رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خوزستان، مسئله فاضلاب و تأمین آب شرب با کیفیت را دومین چالش اصلی این استان عنوان کرده است. علیرغم تلاشهای اخیر، تأمین منابع مالی همچنان مهمترین مانع بر سر راه اجرای طرحهای آب و فاضلاب در خوزستان است.
بر اساس اظهارات مهرداد نیکو رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خوزستان، مسئله فاضلاب پس از بیکاری دومین چالش و دغدغه اصلی استان خوزستان است. به گفته وی، بسیاری از شهرهای استان هنوز فاقد طرح جامع فاضلاب هستند. اگرچه در سالهای اخیر تلاشهایی در این زمینه انجام شده، اما مشکل اصلی همچنان تأمین مالی این طرحها است.نیکو راهکارهایی را برای تأمین اعتبار مورد نیاز طرحهای فاضلاب پیشنهاد کرده است.
وی گفت میتوان این اعتبارات را از محل مسئولیت اجتماعی و همچنین از طریق ماده 56 قانون برنامه و بودجه (فاینانس داخلی) با همکاری نمایندگان مجلس تأمین کرد.همچنین خوزستان با مشکلاتی در کمیت و کیفیت آب شرب مواجه است. نیکو در این زمینه به طرحهای غدیر، فدک و کوثر اشاره کرد که در دست اجرا هستند.
او تأکید کرد برای تکمیل بهتر این طرحها باید از محل مولدسازی منابع مالی تأمین شود.در همین راستا، معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر نیرو در سفر اردیبهشت ماه خود به اهواز اعلام کرد که تأمین منابع مالی برای تکمیل طرح جامع فاضلاب شرق اهواز در دستور کار قرار دارد و طبق برنامه زمانبندی شده، باید این طرح تا پایان امسال به اتمام برسد.
بنابراین، تأمین منابع مالی به عنوان مهمترین چالش پیش روی اجرای طرحهای آب و فاضلاب در خوزستان مطرح است و مسئولان استانی و ملی باید برای رفع این مانع تلاش جدی داشته باشند.