انیس قنبری اظهارکرد: در ایران با توجه به فرهنگ خاص تعطیلات بلندمدت تابستانه، علاوه بر زمان مناسبی که در اکثر کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته برای استعدادیابی کودکان در مدارس وجود دارد، خانوادهها در اواخر ماههای بهاری میتوانند با تحقیق و برنامهریزی مناسب کودکان خود را مورد سنجش و استعدادیابی مناسب توسط مربیان متخصص استعدادیابی کودکان قرار دهند.
او ادامه داد: استعدادیابی ورزشی در مدارس در کشورهایی که سیستمهای ورزشی قوی و برنامههایی برای توسعه نخبهها دارند، حائز اهمیت است. برای مثال در ایرلند، انگلستان، دانمارک، چین و آمریکا که استعدادها در مدارس شناخته میشوند، توسط یک سیستم ورزشی قوی نیز توسعه مهارتهای فردی صورت میگیرد.
این کارشناس ورزش عنوان کرد: در ایران با توجه به کمبود برنامههای کلان و مستمر ورزشی و کمبود زیر ساختهای مناسب و ...، خیلی از این استعدادها کشف نمیشوند اما کودکان ما شانس مجددی در تابستانها دارند که با برنامهریزی خانوادهها و رفتن به سمت باشگاههای ورزشی و اماکن ورزشی، خود را مورد محک و سنجش قراردهند.
او بیان کرد: البته در این سالها باتوجه به هشدارهای جدی نهادهای سلامت محور، رسانههای اجتماعی مختلف و بخش ورزش در خصوص عوارض ناشی از کم تحرکی، افسردگی و استفاده از فضای مجازی و نیز استفاده طولانی مدت از گوشیهای همراه، دستگاههای سرگرمی خانگی و گیم نتها، بازهم تنوع و جلب توجه کودکان به سمت این بازیها سوق داده شده است، چنانکه غولهای بزرگ لوازم خانگی رو به سمت ساخت دستگاههای فوق پیشرفته سرگرمی مجازی آوردهاند
قنبری بیان کرد: این موضوع نه تنها کودک و نوجوان را به عوارض ناشی از کم تحرکی و غیر اجتماعی شدن در فضای حقیقی میبرد، بلکه فرصت حضور در میادین ورزشی و تلاش برای به دست آوردن افتخارات ورزشی را از آنها میگیرد. بنابراین باید خانوادهها، رسانههای جمعی و مدیران بخشهای ورزشی با برنامهریزی صحیح، هدفمند و مستمر برای سنجش بدنی کودک، او را در مرحله استعدادیابی تا رسیدن به شکوفایی همراهی کنند که در این بین نیز آگاهی خانوادهها نقش موثری در این زمینه ایفا میکند