تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۹
کد خبر: ۳۰۲۹۹۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
راه اندازی تنها کتابخانه شهرک پنجم گتوند، درگیر کاغذبازی اداری
 تنها کتابخانه و فضای فرهنگی شهرک پنجم گتوند از ۲ سال پیش به علت فراهم نبودن مکان تخلیه شده و جایگزین کردن مکانی مناسب برای راه‌اندازی دوباره آن، درگیر کاغذبازی‌های زمان‌بر اداری شده است.

شهرک پنجم در ۱۵ کیلومتری شهر گتوند و در بخش مرکزی این شهرستان واقع شده است که از فضای فرهنگی مناسبی برخوردار نیست و تنها کتابخانه آن نیز در سال‌های اخیر دچار مشکلاتی شده است.

بخشدار مرکزی شهرستان گتوند در این باره  گفت: شهرک پنجم جزو مناطق روستایی و اهالی آن اغلب عشایر هستند که در حال حاضر از هیچگونه مرکز فرهنگی فعالی بهره‌مند نیستند.

علی پیل‌پا ادامه داد: با توجه به اینکه مکان تنها کتابخانه شهرک پنجم دارای معارض بوده مجبور به تخلیه و انتقال تجهیزات آن به دهیاری شدیم؛ سپس با مصوبه شورا، طی قراردادی از طرف دهیاری، یک ساختمان جدید دیگر برای راه‌اندازی کتابخانه در نظر گرفته شد.

به گفته بخشدار مرکزی گتوند، پس از تایید ساختمان مورد نظر توسط کارشناسان اداره کل کتابخانه‌های خوزستان و سخت‌گیری فراوان، کد کتابخانه گرفته شد و طی ۲ سال اخیر نیز کرایه آن توسط دهیاری پرداخت شد ولی تعلل نهاد کتابخانه‌ها در تهران باعث شد به علت پایان یافتن قرارداد، مالک تقاضای کرایه بیشتری کند و درنهایت راضی به تمدید قرارداد جدید نشد.

وی تراکم جمعیتی و آسیب‌های اجتماعی فراوان در منطقه را یادآور شد و بر لزوم تسریع در روند رفع این مشکل تاکید کرد و افزود: طولانی شدن ۲ ساله روند تاییدیه کمیسیون اثرات ناخوشایندی برجا خواهد گذاشت.

راه‌اندازی دوباره کتابخانه شهرک پنجم گتوند معطل تایید نهاد کتابخانه‌ها است

پیل پا ضمن قدردانی از همکاری اداره کتابخانه‌های خوزستان برای همکاری و تایید ساختمان جدید اظهارکرد: تجهیزات کتابخانه در حال حاضر به دهیاری منتقل شده‌اند و نیروی کار نیز اماده خدمت است از این رو انتظار می‌رود نهاد کتابخانه‌ها نیز همکاری لازم را داشته باشد.

وی افزود: امید است در اسرع وقت این کتابخانه راه‌اندازی شود و در اختیار اهالی قرار گیرد زیرا این منطقه به شدت نیازمند برنامه‌های فرهنگی است.

بخشدار مرکزی گتوند تصریح کرد: مسجد شهرک پنجم نیز در حال احداث است که با تکمیل و راه اندازی آن، شاهد توسعه فعالیت‌های فرهنگی در این روستا خواهیم بود.

وی ادامه داد: مشکل کتابخانه نور پل پرزین نیز با پیگیری‌های فراوان حل شد و اکنون به یک مکان فرهنگی برای توانمندسازی بانوان، برگزاری دوره‌های کارآفرینی و برنامه‌های فرهنگی حوزه کودک و نوجوان تبدیل شده است.

 عباس حسین زاده در این خصوص گفت: مالکیت ساختمان برخی کتابخانه‌ها برعهده نهاد کتابخانه‌ها است ولی باتوجه به اینکه راه اندازی کتابخانه یک مسئله فرهنگی است، خیرین حقیقی و حقوقی نیز برای احداث یا واگذاری ساختمان به صورت حق انتفاع می‌توانند ورود کنند.

وی با بیان اینکه برخی شهرها فاقد کتابخانه هستند، اضافه کرد: کتابخانه شهرک پنجم با پیگیری مسوولان گتوند در دهه ۹۰ در یک منطقه مسکونی به صورت استیجاری راه اندازی و تجهیزات و نیروی انسانی آن تامین شد.

به گفته مدیرکل کتابخانه‌های خوزستان، از حدود ۲ سال پیش در حالی که فعالیت کتابخانه شهرک پنجم رونق گرفته بود، مالک تقاضای ملک خود را کرد که تخلیه و تجهیزات آن به دهیاری منتقل شد.

وی افزود: طی رایزنی‌ها با فرماندار وقت گتوند مقرر شد کتابخانه در فضایی که حداقل استاندارها را داشته باشد، راه‌اندازی شود که در این خصوص در چند مرحله نامه‌نگاری‌های با فرماندار صورت گرفت.

حسین زاده اظهارکرد: مسوولان گتوند اعلام کردند ساختمانی مسکونی برای راه اندازی کتابخانه در نظر گرفته شده ولی نیازمند تعمیر است که این موضوع در کمیته‌های اداره کل کتابخانه‌ها مطرح و پس از بازدید کارشناس عمرانی و کارشناس اداره کتابخانه‌ها، ساختمان با اکراه پذیرفته شد و شورا و بخشداری قول دادند نسبت به بهسازی ساختمان اقدام شود.

تایید ساختمان کتابخانه، امری زمان بر است

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان خوزستان اخذ تاییدیه ساختمان برای راه اندازی کتابخانه را فرآیندی زمان بر عنوان کرد و گفت: یکی از تاییدیه‌ها که سخت‌گیری زیادی برای آن می‌شود، استحکام بنا است.

وی با بیان اینکه کتابخانه‌ای در کرخه به علت نداشتن استحکام لازم تعطیل شده است، ادامه داد: ساختمان موردنظر در استان تایید شده بود و این موضوع باید در تهران بررسی شود که امری زمان‌بر است.

اداره کل کتابخانه‌های خوزستان همکاری لازم برای راه اندازی کتابخانه شهرک پنجم گتوند را داشته است

به گفته حسین‌زاده، همکاری لازم از طریق اداره کل کتابخانه‌های خوزستان صورت گرفته ولی هنگام بررسی فرآیند اخذ تاییدیه‌ها در تهران، مالک از ادامه همکاری منصرف شده است و مسوولان گتوند نیز نتوانستند مالک را قانع به ادامه همکاری کنند.

وی ادامه داد: قرارداد اجاره ساختمان کتابخانه باید حداقل پنج سال باشد تا بتوان اقدامات لازم از جمله بهسازی و تکمیل تجهیزات را انجام داد؛ اگر قرار باشد مالک به سرعت از ادامه فعالیت منصرف شود، نمی‌توانیم شاهد فعالیت فرهنگی مطلوبی در منطقه باشیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خوزستان تاکید کرد: شهرک پنجم با حدود پنج هزار نفر جمعیت دارای کارگر فصلی زیادی است و یکی از آرزوهای نهاد، راه اندازی کتابخانه و اجرای برنامه‌های فرهنگی است.

وی افزود: نیاز است مسوولان محلی توجه بیشتری به این موضوع داشته باشند و محلی مناسبی را برای راه اندازی این کتابخانه در نظر بگیرند.

مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار