جلیل مختار اظهار کرد: استقرار گمرک در مبادی ورودی منطقه آزاد اروند (شهرهای آبادان و خرمشهر) بهرغم پیگیری های مستمر، هنوز به نتیجه نرسیده و این موضوع مهمترین مطالبه چندین سال اخیر مردم آبادان است.
وی افزود: باتوجه به امضا تفاهمنامه بین گمرک ایران و منطقه آزاد اروند در خصوص استقرار گمرک در مبادی ورود و خروج شهرهای آبادان و خرمشهر اما همچنان این موضوع تعیین تکلیف نشده است.
مختار با تاکید بر حق مردم آبادان و خرمشهر برای برخورداری از معافیتهای پرداخت حق ورودی کالای اساسی و مسافری به این ۲ شهر گفت: مستقر نشدن گمرک در مبادی ورودی این شهرها باعث شده رونق اقتصادی و گردشگری در منطقه کم رنگ شود.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت: مستقر نشدن گمرک در خروجیهای آبادان و خرمشهر باعث شده تا کالاهایی وارد شده به منطقه آزاد اروند بجای عرضه در بازارهای این ۲ شهر به صورت حجمی از آبادان و خرمشهر خارج شود.
وی با بیان اینکه خارج شدن کالاها از آبادان و خرمشهر ضربه سنگین اقتصادی به مردم منطقه وارد کرده است گفت: استقرار گمرک در مبادی منطقه آزاد اروند و اجرایی شدن قوانین مناطق آزاد از خواستههای بحق مردم است.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی افزود: هدف اصلی ایجاد مناطق آزاد افزایش تولید برای صادرات است ولی متاسفانه در منطقه آزاد اروند این مهم محقق نشده است و عمده صادرات از بنادر آبادان و خرمشهر و همچنین مرز زمینی شلمچه، کالاهای تولیدی سرزمین اصلی است.
وی عملکرد سازمان منطقه آزاد اروند در چند سال گذشته در طرحهای عمرانی را ضعیف توصیف و اظهارکرد: این سازمان در زمینه طرحهای عمرانی و زیرساخت شبکه فاضلاب منطقه تاکنون مشارکتی نداشته است.
منطقه آزاد اروند با مساحت ۳۷ هزار و ۴۰۰ هکتار در شمال غربی خلیج فارس شامل شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر(جزیره مینو) است که در محل تلاقی رودخانههای اروند و کارون قرار دارد.
این منطقه در همجواری با کشورهای عراق و کویت با داشتن ظرفیت های مناسب نظیر حمل و نقل جاده ای، ریلی، دریایی و هوایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.