جانشین قرارگاه امنیتی حضرت ابوالفضل (ع) با بیان اینکه پیام عملیات فتح المبین استمرار مقاومت و ایستادگی در برابر دشمنان است گفت: ایران اسلامی با اتکا به قدرت الهی و تکیه بر مردم از تهدید آمریکا هراسی ندارد.
سردار سرتیپ دوم پاسدار علیرضا هاتف روز شنبه در آیین بزرگداشت عملیات غرورآفرین فتح المبین در یادمان شهدای فتح المبین شوش، اعتقاد و ایمان راسخ به وعدههای الهی را عامل اصلی پیروزی در عملیات فتح المبین دانست و بیان کرد: ۱۰۰ گردان از سپاه و ۳۵ گردان از ارتش در عملیات فتح المبین مشارکت داشند و با غنایم به دست آمده از دشمن در این عملیات، یگانهای مختلف سپاه شکل گرفت.
وی عملیات غرورآفرین فتح المبین با رمز مقدس یازهرا(س) را افتخاری بزرگ در دفتر ایثارگری جوانان ایران اسلامی است گفت: عملیات غرور آفرین فتح المبین در دوم فروردین ماه ۱۳۶۱، ورق جنگ را برگرداند و دستاوردهای نظامی و سیاسی فراوان داشت.
جانشین قرارگاه امنیتی حضرت ابوالفضل (ع) ادامه داد: دشمن در سال اول جنگ تحمیلی تا نزدیکی شهرهای کلیدی شمال خوزستان از جمله دزفول، شوش و اندیمشک نزدیک شد و این شهرها زیر بمبارانهای توپخانه دشمن بعثی قرار داشت و نگرانی برای سقوط این شهرها و کل خوزستان بسیار جدی بود.
خدمت به مردم ادای دین به شهدا است
سردار هاتف با بیان اینکه عملیات فتح المبین در شرایطی انجام شده که بسیاری از فرماندهان در موفقیت و اجرای آن عملیات تردید داشتند افزود: عملیات فتح المبین در چهار مرحله انجام شد و با اجرای آن، ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از خاک پاک ایران اسلامی از وجود دشمن بعثی آزاد شد.
وی با بیان اینکه با تکیه بر قدرت الهی میتوان در مقابل تهدید هر قدرتی ایستاد افزود: تلاش شبانه روزی خدمت به مردم و گره گشایی از مسایل، ماموریت مشترک همه دستگاهها برای ادای دین به شهدا است.
جانشین قرارگاه امنیتی حضرت ابوالفضل (ع) گفت: مردم شوش و شهرهای شمال خوزستان با وجود گلوله باران مستمر توپخانههای دشمن و احتمال سقوط شهرها، فداکارانه و با استوار در شهرها باقی ماندند و مانع از تحقق خواست دشمن برای تصرف این شهرها شدند.
وی اعتقاد و باور به خدا و همچنین وحدت و انسجام را عامل اصلی پیروزی عملیات فتح المبین دانست و بیان کرد: عملیات فتح المبین موجب خودباوری فرماندهان و رزمندگان برای طرح ریزی و اجرای عملیاتهای بزرگ شد و این خودباوری منجر به فتح خرمشهر شد.
نام عملیات فتح المبین با شوش عجین است
امام جمعه شوش نیز در این آیین با ادای احترام به شهدای دفاع مقدس به ویژه شهدای عملیات فتح المبین گفت: پیام این آیین، بیعت دوباره با آرمان شهدا و ایستادن در مسیر ولایت و خدمت به مردم است.
حجت الاسلام سیدمرتضی مرعشی با بیان اینکه یادمان فتح المبین متبرک به خون هزاران شهید از سراسر کشور است، ادامه داد: شهدا درس ایثار، شجاعت، وطن دوستی و ولایتمداری را به همه نسلها یاد دادند.
وی با توصیه به جوانان برای انس با شهدا و قرائت وصیت نامه شهدا بیان کرد: شهدا الگو و پرچم دار ایمان و تقوا هستند و صدها هزار شهید جان خود را تقدیم کردند تا این پرچم بر زمین نیفتد.
امام جمعه شوش با تاکید بر اینکه نام شوش دانیال نبی(ع) با عملیات فتح المبین عجین است گفت: تلاش شبانه روزی برای خدمت به مردم مهمترین وصیت شهدا به مسوولان است و امروز روز عمل به این وصیت شهداست.
عملیات فتحالمبین در تاریخ ۲ فروردین ۱۳۶۱ در محور شوش، رودخانه کرخه، جادهی اهواز- اندیمشک و غرب دزفول به منظور آزادسازی مناطق اشغال شدهای همچون سایت چهار و پنج رادار و همچنین دهها روستا و همچنین دور کردن شهرهای شوش، اندیمشک، دزفول و جاده اهواز - اندیمشک از تیررس آتش توپخانه عراق به طور مشترک توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران و با رمز مقدس «یا زهرا(س)، یا زهرا(س)، یا زهرا(س)» اجرا شد و در تاریخ ۱۲ فروردین ۱۳۶۱ با پیروزی قاطع و رسیدن به اهداف خود پایان یافت.
در دی ماه ۱۳۹۴ محوطه یادمان عملیات فتح المبین شوش در غرب کرخه در فهرست میراث فرهنگی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس کشور ثبت شد. یادمان فتح المبین یادگار ارزشمند عملیات غرور آفرین فتح المبین در سال ۱۳۶۱ به شماره ۱۷ در فهرست میراث فرهنگی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ثبت شد.
یادمان فتح المبین در بخش فتح المبین شهرستان شوش در استان خوزستان و دهستان سرخه و در پنج کیلومتری پل شهید ناجیان واقع شده است.
منطقه عملیاتی فتح المبین در تمام ایام سال به ویژه ایام نوروز میزبان کاروانهای راهیان نور از سراسر کشور است.