مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری اهواز با بیان اینکه ۱۷ درصد از کل مساحت شهر اهواز بافت فرسوده است، گفت: ۶۲ محله شهر اهواز هدف بازآفرینی شهری هستند.
سید نورالله موسوی اظهار کرد: این سازمان متولی بازآفرینی شهری است و همانگونه که از تعریف بازآفرینی شهری مشخص است در این سازمان مجموعهای از سیاستگذاریها و استراتژیها برای مدیریت شهری پایهریزی میشود که منجر به ارتقای خدمات عمومی، تقویت کالبد شهری و عوامل و امکانات روبنایی و زیربنایی و تقویت مسائل اجتماعی و رفاهی مردم در نقاط مشخص میشود.
وی افزود: مطالعات سطح یک بازآفرینی شهری بعد از گذشت ۱۸ سال از تکلیف قانون، در اهواز انجام و ذیل آن برای رونقبخشی به نوسازی مسکن با تاکید دولت برای استفاده از تسهیلات در این خصوص، مشوقهای شهرسازانه خوبی در کمیسیون ماده ۵ تصویب شده است.
بیش از ۳ هزار هکتار از شهر اهواز بافت فرسوده است
مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری اهواز گفت: ۳ هزار و ۳۶۸ هکتار معادل ۱۷ درصد از کل مساحت شهر اهواز در ۶۲ محله، بافت فرسوده است و ۳۶ درصد جمعیت اهواز در این مناطق ساکن هستند.
موسوی با بیان اینکه ۶۲ محله شهر اهواز هدف بازآفرینی شهری هستند، عنوان کرد: و ساکنان این محلات میتوانند از کلیه تسهیلات دولتی استفاده کنند. از همه انبوهسازان و همه دستاندرکارانی که در حوزه ساخت و ساز کار میکنند نیز دعوت میکنیم از این بستهها و خدمات و تسهیلات ویژه این بستهها نهایت بهره را ببرند تا شاهد رونق خوبی در نوسازی مسکن باشیم.
به زودی بستههای تشویقی بافت تاریخی اهواز ابلاغ میشود
وی با اشاره به وجود ۳۷۷ هکتار بافت تاریخی در مرکز شهر اهواز، گفت: با توجه به قوانین خاص ادارهکل میراث فرهنگی و گردشگری خوزستان، مداخله در این بافتها محدودیتهای خاصی دارد و بستهها و مشوقهای شهرسازانه شامل این بخشها نیست، اما پیگیریهای زیادی برای در نظر گرفتن بستههای تشویقی مختص بافتهای تاریخی در حال انجام است که به زودی ابلاغ میشود.
برنامهریزی برای احیای برخی بناهای تاریخی اهواز
مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری اهواز افزود: ادارهکل میراث فرهنگی و گردشگری خوزستان به عنوان متولی اصلی احیای بافت و بناهای تاریخی در اهواز است اما شورا و شهرداری اهواز نیز دغدغه دارد و علاوه بر پیگیری برای در نظر گرفتن بستههای تشویقی در این بافت، در حال برنامهریزی برای احیای برخی بناهای تاریخی است.
وی با اشاره به برخی اقدامات این سازمان بیان کرد: پروژه بدنهسازی و بهسازی بازار خیابان امام غربی در مراحل نهایی قرار دارد. همچنین طرح معماری بازار کاوه که یکی از بازارهای نوستالژی و تاریخی اهواز است، طبق عناصر بومی و بناهای تاریخی واقع در اهواز انجام شده است.
موسوی گفت: مداخله در بافتهای تاریخی به اخذ مجوزهای مختلف از دستگاههای مختلف نیاز دارد بنابراین اقدامات در این زمینه در حال انجام است. منتظر تصویب این طرح در کمیته سیما و منظر خوزستان هستیم که به زودی به تصویب خواهد رسید و پس از طی مراحل اداری، وارد آغاز عملیات اجرایی خواهیم شد.
وی افزود: طرح بهسازی بازار کاوه اهواز شامل عناصر تزئینات معماری ایرانی - اسلامی در اهواز است. در قالب این طرح، بدنهسازی به گونهای طراحی شده که در این خیابان تهویه و نور طبیعی برقرار باشد. کفسازی و همسانسازی خوبی نیز انجام میشود.
موسوی در خصوص فعالیت ماهیفروشان در بازار کاوه گفت: بازارهای مختلف سرپوشیده در شهرهای مختلف و حتی خارج از کشور بررسی شده است و ملزومات و ادوات مورد نیاز برای این گونه بازارها بررسی شده است. این طرح به گونهای در نظر گرفته شده است که از طریق شبکهها در بدنه و سقف، تهویه لازم برای جریان هوا دیده شده است و حتی نور طبیعی وارد خیابان میشود. کف آن نیز طبق ضوابط، مناسبسازی و یکنواخت میشود.
وی در خصوص سنددار شدن محلات نیز بیان کرد: ذیل مطالعات بازآفرینی شهری، دولت تسهیلات ویژهای برای اقداماتی از جمله سنددار کردن در نظر گرفته است که در حال حاضر املاک ملاشیه و خروسی در حال سنددار شدن هستند، بنابراین از همه ساکنان این محلات میخواهیم به دفاتر بسیج و گروههای جهادی محلی مراجعه کنند و فرآیند سادهای را طی کنند تا املاکشان سنددار شود.