مهشید عصار ضمن گرامیداشت چهارم مارس روز جهانی چاقی (World Obesity Day) گفت: چاقی تبعات و اثرات مالی اجتماعی خیرهکنندهای در جامعه و همشهریان دارد، متاسفانه رواج و انتخاب سبک زندگی ناسالم، باعث چاقی بیش از ۶۵۰ میلیون بزرگسال و بیش از ۱۲۵ میلیون کودک در سراسر جهان شده است.
وی افزود: سال گذشته ۱۶.۴ درصد از افراد بالای پنج پنج سال کشور به چاقی مبتلا بودند ولی این شاخص در شهرستان دزفول بالای ۲۰ درصد بود و با ادامه روند فعلی در آینده وضعیت چاقی به ویژه در کودکان بسیار بدتر خواهد شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول تاکید کرد: درصورت بیتوجهی فرد به درمان در مراحل اولیه و پیگیری نکردن، عواقب چاقی ایجاد و به صورت پیشروندهای تشدید میشود؛ این عواقب شامل افزایش تصاعدی خطر سایر بیماریهای غیرواگیر (NCD) به ویژه دیابت، فشارخون، بیماریهای قلبی و برخی سرطانها میشود.
وی بر ضرورت پایبندی افراد به انتخاب سبک تغذیه سالم که از مهمترین مولفههای شیوه زندگی سالم و تناسب اندام است، تاکید کرد و افزود: برای کاهش آمار چاقی، راهکارهای کمکی نیز وجود دارد که نیازمند تشریک مساعی عمومی فرهنگی و تصمیمات مدیریتی در جوامع، مسوولیت پذیری مشترک و شروع مداخلات زودهنگام است.