تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۴
کد خبر: ۳۰۹۳۴۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
معاون استاندار: خسارات کشاورزی باید جبران شود
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان جبران خسارات سرمازدگی محصولات کشاورزی و تقویت امنیت غذایی را امری ضروری دانست و بر ضرورت نهادینه کردن فرهنگ بیمه محصولات کشاورزی تأکید کرد.

 
محمد راضی جلالی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان، در نشستی که به منظور بررسی سرمازدگی محصولات کشاورزی شمال خوزستان در سالن جلسات سوم شعبان دزفول برگزار شد، اظهار کرد: بروز سرما یک حادثه غیرمترقبه است و هیچ‌گاه در این زمان در خوزستان سرمازدگی نداشتیم. با این وجود، اطلاع‌رسانی و اقدامات لازم انجام شده است.
وی افزود: علاوه بر خسارت‌هایی که به صورت آشکار و پنهان بر اثر سرمازدگی به محصولات کشاورزی وارد شده است، با تهدید امنیت غذایی، تورم، کاهش صادرات و ارزآوری نیز مواجه شدیم که باید تمهیداتی اندیشیده و جبران خسارت شود.معاون استاندار خوزستان از نمایندگان مجلس تقاضا کرد بخشش آب‌بها را در مجلس پیگیری کنند تا بخشی از هزینه‌ها جبران شود، زیرا ضرر و زیان پنهان سرمازدگی به کشاورزی جدی است.
“راضی جلالی” در خصوص تسهیلات تبصره ۱۸ نیز گفت: انتظار می‌رود این تسهیلات به گونه‌ای در مجلس تقسیم‌بندی شوند که عدالت رعایت شود. اکنون به استان خوزستان با پنج میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت تسهیلاتی برابر با سایر استان‌های با جمعیت بسیار کمتر داده می‌شود که باید در این خصوص عدالت و موازنه برقرار شود
.معاون استاندار خوزستان خاطرنشان کرد: به عنوان نماینده دولت در استان خوزستان آمادگی داریم بخشی از مشکلات را کم کنیم. وی بر ضرورت نهادینه کردن فرهنگ بیمه محصولات کشاورزی تأکید و از کشاورزان تقاضا کرد بیمه را جدی بگیرند، زیرا در آینده نیز با خشکسالی و بحران‌های دیگر مواجه خواهیم شد.

در این نشست که جمعی از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس و همچنین تعدادی از معاونان وزارت جهاد کشاورزی، جمعی از نمایندگان، فرمانداران و مدیران دستگاههای اجرایی حضور داشتند صبح روز جمعه با حضور در خوزستان از مزارع شهرهای شمالی این استان از جمله اندیمشک و دزفول بازدید و در ادامه با حضور در شوش، شوشتر، کرخه و گتوند خسارت‌های وارد شده به این مزارع را از نزدیک مورد ارزیابی قرار می‌دهند.

طی روزهای اخیر به دلیل شدت سرمای هوا که در بیشتر مناطق استان به صفر و زیرصفر درجه نیز رسید بخش زیادی از مزارع شهرهای شمال خوزستان دچار خسارت‌های فراوان شده است.هواشناسی پیش از ورود موج سرما با صدور هشدار زرد یخ زدگی سطحی برای شهرهای شمال خوزستان از کشاورزان شهرهای شمالی استان به منظور جلوگیری از یخ زدگی محصولات خود خواست تا اقدام‌های پیشگیرانه را انجام دهند.سطح زیر کشت اراضی کشاورزی شهرستان دزفول به تنهایی بالغ بر ۹۰ هزار هکتار است که ۶۵ هزار هکتار از این مساحت مربوط به کشت آبی و ۲۵ هزار هکتار کشت دیم است.

مرجع / فـارس
:
:
:
آخرین اخبار