تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۱
کد خبر: ۳۰۳۴۰۰
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
مضربودن مصرف غیراصولی آنتی بیوتیک‌ها
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: استفاده بی رویه و غیراصولی آنتی بیوتیک‌ها موجب می‌شود که اثر درمانی آنها بر درمان بسیاری از بیماری‌های عفونی از دست برود.  
 

 دکتر داود سلمان پور گفت: آنتی بیوتیک‌ها دسته‌ای از دارو‌ها هستند که برای از بین بردن عوامل ایجادکننده بسیاری از بیماری‌های عفونی به صورت گسترده در سراسر دنیا استفاده می‌شوند. کشف این دارو‌ها کمک بزرگی به علم پزشکی کرده و طی سالیان اخیر جان انسان‌های زیادی را نجات داده اند.

وی افزود: آنچه دانشمندان را به شدت نگران کرده است، بی اثر شدن آنتی بیوتیک‌ها در درمان برخی از بیماری‌های عفونی است. در واقع میکروب یاد می‌گیرد که چگونه خود را تغییر دهد تا اثر آنتی بیوتیک را خنثی کند و در امان بماند.

دکتر سلمان پور در خصوص تجویز و مصرف بی رویه آنتی بیوتیک‌ها می‌گوید: در تجویز و مصرف آنتی بیوتیک در مقادیر بالا نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود و عفونت پایدار می‌ماند و به دنبال آن عفونت سخت درمان می‌شود و هزینه درمان بالا می‌رود.  باید این باور غلط که برای هر گلو درد، دندان درد و یا سرماخوردگی معمولی از آنتی بیوتیک‌های خوارکی و تزریقی استفاده شود را فراموش کرد و اگر پزشک معالج تشخیص داد که بیماری ویروسی است و نیاز به آنتی بیوتیک ندارد پزشک را تحت فشار تجویز آن قرار ندهیم.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول تاکید کرد: شهروندان باید با عوارض مصرف بی رویه و خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها و عوارض مقاومت میکروبی را که امروزه به عنوان یک تهدید جهانی محسوب می‌شود به خوبی آشنا باشند.  

۲۸ آبان تا چهارم آذر ۱۴۰۳ هفته آگاه سازی در زمینه آنتی بیوتیک ها نامگذاری شده و شعار امسال «با پرهیز از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها، از مقاوم شدن میکروب‌ها جلوگیری کنیم.» تعیین شده است.

مرجع / صداوسیما
:
:
:
آخرین اخبار