ماجد مطوریانپور با بیان اینکه همزمانی بارندگیهای فروردین ماه امسال استان در زمان گرده افشانی درختهای خرما موجب کاهش برداشت محصول شده است، گفت: پارسال ۶۰ هزار تن خرما از نخلستانهای استان برداشت شد، ولی در سال زراعی جاری پیش بینی میشود به دلیل همزمانی بارندگیهای فروردین در زمان گرده افشانی، تولید این محصول با ۲۰ هزار تن کاهش، به ۴۰ هزار تن کاهش یابد.
وی با اشاره به اینکه خرمای خوزستان به دلیل اینکه از نوع استعمران است، به کشورهای اروپایی، کانادا و آسیای شرقی صادر میشود، افزود: در حال حاضر ۶۴ کارگاه بسته بندی خرما در استان خوزستان وجود دارد که حدود ۴۰ کارگاه فعال هستند.
سیامک علیشاهپور، نماینده اتاق بازرگانی ایران در انتخابات هیات رئیسه انجمن خرمای خوزستان با بیان اینکه ۱۱ نفر نامزد از شهرهای آبادان، اهواز، خرمشهر و شادگان برای انتخاب هیات رئیسه و ۲ نفر نیز نامزد بازرسی انجمن خرما استان بودند، گفت: در پایان رای گیری مسعود عبادیپور با ۱۹ رای، سیدسلمان موسوی ۱۹ رای، ماجد مطوریانپور ۱۷ رای، کاظم حلفی ۱۵ رای، سیدمصطفی حجتنژاد ۱۵ رای، هادی مقدم ۱۶ رای و عزیزالله موسوی ۱۰ رای به عنوان اعضای اصلی انجمن خرما خوزستان انتخاب شدند.
وی افزود: همچنین وحید میرهاشمی با ۱۰ رای، حمزه جلویانی با ۹ رای و ابراهیم کاظمی سه رای به عنوان اعضای علی البدل این انجمن انتخاب شدند. حبیب عبادی نیز با ۱۰ رای به عنوان عضو اصلی این انجمن و نرگس حقیقی با ۸ رای به عنوان عضو علیالبدل انتخاب شدند.
حدود ۴.۵ میلیون اصله نخل بارور و غیربارور خرما در خوزستان وجود دارد. محصول خرمای خوزستان از تنوع خوبی برخوردار است به گونهای که حدود ۷۵ رقم خرما در این استان تولید میشود. هم اکنون معیشت ۴۰ هزار نفر خانوار در خوزستان از خرما و فرآوردههای وابسته به آن تامین میشود. سالانه حدود ۱۹۰ هزار تن خرما، خارک و رطب در خوزستان برداشت میشود.