تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۶
کد خبر: ۳۰۷۳۰۳
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
نماینده آبادان: فرصت‌های اشتغال در انحصار نیروی غیربومی است
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌: در حالی که جوانان تحصیل‌کرده این شهر بیکار هستند، بسیاری از فرصت‌های شغلی بدون شفافیت به نیروهای غیربومی اختصاص داده می‌شود.
سید محمد مولوی، نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با انتقاد از وضعیت نامناسب اشتغال در استان خوزستان، عملکرد صنایع بزرگ در زمینه رفع معضل بیکاری را ناکافی دانست و اظهار کرد:  اقدامات این صنایع باید متناسب با ظرفیت و نیازهای استان باشد. مولوی با انتقاد از وضعیت بیکاری در آبادان، افزود: این شهرستان که زمانی یکی از قطب‌های اقتصادی کشور بود، امروز گرفتار نرخ بالای بیکاری است‌.
وی گفت: با وجود صنایع عظیمی مانند نفت، گاز و پتروشیمی در آبادان، جوانان تحصیل‌کرده این شهر با کمبود فرصت‌های شغلی مواجه‌اند و بسیاری از فرصت‌های شغلی موجود نیز بدون شفافیت به نیروهای غیربومی اختصاص داده می‌شود. مولوی افزود: این بی‌عدالتی و بی‌توجهی به نیروهای بومی، احساس تبعیض را در میان مردم آبادان افزایش داده و نیازمند نظارت جدی دولت بر عملکرد صنایع و الزام آن‌ها به مسئولیت‌پذیری اجتماعی است.

صنایع در حل معضل اشتغال کم‌کاری می‌کنند

مولوی با اشاره به نرخ بالای بیکاری در خوزستان گفت: استان خوزستان با وجود برخورداری از منابع عظیم نفت و گاز، صنایع پتروشیمی و کشاورزی، همچنان با آمار بالای بیکاری، به‌ویژه در میان جوانان، دست‌وپنجه نرم می‌کند. وی خاطرنشان کرد: متأسفانه صنایع بزرگ نه‌تنها به اشتغال‌زایی برای نیروهای بومی توجهی ندارند، بلکه در بسیاری از موارد نیروی کار غیربومی را بدون شفافیت در فرایند استخدام به کار می‌گیرند. مولوی افزود: برخی شهرستان‌ها مانند آبادان و مناطق روستایی خوزستان با بحران بیکاری مواجه‌اند، در حالی که همین مناطق در نزدیکی صنایع بزرگ قرار دارند. بی‌عدالتی در توزیع فرصت‌های شغلی به یکی از اصلی‌ترین چالش‌های اجتماعی و اقتصادی استان تبدیل شده است.

عدم شفافیت در استخدام و ضعف نظارت دولت

مولوی از نبود شفافیت در فرایند استخدام در صنایع بزرگ انتقاد کرد و گفت:دولت و نهادهای نظارتی باید با جدیت بیشتری بر فرایند جذب نیروی کار در این صنایع نظارت کنند. این بی‌توجهی به شفافیت و عدم الزام به اولویت‌بخشی به نیروی بومی، احساس نارضایتی و تبعیض را در میان مردم استان افزایش داده است.وی ادامه داد: صنایع بزرگی که از منابع خوزستان بهره‌برداری می‌کنند، باید در قبال استان مسئولیت‌پذیر باشند.
این صنایع موظف هستند بخشی از درآمد خود را صرف توسعه زیرساخت‌ها، آموزش نیروی کار و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق محروم کنند. اما در عمل، این وظایف به حاشیه رانده شده است. 
هشدار درباره افزایش تبعات اجتماعی بیکارینماینده مردم آبادان با هشدار نسبت به تبعات اجتماعی ناشی از بیکاری گفت: تداوم وضعیت کنونی می‌تواند پیامدهای اجتماعی خطرناکی مانند مهاجرت جوانان، افزایش آسیب‌های اجتماعی و کاهش اعتماد عمومی را به دنبال داشته باشد.
از دولت انتظار می‌رود که در قبال این بحران پاسخگو باشد و اقدامات جدی برای حل آن انجام دهد. مولوی در پایان خاطرنشان کرد: اگر صنایع بزرگ و دولت به‌صورت جدی به رفع معضل بیکاری در خوزستان نپردازند، این استان که قلب اقتصادی کشور است، بیش از پیش با چالش‌های اقتصادی و اجتماعی مواجه خواهد شد. ما در مجلس از همه ابزارهای نظارتی خود برای اصلاح این روند استفاده خواهیم کرد.
مرجع / فـارس
:
:
:
آخرین اخبار