تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۵
کد خبر: ۳۰۹۶۵۴
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
گزارشی از وضعیت غیربهداشتی و بدمنظر بازارهای اهواز
 از دل‌وقلوه‌وجگر، تا مرغ و ماهی و کله‌پاچه؛ همه‌وهمه در پیاده‌راه‌های بازارهای اهواز عرضه می‌شود؛ در پیاده‌راه‌ها و در مسیر تردد شهروندان و محل کسب بازاریان، و البته بدون رعایت هیچ بهداشت و نظارتی؛ در فضایی مملو از زباله و بوی نامطبوع و آلودگی ...!

گزارشی از وضعیت غیربهداشتی و بدمنظر بازارهای اهواز

 بازارهای میوه و تره‌بار اهواز، مثل بازار سی‌متری، نادری، کیان، لشکرآباد، عامریو..، درگیر مشکل و معضلی هستند که این روزها یعنی در ایام ماه مبارک رمضان و در آستانه فراررسیدن نوروز بیش از پیش خودش را نشان می‌دهد؛ مشکلی به نام معضل حضور دستفروشان در راسته بازار و در پیاده راه‌ها؛ آنهم دستفروشانی که خدمات عجیبی ارائه می‌دهند. 

دستفروشی اگرچه جزو مشاغل کاذب به شمار می رود، اما به دلیل شرایط اقتصادی سختی که در آن هستیم، برخی از هموطنان که امکان خرید یا اجاره مغازه برای کسب و کار و امرار معاش را ندارند، به دستفروشی در پیاده‌راه‌ها یا اماکن دیگر روی می آورند؛ برخی از این دستفروشی‌ها با رعایت نظم و بهداشت و حق مغازه‌داران منطقه و زیر نظر نهادهای مختلفی از جمله شهرداری و اداره بهداشت فعالیت می‌کنند، اما بعضی هم بدون هیچ گونه رعایتی و در سایه بی‌توجهی و سهل انگاری کامل ادارات نظارتی و مرتبط، حتی ساده ترین اصول رایج همچون بهداشت را نیز رعایت نمی کنند و با بساط های خود عامل رنجش و آزار شهروندان و کسبه ثابت منطقه را فراهم می‌کنند. بساطی‌ها و دستفروش‌های راسته بازارهای شهر اهواز از این دسته هستند؛ دستفروشی‌هایی که با بساط کردن دل و قلوه و جگر و کله پاچه و گوشت و ماهی، و فروش این اقلام و ذبح احشام و مرغ و خروس در پیاده راه‌های بازارهای شهر اهواز، نه تنها باعث اعتراض و گلایه شدید کسبه بازار و شهروندان شده اند، بلکه سلامت و بهداشت شهر و شهروندان را هم به خطر انداخته اند. کافی است رهگذر یکی از این راسته ها باشید تا تصاویر زشت و بدمنظر انباشته شدن زباله‌ها و جاری شدن فاضلاب در سطح زمین، یا انتشار بوی نامطبوع زباله و ... حالتان را بد کند؛ جلوه هایی از رهاشدگی نظم و نظافت و مدیریت شهری که گویا تاکنون به چشم مدیران شهرداری و اداره بهداشت و بازرسی و ... نیامده است.

عجیب اینکه شکایت و اعتراض کسبه بازار به نهادهای مرتبط نیز تاکنون نتیجه ای در بر نداشته است.

کسب و کارمان آسیب دیده و فروش نداریم

یکی از مغازه‌داران به خبرنگار تسنیم گفت: کسبه این بازار نه‌تنها از بی‌نظمی‌های ایجاد شده در بازار رنج می‌برند، بلکه با تهدید و بی‌احترامی‌های برخی دست‌فروشان نیز مواجه‌‌اند. هیچ نهادی به شکایات ما رسیدگی نمی‌کند و این وضعیت باعث شده مشتریانمان کاهش یابند. ویترین مغازه‌های ما پوشیده شده و عملاً کسب‌وکار ما آسیب جدی دیده است.

وی ادامه داد: در حالی که انتظار می‌رود شهرداری راه‌حلی برای این معضل ارائه دهد، نه‌تنها اقدامی مؤثر انجام نداده بلکه به نظر می‌رسد با دست‌فروشان همکاری می‌کند. این همکاری به حدی است که برخی از کسبه از وجود مافیایی میان شهرداری و دست‌فروشان خبر می‌دهند؛ آن‌ها مدعی‌اند که حتی بخش‌هایی از معابر به این دست‌فروشان اجاره داده شده است.

گزارشی از وضعیت غیربهداشتی و بدمنظر بازارهای اهواز

بازار محل تجمع زباله‌ها و پسماندها شده/ افزایش جمعیت حشرات و حیوانات ولگرد

یکی از شهروندان ساکن در جوار این بازار نیز گفت: سبزیجاتی که در این بازارها به فروش می‌رسند، نه‌تنها غیربهداشتی است، بلکه گاه محل تجمع زباله‌ها و پسماندهاست. این وضعیت نامناسب باعث جذب حشرات و حیوانات موذی مانند گربه‌ها شده و خطر شیوع بیماری‌ها را به‌طور چشمگیری افزایش داده است.

وی افزود: بازار ماهی‌فروشان نیز شرایط بهداشتی بسیار نامناسبی دارد. بقایای ماهی و ترشحات آن پس از تمیز کردن روی زمین ریخته می‌شود که علاوه بر آلودگی محیط، حیوانات ولگرد را به این مناطق جذب می‌کند. این معضل نه‌تنها برای کسبه مشکلات زیادی ایجاد کرده، بلکه باعث آزار شهروندانی که به این بازارها مراجعه می‌کنند، نیز شده است.

گزارشی از وضعیت غیربهداشتی و بدمنظر بازارهای اهواز

احتمال شیوع بیماری‌های پوستی و گوارشی با گرم شدن هوا

شهروندان ساکن در جوار یکی از این بازارها همچنین از فروش مواد غذایی مانند جگر، دل و قلوه که بدون رعایت استانداردهای بهداشتی در سینی‌های پلاستیکی بزرگ عرضه می‌شود، ابراز نگرانی کردند.

به گفته آنها، بی‌توجهی به اصول بهداشتی در این بازارها توسط کسبه دستفروش می‌تواند سلامت عمومی را به خطر بیندازد. با افزایش دما در فصل‌های گرم سال، شرایط بهداشتی این بازارها وخیم‌تر شده و احتمال شیوع بیماری‌های گوارشی و پوستی نیز افزایش می‌یابد.

به شهرداری اعتراض کردیم، توجهی نکرد

یکی از مغازه‌داران با اشاره به همکاری نکردن شهرداری گفت: علاوه بر معضل وجود زباله‌ها، دست‌فروشانی که اصول بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، به ما مغازه‌داران اجازه کسب‌وکار درست نمی‌دهند؛ حتی تهدیدهایی از سوی آنان دریافت کرده‌ایم که امنیت و آرامش ما را خدشه‌دار کرده است. ظاهرا مشکل اصلی ما مغازه داران هستیم.

وی ادامه داد: ما از تک تک این مغازه ها استشهاد گرفتیم و برای پیگیری به شهرداری رفتیم ولی هیچ کاری نمی کنند.

یک دیگر از کسبه بازار میوه و تره بار سی متری نیز در این باره گفت: متاسفانه نه تنها بازار سی‌متری اهواز که بیشتر بازارهای اهواز به همین وضعیت هستند و رها شده‌اند؛ هیچ مسئولی هم قدرت برخورد با این دست فروشان را ندارد.

بازرسی‌های شبانه روزی داریم/ جمع‌آوری دستفروشان با شهرداری است/ دامپزشکی ورود کند

خبرنگار تسنیم برای رسیدگی به درخواست بازاریان و شهروندان و بررسی دلیل بی‌توجهی مسئولان به این موضوع، به سراغ برخی از آنها در نهادهای مختلف رفت ومهرداد شریفی؛ معاون اجرایی مرکز بهداشت خوزستان اولین مسئولی بود که درباره فعالیت دستفروشان در بازارهای سطح شهر به خبرنگار تسنیم گفت: این نهاد متولی بهداشت و درمان است و نظارت بر اماکن توزیع مواد غذایی را بر عهده دارد.

شریفی با تاکید بر اینکه بازرسی‌های شبانه‌روزی در این بازارها انجام می‌شود، افزود: در صورت تخلف، اقدامات قانونی و پلمب واحدهای متخلف صورت می‌گیرد. 

معاون اجرایی مرکز بهداشت خوزستان گفت: به مردم توصیه می‌کنیم که از خرید مواد غذایی از فروشندگان دوره‌گرد و مکان‌های غیرمجاز خودداری کنند، زیرا این مواد ممکن است به دلیل عدم رعایت شرایط نگهداری، آلوده باشند.

شریفی یادآور شد: جمع آوری این دستفروشان با شهرداری است، اما درخصوص فراورده‌های دامی که در این بازارها به فروش می‌رسد باید دامپزشکی ورود کند.

 

بررسی بهداشت بازار با اداره بهداشت است، نه شهرداری

علی شمس؛ معاون خدمات شهری شهرداری اهواز اما به خبرنگار تسنیم گفت: وظایف ادارات مشخص است؛ اداره بهداشت باید وضعیت ناهنجار کشتار مرغ در بازار کیان را بررسی کند. آنها می‌گویند چون اینجا مغازه نیست ما نمی توانیم اقدامی کنیم در صورتی که شخص مشخص است و در وسط خیابان  به صورت ناهنجار و غیربهداشتی کشتار مرغ انجام می‌دهد.

بازارها به زودی پاکسازی می‌شود

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز  با بیان اینکه  بررسی وضعیت بهداشت بازار با اداره بهداشت است، افزود: موضوع سد معبر با شهرداری است که در این باره برخوردهایی شده است و به‌زودی پاکسازی کلی در بازارهای نادری، سلمان فارسی و سی‌متری انجام می‌شود.

شمس درخصوص ادعای مطرح شده درباره مافیای بین شهرداری و دست فروشان نیز گفت: این موضوع را تکذیب می‌کنم؛ یک نفر را معرفی کنند که کارمند شهرداری است! یک سری از همین دست‌فروشان، دلال آن منطقه شده‌اند که تعدادی از آنها نیز شناسایی و به دادستانی جهت برخورد معرفی شده اند. این افراد به اسم نیروی انتظامی و شهرداری اقداماتی انجام می‌دهند.

مسئول فقط شهرداری است

محمدحسنی؛ رئیس اداره نظارت و بهداشت عمومی دامپزشکی خوزستان نیز گفت:  هیچکدام از موارد مطرح شده مورد تایید ما نیست، زیرا مسئول برخورد با این دست فروشان شهرداری است. مواردی همچون موضوع بهداشت بازار و دستفروشان به دلیل نبود شخصیت حقوقی مشخص، تحت مسئولیت شهرداری و اجراییات آن قرار دارد و بازرسی‌ها نمی‌توانند به طور مستقیم وارد عمل شوند.

وی ادامه داد: نیاز به ورود قوه قضائیه و شهرداری برای حل این معضل ضروری است.

به نهادهای مرتبط ابلاغ شده است

علی بیرانوند؛ معاون دادستان اهواز اما درخصوص ذبح غیرمجاز احشام در سطح شهر گفت: برای مقابله با این تخلف که تهدید جدی برای سلامت شهروندان است، اقدامات قضایی و نظارتی مختلفی انجام شده است. همچنین وظیفه نظارت بر فرآیند نگهداری، فروش و ذبح احشام در مراکز غیرمجاز و ساماندهی این روند به نهادهای مرتبط ابلاغ شده است.

معاون دادستان اهواز با اشاره به اهمیت نظارت قضایی و تعامل با دستگاه‌های اجرایی در جهت حل مشکلات عمومی، بر لزوم همکاری همه‌جانبه سازمان‌ها تاکید کرد و افزود: توسعه سلامت و بهداشت عمومی فقط با تلاش مشترک تمام ارگان‌های دولتی و نهادهای مردمی امکان‌پذیر است. 

وی تاکید کرد که تمام تلاش این معاونت بر اجرای قوانین و مقررات در راستای حفظ حقوق عامه مردم متمرکز بوده و پیگیری‌های لازم تا حصول نتیجه مطلوب ادامه خواهد داشت.

:
:
:
آخرین اخبار