حجت الاسلام مسعود بهرامپور روز سهشنبه در یکصد و شصت و یکمین نشست شورای فرهنگ عمومی دزفول در دفتر امام جمعه بیان کرد: یکی از وظایف دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی، ساماندهی، کیفیت بخشی و ارتقای امور فرهنگی در شهرستانها است که برای این کار باید تیمهایی پای کار بیایند و کارگروههای ویژهای برای ارتقای امور تشکیل و کمیتهها و کارگروههای تخصصی تشکیل شوند.
وی تاکید کرد: باید در زیرمجموعه شورای فرهنگ عمومی از کارشناسان فرهنگی دعوت شود تا برای ارتقا و کیفی سازی فعالیتهای فرهنگی در شهرستان اقداماتی صورت گیرد.
امام جمعه دزفول با اشاره به اقدامات دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی دزفول در سال گذشته گفت: فعالیتهای فرهنگی شهرستان در قالب چهار گروه تقسیم شدند ولی به علت نبود اعتبارات و امکانات همتی برای اجرای آن نبود.
وی با بیان اینکه اکنون قرار است از دستگاهها حمایت شود، افزود: مجموعههای فرهنگی که به شکل جهادی و خصوصی فعالیت دارند باید انسجام یابند و برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در نظر گرفته و اجرا شود.
حجت الاسلام بهرام پور با تاکید بر اینکه سه گروه خصوصی، جهادی و دولتی اقداماتی برای تحقق اهداف فرهنگی انجام میدهند، بیان کرد: نیروهای قوی کارشناسی در بخش خصوصی و دولتی در حوزه فرهنگی دزفول وجود دارد و با توجه به وجود مدال آوران ملی و بین المللی در دزفول درصورت ریل گذاری درست، حرکت بزرگی در ارتقای فعالیتهای فرهنگی صورت خواهد گرفت.
وی افزود: افراد فرهیخته که در یک موضوع فرهنگی فعالیت میکنند باید دور هم جمع شوند و به صورت منسجم برنامههای عمومی، تخصصی و مسایل فرهنگی جریانی را مدیریت کنند.
امام جمعه دزفول با بیان اینکه برخی جریانهای سیاسی پشت پرده مسایل فرهنگی و اجتماعی هستند، گفت: شهرداری و مساجد باید کمیته فرهنگ عمومی را تشکیل دهند و تمام مسائل فرهنگ عمومی را در مناسبت ها و ایام مختلف بررسی کنند.
وی با بیان اینکه شهرداری نیز نیازمند حمایت دستگاههای مختلف است تا بتواند به خوبی نقش خود را ایفا کند، افزود: کارگروه خانواده، آسیبهای اجتماعی و دیگر موضوعات تخصصی نیز باید تشکیل شوند و برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای این حوزهها در نظر گرفته شود.
حجت الاسلام بهرامپور بیان کرد: گردشگری، قرآن، خانواده، فضای مجازی، مساجد و هیاتهای مذهبی اولویتهای دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی دزفول هستند که امیدواریم همزمان کمیتههای دیگر نیز تشکیل و اجرای اهداف در برنامه قرار گیرد.
وی در خصوص فعالیت کمیته گردشگری دزفول گفت: مقوله گردشگری با توجه به توسعه این صنعت به عنوان یک جریان در شهرستان دنبال میشود، فرصتها در حال شکل گیری است و اگر برای آن برنامه ریزی نشود از دست خواهند رفت.
رییس شورای فرهنگ عمومی دزفول خاطرنشان کرد: کارگروه گردشگری دزفول قبل از عید تشکیل و برگزاری نشستهای آن منجر به کاهش آسیبها نسبت به سال گذشته شد این در حالی است که آسیبها طی سالهای اخیر زیاد بود و اگر رها میشد شاهد آسیبهای بیشتری بودیم.
وی با تاکید بر اینکه اقدامات خوبی برای انسجام بخشی متولیان گردشگری انجام شده است، از همه دستگاههای مرتبط با گردشگری خواست برنامههای خود را ارائه و برنامه جامعی تدوین کنند تا برای سازمان مدیریت کشور به عنوان پایلوت گردشگری در کشور معرفی و اعتبار لازم در این خصوص جذب شود.
حجت الاسلام بهرامپور تقاضا کرد: انسجام بخشی نیروهای فرهنگی، برنامه ریزی و داشتن چشم انداز در حوزههای فرهنگی در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی دزفول مدنظر قرار گیرد تا منجر به دستیابی به اهداف شود.
رییس شورای فرهنگ عمومی دزفول با بیان اینکه معرفی سبزقبا به عنوان چهارمین حرم اهل بیت (ع) مطرح بود که به نتیجه نرسید، گفت: اکنون پیشنهاد میشود صحن حرم سبزقبا(ع) به عنوان یکی از صحنهای علی ابن موسی رضا(ع) ثبت و در صورت موافقت مسوولان، اقدامات لازم انجام شود.
وی درخصوص اجرای طرح رحله نیز گفت: حدود ۴۰ حافظ قرآن در دزفول تربیت شدند و پرورش ۱۰ جزء یا بیشتر نیز در حال انجام است.
امام جمعه دزفول گفت: طرح رحله هر ساله به همت حجت الاسلام شیخ میثم ساکی دنبال و بیش از ۱۰ میلیارد ریال سالانه برای اجرای این طرح جذب میشود تا فرمایشات مقام معظم رهبری برای تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن عملی شوند.
وی با بیان اینکه دزفول نتوانسته سهم خود را به خوبی در اجرای طرح ایفا کند، تصریح کرد: اجرای این طرح انس نسل جوان را با قرآن زیاد میکند و باعث آشنایی جوانان با قرآن آشنا میشود.
حجت الاسلام بهرامپور تاکید کرد: این طرح در دزفول دنبال میشود، هرچه مسوولان و شورای فرهنگ عمومی در اجرای این طرح مصممتر باشند نتیجه بهتری در گرایش به حفظ قرآن حاصل میشود.
وی افزود: حفظ قرآن به عنوان یک هدف آرمانی مطرح است و همه گروههایی که قصد ورود دارند باید از حمایت دستگاههای فرهنگی بهرهمند شوند.
رییس شورای فرهنگ عمومی دزفول گفت: طرح رحله همه ساله در تابستان و در مکانی به مدت ۲ ماه اجرا میشود که حدود ۵۰ قرآنجو ثبت نام میکند.
امام جمعه دزفول با بیان اینکه ظرفیتهای خوبی برای کمک به اجرای این طرح در دزفول وجود دارد، گفت: آموزش و پرورش و دانشگاهها میتوانند محلی برای اجرای این طرح ملی اختصاص دهند؛ پیشنهاد میشود چند گروه ۵۰ نفره ایجاد شود تا بتوانیم در مدت سه یا چهار سال آینده، ۲ هزار حافظ قرآن تربیت کنیم.
وی دهه کرامت را یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی کشور دانست و افزود: ایام میلاد مسعود امام رضا(ع) وبانوی کرامت حضرت معصومه (س) به عنوان دهه کرامت معرفی شده است که انتظار میرود به پاس حضور این ۲ بزرگوار در کشورمان، برنامههای مفصلی برگزار شود.
رییس اداره تبلیغات اسلامی دزفول نیز در این نشست گفت: به مناسبت ولادت حضرت معصومه (س)، جشن بزرگ دختران آفتاب با همکاری شهرداری در پارک خانواده برگزار میشود.
حجت الاسلام میلاد آخوندی افزود: به مناسبت دهه کرامت و میلاد امام رضا(ع) نیز جشن خیابانی امام رضاییها در دزفول برگزار میشود.
عباس نظیری رییس اداره اوقاف و امور خیریه دزفول نیز گفت: برنامههایی به مناسبت دهه کرامت تدارک دیده شده و جشن میلاد حضرت معصومه(ع) نهم اردیبشهت درحرم سبزقبا (ع) برگزار میشود.
وی افزود: چراغانی و عطرافشانی بقاع متبرکه، حضور خدام در دهه کرامت با پرچم بقعه در بین بازاریان و اهدای تبرکات، حضور خدام در بیمارستان، غبارروبی مزار شهدا، برگزاری ایستگاه صلواتی، بزرگداشت حضرت سبزقبا و قدردانی از افرادی که با اوقاف و سبزقبا همکاری داشتند از جمله برنامههای دهه کرامت در دزفول است.
نظیری اظهارکرد: حرکت کاروان اسرا در شب میلاد امام رضا(ع) از مصلا تا سبزقبا همراه با جشن خیابانی، جشن میلاد امام رضا(ع) در حرم سبزقبا و برگزاری کلاسهای آموزشی برای بیان تفسیر ویژه مبلغان و ائمه جماعات، آذین بندی خیابانها و اجرای برنامه رادیویی با عنوان یک جرعه معرفت از دیگر برنامهها در دزفول است.
وجود ۳۰۰ خادمیار آستان قدس رضوی در دزفول
مسوول کانون خادمیاران آستان قدس رضوی در دزفول نیز گفت: فعالیت خادمیاران آستان قدس رضوی از سال ۹۶ آغاز شده و نسبت به ساخت منزل، تهیه جهیزیه، ارایه وام قرض الحسنه و اهدای بسته معیشتی اقدامات بسیار خوبی انجام داده است.
رضا آیت به وجود ۳۰۰ عضو خادمیار رضوی خواهر و برادر در شهرستان دزفول اشاره کرد و افزود: خادمیاران، فعالیتهای خوبی در حوزه فرهنگی و جهادی داشتند و این فعالیتها مورد استقبال مردم قرار گرفته است.
وی ادامه داد: احداث ۸۸۴ چایخانه در کشور تصویب شده و قرار است در این راستا، فردا سومین چایخانه کشور در پارک ملت دزفول افتتاح شود.
مسوول کانون خادمیاران آستان قدس رضوی در دزفول بیان کرد: قرار است اقدامات فرهنگی در کنار این چایخانه انجام و توسط مردم اداره شود؛ چهارشنبههای امام رضایی توسط خادمیاران و برنامههای بقیه روزها توسط مردم اداره و به مردم خدماترسانی می شود.
آیت با تاکید بر اینکه کلیه خدمات این چایخانه مردمی است، گفت: برای راه اندازی این چایخانه بیش از ۱۰میلیارد ریال هزینه شده است که جایگاهی برای برگزاری برنامههای فرهنگی برای خانوادههای مذهبی خواهد بود.
وی به حضور خادمان امام رضا(ع) با پرچم مقدس در دزفول و حومه در دهه کرامت اشاره و خاطرنشان کرد: امسال استقبال از خادمان در آستان متبرکه سبزقبا (ع) برگزار میشود و اطعام یکهزار نفری نیازمندان از دیگر برنامهها در دزفول است.
وی افزود: سال گذشته خیرین دزفول نیز دعوت و کاروان ۴۴ نفری زائر اولی به مشهد اعزام شدند.
محمد نوری فر معاون فرهنگی شهرداری دزفول نیز گفت: جشن روز دختر امسال در گذر صدرا همراه با افتتاح گذر برگزار خواهد شد که با جشن بزرگداشت روز معلم و آیت الله مطهری همراه خواهد بود.
وی افزود: آیین گرامیداشت سبزقبا (ع) در حرم همراه با نورافشانی، برگزاری جشن محله محور در چند نقطه با همکاری پایگاههای مقاومت بسیج، اجرای سرود و تئاتر خیابانی همراه با نقاره زنی، روزشمار دهه کرامت در فضای مجازی، ساخت انیمیشن با موضوع دهه کرامت و پیاده روی خانوادگی از میدان رودبند تا پارک دولت از دیگر برنامههای تدارک دیده شده در دهه کرامت خواهد بود.
امیر ظاهرطحان مدیر آموزش و پرورش دزفول نیز گفت: ۵۰۰ دانش آموز نخبه درمسابقات قرآنی، احکام و اذان شهرستان در سبزقبا تجلیل شدند که قابل تقدیر است.
وی به تقارن دهه کرامت با هفته معلم اشاره کرد و افزود: دختران نخبه قرآنی و تلاشگران تعلیم و تربیت تجلیل خواهد شد.
مدیر آموزش و پرورش دزفول اظهارکرد: ۱۲ معلم استان در ۴۰ منطقه به عنوان معلم نمونه انتخاب شدند که چهار نفر از دزفول هستند.