همانطور که از اسمش پیداست، کاپوچینو یک نوشیدنی ایتالیایی بر پایه قهوه اسپرسو است. نه تنها اسمش گیراست، بلکه خودش هم خوب آدم را میگیرد. اما کاپوچینو چه فرقی با قهوههای دیگر مثل لاته (یا به قول اکثر فارسیزبانان لته) دارد؟ مگر همه این نوشیدنیها ترکیب شیر و قهوه نیستند؟ اصلا مگر چای چه مشکلی دارد که این جوانان جو زده همش به کافه میروند تا اسپرسو و لته و کاپوچینو بخورند؟ اینها سوالاتی است که خیلی از ما با آنها آشناییم. امروز میخواهیم پاسخ همه این سوالات را بدهیم تا دفعه دیگر که این سوالها را از شما پرسیدند، بتوانید یک بار برای همیشه جواب این معترضان بیاعصاب را بدهید.😊
مشخصترین چیز درمورد کاپوچینو ظاهر آن است. هیچ قهوهای به قشنگی و اشتها برانگیزی کاپوچینو وجود ندارد! حتی لاته با آن آرت پر پیچوخمش انگشت کوچک ظاهر کاپوچینو هم نیست. خیلی از افرادی که اصلا قهوه دوست ندارند، یکبار بهخاطر فوم خوشگلش، کاپوچینو سفارش دادهاند! قابلتوجه چای دوستان! تا صد سال دیگر هم چای نمیتواند در این رقابت شرکت کند، چه برسد به این که پیروز شود. یکی دیگر از چیزهایی که کاپوچینو را محبوب کرده، ترکیب متعادل آن است. خیلیها نمیتوانند قهوه را بدون شیر بخورند، اما مزه قهوه را هم دوست دارند. کاپوچینو برای این افراد کاملا مناسب است. بسیاری چون خیلی با طعم شیر حال نمیکنند کاپوچینو را انتخاب میکنند. شاید عدهای خاطرهای خوش از کاپوچینو دارند! خلاصه دلایل زیادی برای محبوبیت آن وجود دارد.
این قسمت خیلی مهم است! خوب دقت کنید. همه نوشیدنیهای بر پایه قهوه به یک میزان قهوه دارند! همه بر پایه اسپرسو درست میشوند و این اسپرسو با آن اسپرسو فرقی ندارد. این یعنی تفاوت این نوشیدنیها در چیزهایی است که قهوه نیستند! اصلیترینشان شیر و فوم شیر است. چند تا از این نوشیدنیها را با سادهترین فرمول ممکن به شما معرفی میکنیم:
دوپیو: دو شات اسپرسو
آمریکانو: دوبل (معادل یک سوم ترکیب) + دو سوم آب جوش
کاپوچینو: دوبل + یک سوم شیر گرم+ یک سوم فوم شیر
لاته: دوبل + دو سوم شیر گرم+ 1 سانتیمتر فوم شیر
موکا: دوبل + یک سوم شکلات+ یک ششم شیر گرم+ یک ششم هیچی
ماکیاتو: دوبل + یک خال فوم شیر
فلت وایت: دوبل + دو سوم فوم شیر
آیا چای میتواند این همه تنوع داشته باشد؟ اگر چای را در چایخانه سفارش دهید، با چای در خانه فرقی دارد؟؟ آیا طعم جدیدی را تجربه میکنید؟ طعم جدیدی کشف میکنید؟ فوق فوقش هل و دارچین به آن اضافه میکنند یک نبات هم میگذارند کنارش! این هم یک دلیل دیگر برای انتخاب انواع قهوه و کافه، به جای چای و خانه!
فصل زمستان که تکلیفش معلوم است! هوا سرد است و نوشیدنی گرم میطلبد. کاپوچینو هم گرم و لذیذ است. اما در فصل تابستان که هوا گرم است چطور؟ مثل همه قهوههای دیگر که ورژن سرد دارند، کاپوچینو هم میتواند به مدل آیس خود تبدیل شود. تنها کافیاست تغییراتی در روش تهیه کاپوچینوی گرم دهید یعنی شیر گرم به شیر سرد تبدیل و یخ هم به ترکیب اضافه میشود. یک نی توی لیوان میگذارید و تمام! فصل بهار و پاییز هم بستگی به خودتان دارد که کاپوچینو گرم را ترجیح میدهید یا سرد. به هر حال هر لحظه که هوس قهوه کنید، کاپوچینو به کمکتان میآید.
کاپوچینو برای سلیقههای مختلف؛ طعمهای متنوع و جدید
همه چیزهایی که تا الان گفتیم مربوط به کاپوچینو کلاسیک است. شما میتوانید طعم آن را تغییر دهید! میتوانید هر سیروپی که دلتان میخواهد به ترکیب اضافه کنید و از قهوه خود لذت بیشتری ببرید. البته اگر طعم قهوه را زیاد نمیپسندید و آن را برای خاصیتش میخورید! لاته برای شما گزینه مناسبتری است. مهمترین تفاوت قهوه لاته و کاپوچینو در میزان فوم بیشتردر کاپوچینو است و طعم قویتری از قهوه را منتقل میکند، در حالی که لاته به دلیل شیر بیشتر، ملایمتراست. سیروپ را به لاته هم میتوانید اضافه کنید. ولی ستاره امروز ما کاپوچینو است و کاری با لاته نداریم. پس بهتر است از بحث منحرف نشویم.
خوووب! برای درست کردن کاپوچینو در خانه بسته به امکاناتی که دارید، روشهای مختلفی وجود دارد.
یک سوم اسپرسو (معادل دو شات اسپرسو) + یک سوم شیر گرم و یک سوم فوم شیر.
با موکاپات اسپرسو را درست میکنید، گرم کردن شیر هم که آموزش نمیخواهد، البته قرار نیست شیر بجوشد، فقط گرمش کنید، حدود 60 درجه مناسب است. با فرنچ پرس هم میتوانید فوم شیر درست کنید. شیر گرم را در فرنچ پرس بریزید. کمی هم سرش را خالی بگذارید تا فضا برای زیاد شدن حجم داشته باشد.
حالا پیستون آن را به بالا و پایین حرکت دهید تا کف کند. به تدریج سرعتتان را بیشتر کنید. به مدت 30 ثانیه یا هرچقدر که حجمش دو برابر شود، به این کار ادامه دهید.
اگر این کارها برای شما سخت است یا امکاناتش را ندارید، میتوانید از قهوه کاپوچینو فوری و آماده استفاده کنید. از این راحتتر دیگر امکان ندارد!
حتی کسانی که وگان هستند هم میتوانند کاپوچینو بخورند. چطور؟ خیلی ساده! به جای شیر گاو، شیر بادام یا سویا یا هر شیر دیگری که دوست دارید را جایگزین کنید. قهوه هم که منشا گیاهی دارد. حالا یک کاپوچینو وگان دارید! به همین سادگی!
اگر قهوه ساده مثل اسپرسو و آمریکانو معده شما را اذیت میکند یا طعم غلیظی دارد که باب میلتان نیست، کاپوچینو بهترین جایگزین است. هم نیازتان به کافئین را برطرف میکند و درست و حسابی شارژتان میکند، هم طعم قهوه در کاپوچینو ملایم شده، و هم ترکیبش با شیر گرم و فوم، باعث میشود که معده اذیت نشود. در خانه هم میتوانید کاپوچینو درست کنید. اگر وسایل مورد نیاز آن را ندارید یا اصلا حال درست کردن و دنگ و فنگ آن را ندارید، میتوانید از کاپوچینوهای آماده استفاده کنید.