فرماندار ویژه دزفول از بهرهبرداران حوزه کشاورزی خواست همکاری لازم را برای جمع آوری اطلاعات دقیق به ماموران سرشماری داشته باشند.
علیرضا خردمند بیان کرد: آمار و اطلاعات کشاورزی یکی از موارد مهمی است که هر ساله در کشورهای مختلف مورد بررسی قرار میگیرد و برنامهریزی لازم در خصوص تنظیم بازار، سفره مردم، الگوی کشت و برنامههای حوزه سلامت صورت میگیرد.
وی افزود: سرشماری کشاورزی در برخی کشورها به علت اهمیتی که دارد هر پنج سال یکبار برگزار میشود ولی در کشور ما هر ۱۰ سال انجام و آمار مرتبط با کشاورزی و صنعت کشاورزی جمع آوری میشود تا بهره گیری لازم در حوزههای مختلف انجام شود.
فرماندار دزفول از کشاورزان و بهرهبرداران این حوزه درخواست کرد همکاری لازم را با آمارگیران داشته باشند تا بتوانیم آمار دقیقی از این حوزه داشته باشیم.
خردمند تاکید کرد: سرشماری کشاورزی هیچ تاثیری در افزایش یا کاهش سهمیهای نخواهد داشت وصرفا برای جمع آوری اطلاعات دقیق برای برنامهریزیهای آینده و اداره کشور انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: بهرهبرداران حوزه های مختلف کشاورزی اطلاعات را به صورت شفاف و واضح در اختیار ماموران قرار دهند تا با کمک یکدیگر آمار دقیقی داشته باشیم.
رسانهها با راهاندازی پویش, مردم را به شرکت در سرشماری کشاورزی تشویق کنند
فرماندار ویژه دزفول به برگزاری مانورها، تبلیغات و آموزشهای مختلف در راستای این سرشماری اشاره کرد و گفت: بخشی از آموزشهای مرتبط با مردم نیز از طریق فضای مجازی اطلاعرسانی میشود که از رسانهها درخواست میشود با راهاندازی پویشهای مختلف ما را در آگاهسازی مردم یاری کنند.
به گزارش ایرنا طرح سرشماری عمومی کشاورزی از سال ۱۳۵۲ در کشور آغاز شد و زمان انجام آن هر ۱۰ سال یکبار است که اکنون نیز در آستانه ششمین دوره آن قرار داریم.
این طرح از ۱۲ آبان ماه تا ۲۶ آذرماه به مدت ۴۵ روز با همکاری تمام دستگاهها از جمله استانداریها، فرمانداریها و بخشداریها اجرا میشود.
در این طرح دادهها در حوزههای کشاورزی، دامداری، باغداری، پرورش ماهی و زنبورداری جمع آوری خواهد شد.
این سرشماری به تولید بهنگام دادهها برای برنامهریزان و همچنین توسعه و آبادانی کشور کمک میکند.
سالانه ۹۰ هزار هکتار زمین در دزفول کشت میشود که ۶۵ هزار هکتار آن آبی و ۲۵ هزار هکتار، دیم است؛ ۴۳ هزار هکتار از این میزان به کشت گندم اختصاص دارد.
۲۲۰ هکتار گلخانه در دزفول وجود دارد که ۱۸۵ هکتار آن به کاشت گل و گیاه زینتی، تولید نشا و همچنین کشت سبزی و صیفی اختصاص یافته است.
این شهرستان دارای سالم ترین محصولات میوه و صیفی جات کشور بوده و برخی محصولات آن از جمله پرتقال در کشور صاحب نام هستند به همین دلیل ثبت جهانی پرتقال دزفول در فائو (سازمان جهانی خواربار و کشاورزی) در دستور کار جهاد کشاورزی دزفول قرار گرفته است.
یک میلیون و ۸۳۸ هزار تن محصولات زراعی، ۷۹ هزار تن محصولات باغی، چهار هزار و ۳۸۳ تن گوشت قرمز، ۳۳ هزار و ۳۲۳ تن شیر، ۳۱ هزار تن مرغ، یک هزار و ۵۱۰ تن تخم مرغ، یک هزار و ۴۷۸ تن عسل و ۲ هزار و ۱۹۰ تن انواع آبزیان سالانه در دزفول تولید میشود.
همچنین سالانه ۱۰۰ هزار تن ذرت دانهای، یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن سبزیجات، ۷۳ هزار تن مرکبات، ۳۰۰ هزارتن چغدرقند، یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن علوفه، ۹۸ میلیون شاخه گل بریده و ۴۳ میلیون پیاز گل مریم در دزفول تولید میشود.
کل محصولات تولیدات کشاورزی و دامی شهرستان دزفول سالانه بیش از ۲.۵ میلیون تن است.