سرتیپ پاسدار حسن شاهوارپور، شامگاه چهارشنبه در مراسم گرامیداشت شهید «محمد علی رهنمون» و روز بسیج جامعه پزشکی در یادمان شهدای طلاییه با تقدیر از خدمات بیوقفه پزشکان در دوران دفاع مقدس و حوادث ملی، اظهار کرد: پزشکان همواره در کنار رزمندگان حضور داشتند و این حضور پررنگ همچنان در تمامی حوادث و بحرانها ادامه دارد.
وی افزود: در دوران دفاع مقدس، با وجود تعداد زیاد مجروحان، نیاز به بیمارستانهای صحرایی در نزدیکی خط مقدم احساس میشد که این نیاز با ابتکار شهدای عزیزی مانند شهید رهنمود برطرف و بیمارستانهای صحرایی راهاندازی شدند.
فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان ادامه داد: این بیمارستانها نقش حیاتی در نجات جان مجروحان داشتند چرا که انتقال مجروحان از خط مقدم به شهرهایی مانند اهواز با خطرات زیادی همراه بود.
سرتیپ پاسدار شاهوارپور اظهار داشت: «طب رزم» و بیمارستانهای صحرایی از دستاوردهای ارزشمند دوران دفاع مقدس بودند که امروز نیز برکات آنها در قالب گروههای بسیج جامعه پزشکی نمایان است.
وی تأکید کرد که این گروهها در مناطق محروم، سیلزده، زلزلهزده و حتی در کمک به مردم لبنان، الگوی ماندگاری از ایثار و فداکاری ارائه دادهاند.
فرمانده سپاه خوزستان با اشاره به شجاعت پزشکان در شرایط سخت جنگی، خاطرهای را نقل کرد: در یکی از عملیاتها، پزشکان موفق شدند گلوله خمپارهای را که در دست یک رزمنده بود و هر لحظه امکان انفجار داشت، با مهارت خارج کرده و جان او را نجات دهند. این نمونهای از عزم و توانمندی پزشکان در شرایط بحرانی است.
وی با تأکید بر لزوم تداوم راه شهدای پزشک خاطرنشان کرد: امروز یاد و خاطره شهدای پزشک را گرامی میداریم و معتقدیم که باید مسیر آنان را ادامه دهیم. بیشک، تلاش و مجاهدت پزشکان و کادر درمانی در جهت رفع مشکلات و ارتقای طب رزم همواره مورد حمایت ما خواهد بود.
به گزارش ایرنا، نخستین بار در عملیات فتحالمبین، یک بیمارستان صحرایی در منطقه «دارپری» احداث شد. پس از آن، بیمارستانهایی در «بستان»، بیمارستان صحرایی امام رضا(ع)، فاطمه زهرا(س) و علیبنابیطالب(ع) راهاندازی شدند. سرانجام، مجهزترین بیمارستان صحرایی دوران دفاع مقدس، بیمارستان امام حسین(ع)، برای درمان رزمندگان تأسیس شد.
شهید دکتر محمدعلی رهنمون در جریان سیل خوزستان در سال ۱۳۵۸، با تلاش و همت خود، کمیته بهداشت و درمان جهاد سازندگی خوزستان را تأسیس کرد و مسئولیت آن را بر عهده گرفت. هنوز خستگی این حادثه بر دوش او. سنگینی میکرد که در شهریور ۱۳۵۹، جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه ملت ایران آغاز شد و بخشهای وسیعی از خاک کشور را درگیر کرد.
با آغاز جنگ، رسالت جدید شهید دکتر رهنمون شکل گرفت. در حالی که تنها چند ماه به پایان تحصیلات دوره پزشکی عمومیاش باقی مانده بود، بار دیگر تحصیل را رها کرد و با سازماندهی مجدد کمیته امداد و درمان جهاد سازندگی خوزستان، پایگاهی برای جذب نیروهای پزشکی و امدادی در منطقه جنوب ایجاد کرد.
او شبانهروز در جبهههای جنوب به درمان مجروحان میپرداخت. در اوایل سال ۱۳۶۰، با همراهی گروهی از پزشکان همفکر و همسنگر خود در تهران، به عضویت بهداری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و از نخستین روزهای فعالیت، در تشکیل و ساماندهی این نهاد نقش مؤثری ایفا کرد. همچنین، در راهاندازی، تجهیز و پذیرش مسئولیت نخستین بیمارستان متعلق به سپاه پاسداران که امروزه یکی از مراکز آموزشی-درمانی دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله(عج) است، سهم بسزایی داشت.
در اوایل سال ۱۳۶۱، مجدداً به منطقه جنوب بازگشت و در اداره و تجهیز بیمارستان صحرایی شهید کلانتری در اندیمشک و بیمارستان شهید بقایی اهواز تلاش کرد. او در عملیاتهای جنوب و غرب کشور، مسئولیت بیمارستانهای صحرایی را بر عهده داشت و سرانجام در سپیدهدم روز ششم اسفندماه ۱۳۶۲، در عملیات غرورآفرین خیبر، در سنگر همیشگیاش، بیمارستان صحرایی خاتمالانبیا(ص) در منطقه طلائیه، هنگام ادای نماز صبح به درجه رفیع شهادت نائل شد.