علی شهبازی، معاون مطالعات جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان، عصر امروز در نشست شورای کشاورزی خوزستان اظهار کرد: وضعیت بارشها در استانهای مشترک در حوزه آبریز منتهی به خوزستان در غالب استانها بین ۴۰ تا ۷۳ درصد زیر نرمال هستیم. وی افزود: این یعنی وضعیت بارندگی نه در بالادست و نه در پایین دست مؤثر نبوده که بتواند نیاز آبی محصولات پاییزی را تأمین کند.
معاون مطالعات جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: وضعیت منابع آبی ورودی به سدها در مجموع ۳ میلیارد و ۶۲۳ میلیون مترمکعب بود که نسبت به بلندمدت ۶۳ درصد و نسبت به سال گذشته ۳۴ درصد کاهش را نشان میدهد.
شهبازی بیان کرد: در زنجیره کارون، مجموع ورودی ما یک میلیارد و ۹۱۳ میلیون مترمکعب بوده که رتبه دوم را از سری زمانی بلندمدت ورودی به سدها (شرایط مشابه سالهای ۹۶ و ۹۷) تجربه میکنیم.
وی افزود: در سد دز، میزان آب ورودی ما تا دهم اسفند حدود ۹۰ میلیون مترمکعب بوده که در تاریخ آمار ثبت شده در این حوزه، چنین کاهشی سابقه نداشته است. شهبازی عنوان کرد: سال گذشته، حجم مفید سدهای ما سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب بود، در حالی که از ابتدای سال آبی تا کنون هیچگونه آبگیری انجام نشده است.
وی با تأکید بر لزوم انجام اقدامات پیشگیرانه برای کاهش اثرات خشکسالی، افزود: در حال حاضر در وضعیت خشکسالی شدید قرار داریم و مدیریت خشکسالی در پنج محور شامل آب شرب، انرژی برقآبی، کشاورزی، آبزیپروری و ... در حال اجراست. شهبازی از کشاورزان خواست سرمایهگذاری را با در نظر گرفتن شرایط خشکسالی انجام دهند و گفت: اولویت ما تأمین آب کشت پاییزه بهعنوان کشت غالب استان است.