تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۸
کد خبر: ۳۰۹۱۸۷
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
خسارت سرمازدگی به کشاورزی خوزستان در سطح ملی بررسی و تصمیم گیری شود
- نماینده مردم اندیمشک و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: خسارت سرمازدگی به بخش کشاورزی خوزستان یک مشکل استانی است که تبعات ملی دارد و نیاز است جبران خسارت‌ها در سطح ملی بررسی و نسبت به حل آنها تصمیم گیری شود.

 

جهانبخش قلاوند روز جمعه در نشستی که به منظور بررسی خسارت سرمازدگی در سالن جلسات سوم شعبان دزفول برگزار شد، بیان کرد: با وجود اینکه اعلام شده در استان خوزستان سرمازدگی بحران ایجاد کرده است، تنها مسئول بحران وزارت کشاورزی برای بررسی موضوع به این استان سفر کرده و در واقع انعکاس ملی در این خصوص داده نشده است.

وی افزود: اطلاع‌رسانی‌های انجام شده تاثیری برای کشاورزان نداشته است چراکه بخش زیادی از کشاورزان در فضای مجازی عضو نیستند و از اطلاع‌رسانی لازم بهره‌مند نشدند.

قلاوند گفت: با وجود هشدارهای قبلی فقط شاهد افزایش قیمت پلاستیک بودیم که به ضرر کشاورزان تمام شد.

نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از ناتوانی سیستم جهاد کشاورزی، گفت: هنوز مشخص نیست دامنه واقعی کشت‌های انجام شده که دچار خسارت شدند چه میزان است؛ در واقع، ارزیابی‌ها باید تا پایان کشت انجام شود و خسارت‌ها به وضوح آشکار خواهد شد.

قلاوند تاکید کرد: اکنون کشاورزان خوزستانی عزادار هستند و اقدامات انجام شده اثربخش نبوده است؛ طبق گفته کشاورزان، در دوره‌های مختلف هیچ اقدامی برای حمایت از کشاورزان انجام نشده و نشست‌ها هیچ نتیجه‌ای نداشته است.

وی ضمن انتقاد از اینکه ستاد بحران کشور در این وضعیت در سطح ملی اقدامی انجام نداده است، افزود: بحران در سطح شمال خوزستان است، اما بازخورد آن در سطح ملی است زیرا شمال خوزستان تولیدکننده پنج رقم محصول کشور است و باید به داد کشاورزان رسید.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به خسارت ۲۰ تا ۸۰ درصدی به محصولات ۲۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی اندیمشک اشاره کرد و گفت: خسارت به سبزی و صیفی، گندم و کلزا در بازار مشهود بود و پیامدهای منفی برای کشور داشت که باید جبران شود.

وی بر ضرورت ارزیابی دقیق خسارت‌ها تاکید کرد و افزود: در دوره قبل نیز کشاورزی خسارت دید ولی جبران و تسهیلات به افراد دیگری داده شد که باید در ارزیابی‌ها دقت شود.

قلاوند تاکید کرد: خسارت به کشاورزی یک مبحث است ولی خسارت به کشاورزان بسیار زیاد است؛ اکنون روان کشاورزان آسیب دیده و این موضوع رها شده است.

وی افزود: پیامدهای این بحران به دلیل پنهان بودن خسارت باید بررسی شود، زیرا در کشت‌هایی مانند گندم و کلزا، امنیت غذایی نیز به خطر افتاده است.

نماینده اندیمشک در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: همانطور که هنگام بحران همه دستگاه‌ها پای کار می‌آیند، اکنون نیز برای این موضوع همه کشور باید پای کار بیایند.

وی خاطرنشان کرد: بیمه تاثیر منفی به بازار و آسیب به کشاورزی را جبران می‌کند، ولی نیروی انسانی و کشاورز بیمه نیست و دچار خسارت بسیار زیادی می‌شود لذا باید به عنوان یک بحران به این موضوع توجه شود.

قلاوند بر ضرورت رسیدگی فوری برای تامین کود اوره، امهال بیمه تا سال‌های بعد، کمک دولت به خسارت دیدگان واقعی، بخشودگی آب بها و پرداخت بدهی‌های قبلی کشاورزان تأکید کرد و گفت: حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد محصولات بیمه هستند که حدود ۳۰ درصد از این میزان پرداخت می‌شود، ضمن اینکه برخی کشاورزان بیمه نیستند و باید از آنها حمایت شود.

موج سرمای اخیر خسارت زیادی به بخش کشاورزی خوزستان به ویژه شمال آن وارد کرده است از این رو اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی امروز جمعه سفری به شمال خوزستان داشتند و خسارات وارده را بررسی و نشستی در این خصوص برگزار کردند.

مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار