رییس کمیته تغذیه ورزشی هیات پزشکی ورزشی خوزستان با اشاره به اهمیت تغذیه در ورزشهای تیمی، گفت: کالری مورد نیاز در طول یک تمرین، بر اساس نوع، مدت زمان و شدت ورزش و نیز پستی که ورزشکار بازی میکند، تعیین میشود.
رحمتالله خانمحمدی اظهارکرد: معمولاً در تمرینات و مسابقاتی که بین ۱ تا دو ۲ ساعت به درازا میکشند و از فعالیتهای تناوبی تشکیل میشوند، ورزشکار به خوردن کالری هنگام ورزش کردن نیاز ندارد. در این ورزشها نیاز اصلی ورزشکاران، تامین کافی آب بدن(هیدراتاسیون) است.
وی با اشاره به اهمیت مصرف کربوهیدراتها، ادامه داد: به دلیل اهمیت تأثیر کربوهیدراتها بر عملکرد ورزشی، یکی از اهداف مهم در برنامه غذایی ورزشهای تیمی، اطمینان از مصرف کافی کربوهیدرات است، به طوری که نیازهای روزانه کربوهیدراتی و همچنین قبل، حین و بعد از تمرین و مسابقات تامین شود.
رییس کمیته تغذیه ورزشی هیات پزشکی ورزشی خوزستان بیان کرد: همچنین با توجه به مواردی همچون وضعیت بازی، میزان تمرین، وزن بدن، نیاز به تغییر وزن بدن و کل کالری مصرفی روزانه، بهتر است محاسبه میزان کربوهیدرات مورد نیاز به صورت انفرادی حساب شود و نه به صورت تیمی.
او با بیان اینکه بهتر است ورزشکاران ورزشهای تیمی به صورت دورهای مثلا هر ۶ ماه وضعیت آهن، کلسیم و روی خود را بررسی کنند، عنوان کرد: در مورد وضعیت مواد معدنی در ورزشکاران تیمی یا گروهی بیشترین توجه باید مربوط به آهن، کلسیم و روی باشد.
خانمحمدی همچنین با اشاره به چگونگی مصرف پروتئین در ورزشکاران، گفت: محاسبه پروتئین ورزشکاران تیمی به چند عامل از جمله کمیت و روشهای تمرین، وزن فعلی بدن و هدفهای تودهی عضلانی بستگی دارد. تمرینات قدرتی فصل بازی و خارج فصل نیاز به پروتئین را زیاد میکند. با افزایش تمرینهای قدرتی، انرژی و پروتئین مورد نیاز افزایش مییابد. ضمن اینکه ورزشکاران تیمی باید روزانه حدود ۱/۱ تا ۷/۱ گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن مصرف کنند.
وی با بیان اینکه ورزشکاران رشتههای تیمی باید ۲۰ تا ۳۰ درصد از کل کالری روزانه خود را از چربیها تامین کنند، ادامه داد: ورزشکاران مرد و زن در انواع ورزشهای تیمی، باید در خصوص مصرف ویتامینهای A و E و فولات مراقبت لازم را داشته باشند، چرا که تنها ویتامینهایی که ممکن است در ورزشهای تیمی دچار کمبود شوند، ویتامین A، E و فولات است.