانی است.
وی یادآور شد: شهرهای ساحلی استان خوزستان به دلیل دسترسی مستقیم به منابع آبی و فرهنگ غنی مصرف آبزیان، سهم قابلتوجهی در مصرف محصولات شیلاتی دارند و سرانه مصرف در این مناطق بالاتر از میانگین استان است.
مدیرکل شیلات خوزستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر در سطح استان ۱۲ بازار خردهفروشی، یک بازار عمدهفروشی و یک پایانه صادراتی آبزیان فعال است که نقش مهمی در ساماندهی توزیع داخلی و توسعه صادرات دارند.