تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۳
کد خبر: ۳۱۸۰۴
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
دادکان: فوتبال بي اخلاق نيست ؛ فوتبال تابعي است از اجتماع
محمد دادکان رئيس اسبق فدراسيون فوتبال در برنامه تلويزيوني دفاعي جانانه داشت از فوتبال پاک.

  اخلاق در صحنه ورزش و رسانه‌هاي ورزشي و تأثيرات آن بر جامعه درآخرين برنامه «ديروز، امروز، فردا» با حضور خسروي‌وفا مسئول كميته پارالمپيك و محمد دادکان به عنوان مهمان تلفني بررسي شد..
محمود خسروي وفا در ابتداي اين برنامه در مورد ديدار رهبري با اهالي ورزش گفت :« اين نوع ديدار براي اولين بار در نوع خودش اتفاق افتاد. اينکه ورزشکاران به صورت مستقيم خواسته هاي خود را مطرح کنند، کم پيش آمده بود. امسال سالي بود که موفقيت ورزشي ايران به چشم آمد و بخش هايي از انتظارات را برآورده کرده بود و به همين دليل انتظار چنين ديداري مي رفت. ديدار حضرت آقا خواسته دلي خيلي از قهرمانان ما بود. تعدادي از ورزشکاران به دليل کمبود فضا نتوانستند در اين ديدار باشند اما ورزشکاران مختلف از رشته هاي متنوع در اين ديدار حضور داشتند. من حس کردم فضاي صحبت هاي رهبري، تائيد و تشويق ورزش کشور بود که با لحني صميمي و ملايم بيان شد. صحبت هاي رهبري در اين ديدار رويکرد تازه اي داشت. هم تاييد بود و هم مطالباتي در پي اين تاييد ها از طرف ايشان مطرح شد. وظيفه جامعه ورزش بعد از اين ديدار، سنگين تر از گذشته شده است. بعد از پايان سخنراني، ايشان مثل يک نگين بين ورزشکاران مي گشتند و قهرمانان خواسته هاي خود را با ايشان مطرح مي کردند. وقتي بهداد سليمي انگشتر ايشان را خواستند، ابتدا ايشان دستور دادند يک انگشتر براي آقاي سليمي بياورند اما در نهايت ايشان، تصميم گرفتند انگشتر خودشان را به بهداد سليمي اهدا کنند. ايشان دعايي خواندند و انگشتر را به آقاي سليمي هديه دادند. فضاي اين ديدار، فضاي رسمي نبود و همه چيز در کمال صميميت پش رفت.»
خسروي وفا با بيان اينکه رسانه ها بايد مراقبت باشند تا دچار آفت دروغ و تهمت نشوند، گفت: « رسانه هميشه رسالت نظارتي برعهده داشته که تا امروز هم به خوبي اين کار را انجام داده است. پارالمپيک دوره هاي پيش هم خوب کار مي کرد اما در المپيک قبلي به دليل کارهاي خوب رسانه، کار قهرمانان معلول و جانباز به خوبي ديده شد.»
وي ادامه داد:« به نظر من نداشتن برنامه، نداشتن سياست کلان و طرح جامع باعث مي شود که راه پيشرفت به درستي طي نشود. از طرفي ورود مديران غير ورزشي به ورزش يکي ديگر از آفت هاي ورزش ماست. من معتقدم ورزشکاران نخبه بايد وارد مديريت ورزشي کشور شوند. بخش ديگري از مشکلات به راس هرم ورزش برمي گردد. ورزشکارهاي ايران جزو ورزشکاران سالم دهکده المپيک هستيم و جايي که دچار مشکل مي شويم، از طرف سيستم مديريتي آسيب ديده ايم. تماشاگراني هم که در استاديوم مي آيند،همان مردمي هستند که در راهپيمايي 22 بهمن شرکت کردند. اما رفتار بد آن ها در استاديوم به دليل عدم مديريت درست است.»
دادکان که به صورت تلفني روي خط «ديروز، امروز، فردا» آمده بود، در ابتداي صحبت هايش در مورد ديدار مقام معظم رهبري با ورزشکاران گفت:« بزرگترين افتخارم اين بود که در جمع ورزشکاران به خدمت حضرت آقا رسيدم. اميدوارم ورزشکاران از نصايح آقا کمال استفاده را داشته باشند تا راه پيشرفت کشور به سرعت طي شود.»
دکتر دادکان در ادامه صحبت هايش اظهار داشت:« در دنياي حرفه اي ورزش هيچ برنامه اي در رابطه با اخلاق وجود ندارد. هرجاي دنيا که ورزش حرفه اي تعريف شده است،اخلاق تکه اي از پازل هايي است که در کنار آن چيده شده است و ورزشکاري که وارد ورزش حرفه اي مي شود بايد اخلاق حرفه اي را رعايت کند. بايد قبول کنيم که حلقه گمشده ورزش ما اخلاق است. اخلاق در ورزش ما جايگاهي ندارد. يکي از شاخصه هاي مهم اخلاق، صداقت است که آن هم وجود ندارد. اگر بخواهيم براي جامعه ورزش خودمان تعريفي داشته باشيم، ايا احترام و محبت و درستکاري در آن وجود دارد؟ جواب منفي است. علتش اين است که بحث مالي در ورزش کشور درست انجام نشده است و امروز با ورود مباحث مالي، موضوعات اخلاقي کمرنگ شده است.»
وي ادامه داد:« تا يک مساله اخلاقي پيش مي آيد ما به سراغ مربي و ورزشکار و رسانه مي رويم اما چرا هيچ کس سراغ مدير نمي رود؟! اولين بي اخلاقي در ورزش اين است که فردي بدون تخصص داشتن در يک رشته، وارد آن رشته شود. اين شروع بي اخلاقي است، در حالي که اخلاق متعلق به کشور ماست. ما مهد ادب و احترام و اخلاق و محبت هستيم. از بين رفتن قانون، ايجاد خشونت، تبعيض، رشوه دهي، ناجوانمردانه عمل کردن و... از مصاديق بي اخلاقي در ورزش ماست.»
دادکان اظهار داشت:« در هشت سال گذشته اوج بي اخلاقي مالي در ورزش کشور اتفاق افتاده است. يک مربي که در زمان من 13 ميليون دريافت مي کرده، امروز با 500 ميليون تومان هم سرمربيگري تيم ملي کشورمان را قبول نمي کند. کساني در سال هاي اخير آمدند که مي خواستند جايگاه هاي مختلف را در ورزش تصاحب کنند که اين موضوع باعث ايجاد بي ثباتي در ورزش شد.»
خسروي وفا در ادامه برنامه در مورد رفتارهاي اخلاقي ورزشکاران در صحنه هاي ورزشي گفت:« من فکر مي کنم کارهاي اخلاقي ورزشکاران در ميادين ورزشي خودجوش است. انسان جنبه مادي و معنوي دارد . اگر اين دوجنبه با هم تربيت شود، نتيجه خوبي حاصل مي شود. ورزشکار بايد شرايط خوب روحي داشته باشد تا بتواند از تمرينات خود به نتيجه ايده آلي برسد. من فکر مي کنم سال 77 بود که رهبري در ديدار با ورزشکاران بحث اخلاق و فرهنگ را بيان کردند و انگشت اشاره شان هم به سمت شوراي عالي انقلاب فرهنگي بود. مديران بايد طبق ساختاري که تعيين شده است حرکت کنند تا فضا درست مديريت شود.»
رئيس سابق فدراسيون فوتبال کشورمان در ادامه برنامه با بيان اينکه گفت:« من نمي توانم صرفاً بپذيرم که آغاز بي اخلاقي هاي ورزشي از فوتبال بوده است. به هرحال جامعه ورزش از جامعه جدا نيست. چيزي که فوتبال ما و البته ورزش ما را تحث تاثير قرار داده است، ارزشمند شدن مسائل مالي است که باعث شده مسائل معنوي کمرنگ شود.»
دادکان ادامه داد:« بهترين جا براي ورزشکار ورزشگاه ها و استاديوم هاست تا بتواند جايگاه خود را حفظ کند. اما بايد ببينيم ما اين امکانات را فراهم کرده ايم؟ اگر فراهم کرده ايم چرا بچه هاي ما از اين امکانات استفاده نمي کنند؟! يک روزي تهران يک ميليون جمعيت داشت و براي بازي هاي استقلال و پرسپوليس حداقل صد هزار نفر به ورزشگاه مي رفت اما الان ما چه کار کرده ايم که براي بازي اين دو تيم، 5 هزار نفر هم نمي روند؟!»
دادکان در پايان گفت:«ما نبايد فراموش کنيم که چه گذشته اي داشته ايم! اگر يک روزي من قهرمان شدم بايد يادم باشم که قبل از قهرماني و يا گرفتن پست مديريت، چه بوده ايم. ما هرچه در مملکت داريم، مديون اين کشور و مردمش هستيم. البته دعاي پدر و مادر و تلاش هاي فرد هم بي تاثير نيست اما نبايد فراموش کنيم که چه گذشته اي داشته ايم. قهرمان در وهله اول، خودش بايد خودش را حفظ کند و قدر خود را بداند.»
محمود خسروي وفا در ادامه برنامه در مورد طرح جامع ورزش کشور گفت:« در طرح هاي جامع کشور، دورنماي کشور مشخص است اما بايد راهکارهاي آن را طي کنيم. وقتي مديريت ها تغيير پيدا مي کند، نگاه اخلاقي براي ادامه راه مديران قبلي وجود ندارد و همه چيز نمايشي پيش مي رود. هر مديري که مي آيد با آزمون و خطا مي خواهد مديريت را ياد بگيرد.»
وي ادامه داد:« مهم ترين وظيفه کميسيون فرهنگي ورزش دنبال کردن سند راهبردي و طرح جامع ورزش است. اگر اين موضوع به عنوان قانون به تصويب برسيد خيلي از مسائل حل مي شود. من معتقدم ما عقبه خوبي در ورزش داريم. همين الان هم پهلوانان بزرگي داريم. پرچم کشور ما وزن زيادي دارد. اين ورزشکاران همان جوان هايي هستند که در راه حفظ عزت کشور به شهادت رسيدند. ما بايد وزن پرچم کشور را براي قهرمانان خود جا بياندازيم.»

برچسب ها: دادکان ، فوتبال
:
:
:
آخرین اخبار