محمد حسنی نسب با اشاره به ظرفیت موجود برای کشت انار در خوزستان، گفت: سطح باغات انار استان ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار است که میزان دو هزار و ۱۰۰ هکتار بارور و ۲۰۰ هکتار از سطح باغات غیربارور است.
وی با اشاره به پیشبینی میزان برداشت انار از باغات خوزستان، افزود: برداشت سالانه انار استان از مهرماه آغاز میشود و تا دهه اول آذر ادامه خواهد داشت. برآورد میشود در سال جاری، ۲۳ هزار تن انار از باغات استان برداشت شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ادامه داد: باغات انار در سطح ۱۲ شهرستان استان پراکنش دارند که بیشترین سطح باغات در شهرستانهای باغملک، دزپارت و اندیکا است.
حسنینسب با اشاره به یکی از چالشهای پیش روی این محصول عنوان کرد: از چالشهای محصول انار استان میتوان به پیر و فرسوده بودن اغلب باغات، غیرتجاری بودن برخی از ارقام محلی و شدت گرفتن تغییرات اقلیمی اشاره کرد که ضرورت دارد باغداران نسبت به جایگزینی باغات فرسوده و کمبازده با ارقام مناسب و شیوههای نوین احداث باغات اقدام کنند.
وی خطاب به باغداران برای برداشت محصول با کیفیت، ادامه داد: به باغداران توصیه میشود با رعایت بهداشت باغ، مبارزه تلفیقی با کرم گلوگاه، انجام تغذیه متعادل با تنظیم دور آبیاری و احداث سایبان برای ارقام حساس، در ارتقاء کمیت و کیفیت محصول تولیدی تلاش کنند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان عنوان کرد: با توجه به اینکه تولید انار سابقهای تاریخی در برخی مناطق استان دارد و به دلیل نوبرانه بودن و نوع ارقام مورد کشت در استان، عمده محصول تولیدی برای تازهخوری و فرآوری براساس شیوههای سنتی راهی بازارهای محلی میشود. همچنین این محصول مصارف صنایع غذایی و دارویی دارد.