تاریخ انتشار: ۰۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۸
کد خبر: ۳۱۰۳۱۳
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
آبادان؛ شهری با جاذبه‌های تاریخی و طبیعی بی‌نظیر
آبادان، یکی از قدیمی‌ترین و مشهورترین شهرهای جنوب ایران، با تاریخی غنی و جاذبه‌های متنوع خود به مقصدی جذاب برای گردشگران تبدیل شده است. از سواحل زیبا و نخلستان‌های سرسبز تا بناهای تاریخی و فرهنگی، این شهر دلایلی فراوان برای کشف و بازدید دارد.

 

شهرستان آبادان شبه جزیره‌ای بسیار زیبا است که به طول ۴۶ کیلومتر و عرض سه کیلومتر در دلتای اروندرود بین رودهای بهمنشیر، کارون و اروند و در ۱۱۶کیلومتری اهواز در دهانه ورودی خلیج فارس در همسایگی کویت و عراق قرار دارد.

آبادان از سمت شمال به شهرستان‌های شادگان و خرمشهر از شرق به شهرستان ماهشهر و رودخانه بهمنشیر، از جنوب به خلیج فارس و از غرب به کشور عراق و اروند رود محدود است و بهترین زمان برای سفر به آن روزهای پایانی اسفندماه و ابتدای فروردین در ایام نووز است.

این شهرستان با ۲ بخش اروندکنار و بخش مرکزی دارای بیش از ۵۰ روستا است که شغل اکثر اهالی کشاورزی، صید و صیادی و تجارت است.

همزمان با آغاز فصل بهار و فروردین‌ماه کار گرده‌افشانی نخلستان‌های آبادان آغاز شده است و عطر و بوی خاصی به مناطق روستایی داده است.

 

موزه پمپ بنزین آبادان

دیدن اولین پمپ بنزین ایران، تجربه هیجان‌انگیزی است، موزه پمپ بنزین که به موزه نفت آبادان هم معروف بوده و از جاهای دیدنی آبادان محسوب می‌شود که در آن اولین جایگاه سوخت کشور را می‌بینید که در سال ۱۳۰۶ ساخته شد.

 

موزه کارآموزان آبادان

موزه کارآموزان آبادان" دومین موزه از طرح موزه های صنعت نفت، در محل آموزشگاه حرفه ای آبادان، گشایش یافته است. آموزشگاه حرفه ای آبادان در سال ۱۳۱۲ خورشیدی (۱۹۳۳ میلادی) تاسیس شده و ساختمان این آموزشگاه پس از مرمت و بازسازی و بازیابی اسناد مربوط به آن، در معرض بازدید عموم قرار گرفته است.

 

موزه آبادان

موزه آبادان از جاهای دیدنی آبادان است و در سال ۱۳۴۰ در ۲ هزار متر تاسیس شد و ساختمان موزه با الهام از معماری سنتی ایران شکل گرفته است این ساختمان دارای گنبد به ارتفاع ۲۲/۵ متر است که متأثر از گنبد مقبره دانیال نبی شوش است.

موزه آبادان در یک طبقه و دارای یک تالار اصلی و دو تالار جنبی است. تالار اصلی، محل نمایش آثار دائمی موزه از جمله آثار بدست آمده از شوش ( هزاره اول ق. م ) و آثار دوره صفوی و قاجاری است همچنین آثار مردم شناسی و پوشاک سنتی مردم خوزستان نیز در بخش دیگری از موزه به نمایش گذاشته شده است.

 

مسجد رانگونی‌ها

یکی دیگر از جاهای دیدنی آبادان که شاید کمتر شناخته شده، مسجد رانگونی‌ها یا رَنگونی‌ها است این‌ بنا هیچ شباهتی با تصور شما از مسجدهای تاریخی ندارد چراکه اهالی برمه در سال ۱۲۹۱ شروع به ساختن آن کردند و در ۱۲۹۹ خورشیدی افتتاح شد.

مهندسان و کارگران برمه‌ای در نزدیکی پالایشگاه مسجدی به‌سبک معماری خودشان برپا کردند که در آبادان به مسجد رنگونی‌ها معروف شد.

 

قدمگاه و زیارتگاه حضرت خضر نبی (ع)

این روزها اماکن زیارتی از جمله قدمگاه و بقعه خضر نبی(ع) در هفت کیلومتری آبادان شاهد حضور چشمگیر شمار زیادی از مسافران نوروزی است این مکان در ساحل رودخانه بهمنشیر و اروندکنار و در مقابل روستای طره الحضر واقع است و قدمت این قدمگاه به ۵۰۰ سال پیش بازمی گردد و به مقام خضر معروف است.

قدمگاه و زیارتگاه حضرت خضر نبی (ع) در آبادان این روزها میزبان گردشگران، مسافران نوروزی و زائران زیادی از اقصی نقاط مختلف کشور است.

کلیسای سورت گاراپت

کلیسای سورت گاراپت یا کلیسای ارامنه آبادان یکی از بناهایی‌ست که ارمنی‌های ساکن آبادان در آن عبادت می‌کردند و دور هم جمع می‌شدند حالا یکی از جاهای دیدنی آبادان، ساختمان کلیسا است.

بازارهای آبادان

اگر به آبادان سفر کنید حتما از بازارهای آن دیدن کنید بازار مرکزی، بازار ته‌لنجی و خیابان امام از مراکز خرید شهر هستند

می‌توانید با رفتن به مراکز خرید هر نوع جنسی از کیف و کفش گرفته تا محصولات کشاورزی آبادان و لوازم منزل را پیدا کنید همچنین بازار ماهی در حاشیه اروندرود می تواند برای خریداران ماهی جذاب باشد.

 

ساحل اروندرود و بهمنشیر

بدون شک نشستن در ساحل زیبای رودخانه‌های اروندرود و بهمنشیر برای مسافران خاطره انگیز خواهد بود.

ساحل بهمنشیر و اروندرود از سر سبزترین و خرما خیزترین نخلستان‌های ایران به شمار میرود که با دارا بودن خاک آبرفتی حاصلخیز و آب مناسب از دیرباز محل تولید مرغوبترین خرماهای ایران بوده است.

آبادان برای پذیرایی از میهمان آماده است

شهردار آبادان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از آماده سازی این شهر برای بازدید مهیمان نوروزی خبر داد و گفت: هم‌زمان با فرارسیدن نوروز ۱۴۰۴، آبادان با اجرای طرح‌های گسترده زیباسازی شهری، آماده استقبال از میهمانان نوروزی شده است.

یاسین کاوه‌پور افزود:شهرداری این شهر با نصب المان‌های جدید، نورپردازی معابر اصلی و تجهیز کمپ‌های گردشگری، فضای شهر را برای مسافران نوروزی جذاب‌تر کرده است.

وی اظهار کرد: علاوه بر اصلاح و نوسازی مبلمان شهری، در نقاط پرتردد مانند بازار ته‌لنجی و خیابان امیری، چراغانی گسترده‌ای انجام شده است تا جلوه‌ای ویژه به این مناطق ببخشد. همچنین، نصب تابلوهای راهنمای گردشگری و راه‌اندازی ایستگاه‌های «از من بپرس» برای تسهیل دسترسی گردشگران به اطلاعات شهری از دیگر اقدامات انجام‌شده است.

شهردار آبادان با بیان اینکه سه اردوگاه نوروزی با ظرفیت اسکان بیش از ۳۰۰ چادر برای اسکان گردشگران نوروزی در این شهرستان در نظر گرفته شده است افزود: این اردوگاه‌ها در سالن‌های ورزشی ولیعصر (عج)، چندمنظوره شهدای شهرداری و مرکز چادری برای اسکان مسافران نوروزی پیش‌بینی شده است.

وی گفت: در سه کمپ شهرداری آبادان، تجهیزات پخت نان و فروش آش و خوراک غذایی نیز برای میهمانان فراهم خواهد بود.

مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار