سید محمدرضا موالیزاده یکشنبه در بازدید از واحد حادثهدیده پالایشگاه آبادان اظهار کرد: پالایشگاه آبادان در مقاطع مختلف، از جمله در دوران جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران اسلامی، همچنان مشغول فعالیت و تولید بوده است.
وی افزود: حادثه آتشسوزی در پالایشگاه آبادان که منجر به مجروح شدن مدیرعامل پالایشگاه شد، به دلیل استهلاک برج تقطیر و فرسودگیهای آن رخ داده است. با توجه به ضرورت افزایش تولید و صادرات محصول، پالایشگاه از واحد ۷۰ استفاده کرد.
استاندار خوزستان توضیح داد: پالایشگاه آبادان قصد داشت این واحد را اورهال کند، اما پس از مدتی که واحد فعال شد، متاسفانه از قسمت بالایی دچار حریق شد که به قسمتهای پایینتر سرایت کرد و در نهایت منجر به شهادت یکی از زحمتکشان پالایشگاه شد.
موالیزاده تصریح کرد: به طور حتم کسانی که در عرصه تولید جان خود را از دست میدهند، به عنوان شهید خدمت در سنگر تولید شناخته میشوند.
وی با اشاره به مصدومیت شدید ۲ نفر از زحمتکشان پالایشگاه در این حادثه گفت: باید تلاش کنیم تا واحدهای صنعتی هنگام بهرهبرداری یا بازگشت به چرخه تولید از جهات مختلف مورد بررسی قرار گیرند تا اطمینان حاصل شود که واحدها بدون مشکل وارد مدار میشوند.
استاندار خوزستان ادامه داد: برخی واحدها در پالایشگاه آبادان با قدمت زیاد و بدون مشکل در حال فعالیت هستند و چرخه تولید در این پالایشگاه متوقف نشده است. همچنین با راهاندازی مجدد واحد ۷۰، میزان تولید در این پالایشگاه افزایش خواهد یافت.
تولید این پالایشگاه با بهرهگیری از ظرفیت خالی سایر واحدها، بدون اختلال و به طور پایدار در جریان است.
بر اساس این گزارش، در بررسیهای اولیه فنی، علت بروز حریق به نشتی یکی از پمپهای واحد ۷۰ بازمیگردد و تاکنون هیچگونه شواهدی از خرابکاری یا دخالت عوامل انسانی مشاهده نشده است.
پالایشگاه نفت آبادان یکی از قدیمیترین و بزرگترین پالایشگاههای نفت در ایران و خاورمیانه است. این پالایشگاه نقش بسیار مهمی در صنعت نفت ایران و تامین فرآوردههای نفتی کشور ایفا میکند و طی دههها با توسعه و بهروزرسانیهای مکرر، به یکی از مراکز کلیدی پالایش نفت در منطقه تبدیل شده است.
پالایشگاه آبادان علاوه بر تولید بنزین، نفتگاز، گاز مایع و سایر فرآوردههای نفتی، بهعنوان قطب صنعتی مهم منطقه جنوبغرب ایران شناخته میشود.