علی خدری روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در اهواز با اشاره به بالا بودن شدت مصرف انرژی و لزوم مدیریت و بهینهسازی مصرف؛ به اقدامات کلان و مدیریتی وزارت نیرو برای بهینهسازی مصرف برق در فصل گرم اشاره کرد و گفت: وزارت نیرو ۳۶ بسته مدیریتی برای این موضوع در سال جاری تنظیم کرده و با استفاده از ابزارهای مختلف مانند کنتورهای هوشمند و پایش مستمر، هدفگذاری برای کاهش میزان تقاضای مصرف برق را مد نظر دارد، این بسته ها با استفاده از نظرات نخبگان و صاحبنظران صنعت برق، تدوین و برنامهریزی شده تا بخشی از تقاضای برق را کاهش دهد.
خدری با بیان اینکه این بستهها در ۶ سرفصل کلیدی شامل مدیریت مصرف، تولید در محل مصرف، مدیریت و پایش، آموزش و اطلاعرسانی، هوشمندسازی و بهینهسازی مصرف تدوین شدهاند، بر اهمیت همکاری تمامی مشترکان در اجرای این برنامه ها تاکید کرد.
وی افزود: برنامههای مدیریت مصرف از ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ شروع خواهد شد و میزان اجرای عملیاتی آن در ماههای تیر و مرداد به بیشترین حد خواهد رسید.
رییس هیات مدیره شرکت توزیع نیروی برق خوزستان ضمن تأکید بر ضرورت مدیریت و بهینه سازی مصرف برق به منظور عبور از اوج بار سال جدید، اظهار کرد: در حال حاضر، با افزایش دما در سطح استان که تا فصل تابستان به اوج خود خواهد رسید، در سطح کلان با توجه به ناترازی بزرگی که میان ظرفیت تولید و مصرف به وجود آمده ضروری است برنامههای مدیریت مصرف در هر ۲ سوی عرضه و تقاضا با جدیت اجرا شود.
وی با تأکید بر ضرورت مقابله با اقدامات غیرقانونی برای مصرف برق گفت: یکی از مشکلات بزرگ صنعت برق در حال حاضر فعالیتهای غیرقانونی و غیرمجاز برای مصرف برق، به ویژه در حوزه استخراج غیرمجاز رمزارز است، این فعالیتها خسارت سنگینی به شبکه برق وارد میکنند و این شرکت با همکاری دستگاههای مختلف، به صورت مستمر نسبت به مقابله با آنها اقدام کرده است.
خدری همچنین به برنامههای شرکت توانیر برای ایجاد قرارگاه رصد مصرف و لزوم تکمیل زیرساختهای نرمافزاری شرکتهای توزیع برای پایش دقیق مصرف اشاره کرد و افزود: هدف از این اقدامات، دادهکاوی و مدیریت بارهای سرمایشی و سایر بارهای غیرمجاز است این کار با استفاده از اقدامات فرهنگی، اطلاعرسانی، محدودسازی و سایر روشهای مورد نظر انجام خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان بیان کرد: با تاکید وزیر نیرو، شرکت توانیر برای هر استان سهم مصرف مشخص و در اختیار استان ها قرار داده تا با استفاده از ظرفیتهای موجود در استان، برای کاهش مصرف یا اولویتهای استانی استفاده شود