مرتضی سوری امروز ۱۱ مهرماه در حاشیه بازدید از مجتمع چوئبده آبادان در جمع خبرنگاران به تقویم پرورشی استان در خصوص فصل برداشت میگو اشاره و اظهار کرد: ذخیرهسازی بچه میگو در خوزستان از اواسط اردیبهشتماه شروع میشود و برداشت میگو تقریبا در اواسط شهریور و اوایل مهرماه کلید میخورد.
وی با بیان اینکه هم اکنون برداشت میگو در استان شروع شده است، ادامه داد: شرایط آب و هوایی خوزستان به گونهای است که یکی از استعدادهای بالقوه و مناسب در زمینه آبزیپروری به ویژه پرورش میگو و ماهیان دریایی است.
سوری ادامه داد: در سال جاری با توجه به سیاستهای دولت در حمایت از بخش خصوصی و رفع موانع تولید، نسبت به سال گذشته با رشد حدود ۳۶ درصدی سطح زیرکشت میگو مواجه بودیم و بیش از ۸۱۹ هکتار از مزارع پرورش میگوی استان در قالب ۸۰۶ استخر با مشارکت بهرهبرداران در ۳ شهرستان ساحلی آبادان، خرمشهر و هندیجان به کشت میگو اختصاص یافت.
وی اضافه کرد: مقدار بچه میگوی ذخیرهسازی شده، ۱۴۱ میلیون قطعه بچه میگو بوده که نسبت به سال گذشته رشد ۷۱ درصدی داشته است و قطعا نسبت به سال گذشته رشد چشمگیری در میزان محصول برداشتی از مزارع پرورشی میگو را خواهیم داشت و امیدواریم امسال بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ تن میگوی پرورشی مرغوب از مزارع پرورش میگوی استان برداشت شود.
سوری در پاسخ به سوالی مبنی بر بروز بیماری در مزارع پرورشی استان عنوان کرد: بیماری لکه سفید یکی از بیماریهایی است که صنعت پرورش میگو را در دنیا دههها با مشکل مواجه کرده است. چون اینگونه بیماریها جزو بیماریهای ویروسی به شمار میروند و قابل حذف از محیط نیستند، در کنار آنها باید با رعایت اصول فنی و ملاحظات بهداشتی و مدیریتی تولید، فعالیت کرد.
وی افزود: طی چند سال اخیر، فرایند رصد و پایش در مجتمع پرورش میگوی چوئبده آبادان نهادینه شده است و با نظارت و بازدیدهای مستمر توسط واحدهای متولی و کارشناسان شیلات و دامپزشکی استان، شاهد رشد تولید با کیفیت و کمیت مناسب در کنار عوامل بیماریزا بودهایم.
مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به مزیت و شاخصهای میگوی پرورشی خوزستان یادآور شد: میگوی پرورشی در استان خوزستان با توجه شرایط اقلیمی مناسب همواره دارای سرعت رشدی بالاتر از میانگین کشوری بوده است و در بازه زمانی کمتر از چهار ماه با اندازه مناسب و بالای ۲۵ گرم، برداشت و زودتر از سایر استانها به بازار عرضه میشود.
سوری، قابلیت محصولات تولیدی استان را ناشی از کیفیت مطلوب آب دانست و ادامه داد: در منابع آبی استان نیازی به استفاده از مواد شیمیایی نداریم و تقریبا عمده محصول تولیدی استان را میتوان تحت عنوان برند ارگانیک عرضه کرد.
وی گونه غالب میگوی پرورشی استان را وانامی عنوان کرد و گفت: این محصول عمدتا محصولی صادراتمحور است که ایجاد امنیت غذایی، اشتغالزایی، ارزآوری و.. از مزایای آن است.
سوری با اشاره به وضعیت صادرات و بازارهای هدف منطقهای بیان کرد: میگو در صورتی که به صورت تازهفروشی عرضه شود به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میشود اما بازار میگو جهانی است و از شرق تا غرب آسیا، از کشورهای اروپایی تا آفریقایی همواره مشتری میگوی پرورشی کشور و استان هستند.