فعالان اقتصادی خوزستان از بیمهری بانکها و نبود حمایتهای موثر دولتی گلایه دارند، مشکلاتی که تولید و اشتغال در این قطب اقتصادی کشور را به چالش کشانده است.

فعالان اقتصادی خوزستان از بیمهری بانکها و نبود حمایتهای موثر دولتی گلایه دارند. مشکلاتی چون ناترازی پرداخت تسهیلات، پیچیدگی فرآیندهای بانکی و انتقال منابع مالی به خارج استان، تولید و اشتغال در این قطب اقتصادی کشور را به مرز بحران رسانده است.شهلا عموری، نائب رئیس اول اتاق بازرگانی اهواز، اخیرا در نشست هماندیشی فعالان اقتصادی خوزستان با مشاوران بانکی نهاد ریاست جمهوری که در اهواز برگزار شد، گفت: بانکها به جای حمایت از بخش خصوصی، تبدیل به رقیبی جدی شدهاند. علاقه بانکها به بنگاهداری، موانع جدی در مسیر سرمایهگذاری ایجاد کرده است.هادی شرفی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اهواز نیز در تأیید این سخنان افزود: سیاستهای پولی باید تغییر کند. بانکهای خصوصی باید از بنگاهداری عقبنشینی کنند و نقش حمایتی خود را ایفا نمایند.
ناترازی تسهیلات و سپردهها در خوزستان
یکی از چالشهای اصلی مطرح شده در این خصوص، ناترازی میان سپردههای جمعآوری شده و تسهیلات پرداختی بانکها در خوزستان است که شهلا عموری تأکید کرد: بانکها منابع مالی قابلتوجهی از خوزستان جذب میکنند، اما در پرداخت تسهیلات به بخش خصوصی بهانهتراشی میکنند.وی با اشاره به محدودیت اختیارات سرپرستی بانکهای خوزستان در پرداخت تسهیلات گفت: برای حفظ اشتغال موجود و جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی، این اختیارات باید افزایش یابد.صفدر پیرمرادی، نائب رئیس دوم اتاق بازرگانی اهواز، پیشنهاد داد: افزایش سقف اختیارات بانکها و انتقال حسابهای مالی صنایع بزرگ به استان میتواند بخشی از این مشکل را حل کند.
راهحلهایی برای احیای اقتصاد خوزستان
علیرضا فروتن، مشاور امور بانکی نهاد ریاست جمهوری، اظهار کرد: دولت چهاردهم موضوعات اقتصادی را در اولویت قرار داده است. تدوین مشوقهای سرمایهگذاری و حمایت از بخش خصوصی از برنامههای کلیدی ماست.او پیشنهاد کرد که وزیر اقتصاد به خوزستان سفر کند تا مشکلات بانکی این استان از نزدیک بررسی شود.همچنین علیرضا محمدی، مشاور سرمایهگذاری نهاد ریاست جمهوری، با تأکید بر اهمیت استفاده از ابزارهای مالی مکمل گفت: این ابزارها میتوانند به تقویت بخش خصوصی در استان کمک کنند.نایب رئیس اتاق بازرگانی اهواز هشدار داد که ادامه این وضعیت، نرخ بالای بیکاری و کاهش انگیزه سرمایهگذاری را تشدید خواهد کرد.کارشناسان معتقدند که توجه به خوزستان به عنوان یکی از قطبهای اقتصادی کشور و حل مشکلات زیرساختی میتواند نهتنها تولید را رونق بخشد، بلکه نرخ بیکاری را نیز کاهش دهد؛ محدودیت اختیارات بانکی خوزستان، از معضلات قدیمی فعالان اقتصادی است.
آذر ماه امسال بود که وزیر کار، احمد میدری در سفر به بندرماهشر تاکید کرد: کلیه حسابهای شرکتهای تابعه وزارت کار، مستقر در خوزستان باید به استان منتقل شود.وی با بیان اینکه دفاتر مالیاتی باید به استان خوزستان منتقل شود گفت: خریدهای شرکتها نیز باید در داخل خوزستان انجام شود.اقدامی که وزیر نفت در سفر استانی دولت به خوزستان از انجام مقدمات آن خبر داد.تولیدکنندگان خوزستانی منتظر اجرای این دو دستور مهم دولت هستند تا به اوضاع تولید در استان و کشور رونق دهند.کارشناسان معتقدند موثرترین راه برای بیاثر کردن تحریمها حمایت از تولید داخلی و تکیه بر ظرفیتهای داخلی است.