یکی از مشکلات رایجی که امروزه تمامی ساختمان ها با آن دست و پنجه نرم می کنند، ریزش سنگ از نمای ساختمان است. دلایل مختلفی برای شل شدن و افتادن سنگ نما وجود دارد. عمده ترین این دلایل استفاده از سیمان خشک حین سنگ کاری، نشست ساختمان و باد و طوفان می باشد.
خطرات جانی و مالی ناشی از افتادن سنگ نما این موضوع را بسیار چالش بر انگیز کرده است. اما راه چاره برای رهایی از این دغدغه بزرگ فقط و فقط پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما است.
چنانچه سنگی از نمای شما دچار ریزش شد به طور قطع می بایست همه سنگها را محکم نمود. چرا که ریزش یک سنگ به نوعی اعلام هشدار در مورد ضعف کل نما است. چنانچه حتی سنگی از نما هم ریزش نکرده است بهترین کار این است که برای جلوگیری از افتادن سنگ نما دست به پیچ و رولپلاک نمای ساختمان زد.
در اینکه مسئولیت ریزش سنگ نما با مالکین است یا سازنده هنوز قانون مدون و درستی وجود ندارد. بعضا شنیده می شود که مسئولیت با مالک است اگر از عمر ساختمان کمتر از 5 سال گذشته باشد. بعضی نیز می گویند این عدد 10 سال است.
در نهایت تامین هزینه پیچ و رولپلاک سنگ نمای ساختمان امری کاملا توافقی است. این چیزی است که ما در سال های فعالیت خود دیده ایم. گاهی این هزینه بین مالکین و سازنده تقسیم می شود. گاهی همه هزینه را مالکان می دهند و گاهی کل هزینه توسط سازنده پرداخت خواهد شد.
بعد از اینکه سنگ نمای ساختمان دچار ریزش شد اولین کاری که می بایست انجام دهیم محصور نمودن پایین نما و جلوگیری از تردد می باشد، چرا که به علت خالی شدن بخشی ازسنگ نما همچنان احتمال ریزش سنگ مخصوصا از قسمت بالای بخش ریزش کرده وجود دارد. دلیل این موضوع هم خالی شدن تکیه گاه آن سنگ بالایی می باشد.
اقدام بعدی تماس با گروه ما برای ترمیم و تثبیت سنگ های نما با استفاده از پیچ رولپلاک سنگ نمای ساختمان می باشد. بعد از تماس شما می توانید با فرستادن عکس از نما و یا دادن آدرس، توضیحات و براورد هزینه را از کارشناسان ما دریافت نمایید.
پس از رجوع مشتری به گروه کار در ارتفاع نماسازان پیشرو برای انجام کارهای در ارتفاع و به خصوص پیچ و مهره سنگ نمای ساختمان و دادن آدرس برای بازدید و یا ارسال عکس توضیحاتی توسط تیم ما به مشتری اعلام خواهد شد.
به طور مختصر این گونه بیان می شود:
این موارد توضیحات اساسی و مختصری است که به کارفرما داده می شود.
اجرای پیچ و رول پلاک نما در ارتفاع و نمای ساختمان ها و نقاط غیر قابل دسترس امروزه با روش های مختلفی قابل انجام است. ابتدایی ترین روش که همه با آن آشنا هستند استفاده از داربست است. اما دو روش جدیدتر برای کار در ارتفاع استفاده از راپل و دیگری کار روی کلایمر است. در زیر این روش ها را شرح خواهیم داد.
داربست روشی مرسوم است که از دیر باز تا کنون برای کار در نقاط مرتفع استفاده می شود. انجام کار روی داربست به صورت عرضی انجام می شود. نصب داربست هزینه بردار بوده و برای کارهای با حجم بالا اصلا صرفه اقتصادی ندارد. همچنین ایمنی بسیاری پایینی داشته و امنیت ساختمان را به مخاطره خواهد انداخت.
با توجه به موارد مذکور و دیگر دلایل برای محکم کردن نمای ساختمان در حال حاضر استفاده از داربست اصلا پیشنهاد نمی گردد.
کلایمر (climber) همان داربست معلق است که در ایران با نام بالابر نما یا قندوله نیز شناخته میشود. این محصول از یک سبد با طولی متغیر 2 تا 6 متر برخوردار است و از آن برای تمیزکاری، تعمیرات نمای ساختمان، بالابردن مصالح، جابهجایی تجهیزات کارگاهی و … استفاده میشود.
در واقع کلایمر جانشینی مناسب برای داربستهای ساختمانی محسوب می شود. این دستگاه به وسیله موتورهای وینچی که با سیم بکسل مخصوص به پایههای نگهدارندهی آن متصل شدهاند حرکت کرده و همچنین از ترمز اضطراری نیز برخوردار است.
استفاده از کلایمر جهت مهار کردن سنگ های نما معمولا برای ساختمان های بزرگ توجیه پذیر است. چرا که این دستگاه همانند نصب داربست هزینه بردار است.
روش سوم و در واقع بهترین روش برای انجام کارهای در ارتفاع استفاده از راپل است. راپل در واقع روشی است که به مجریان کار اجازه می دهد با استفاده از طناب به انجام کار بپردازند. راپل کارها برای انجام خدمات راپل نمای ساختمان باید دوره دیده باشند تا خطری آنها را تهدید نکند.
اجرای مهار و تحکیم کردن سنگ نما با راپل ارزانتر و ایمن تر از روشهای قبلی است. هچنین هیچ مزاحمتی برای عبور و مرور به وجود نخواهد آورد. در جدول زیر می توانید روش های گفته شده را با هم مقایسه نمایید.
داربست | طناب | کلایمر | |
کاربرد | برای تمامی ساختمان ها | برای تمامی ساختمان ها | برای ساختمان های بزرگ |
قیمت | بالا | مقرون به صرفه | بالا |
ایمنی | پایین | بالا | متوسط |
سرعت کار | متوسط | بالا | متوسط |
مزاحمت | مزاحم عبور و مرور | هیچ مزاحمتی ندارد | گرفتن فضای پشت بام |
پیچ های مورد استفاده در کار پیچ رولپلاک سنگ نمای ساختمان می بایست دارای مشخصه های خاصی باشند. رعایت نکردن تمامی این موارد و مشخصه ها الزامی است. البته بماند که بعضی از همکارها با بیان نکاتی غیر فنی سعی بر فریب مشتری و دریافت هزینه بیشتر دارند. مشخصات پیچ ها را مورد به مورد در زیر برای شما خواهیم گفت.
از نظر جنس حتما باید پیچ های مورد استفاده از جنس گالوانیزه باشد تا به مرور زمان زنگ نزند و خاصیت خود را از دست ندهد. پیچ های گالوانیزه دو نوع گالوانیزه سفید و طلایی دارد. در واقع رنگ این روکش های گالوانیزه این دو مورد است. از لحاظ قیمتی تفاوت زیادی مابین این پیچ ها وجود ندارد و اسفاده از هر دو مورد جایز است.
یکی از مواردی که پیمانکارها سعی در فریب مشتری دارند همین است که از لفظ پیچ استیل برای پیچ های روکش گالوانیزه سفید استفاده می کنند و مشتری هم از آنجایی که اطلاعات درستی ندارد با پرداخت هزینه بیشتر موافقت می کند.
اندازه پیچ ها بستگی مستقیم به قطر سنگی دارد که قصد تثبیت آن را داریم. مطمئنا هر چه قطر سنگ بیشتر باشد پیچ بلندتری باید مورد استفاده قرار گیرد. معمولا امروزه سنگهایی که برای نما استفاده می شود قطری بین 1/5 تا 2 سانت دارند. بهترین سایز مورد استفاده برای این سنگ ها پیچ های 5 سانت 2 در 10 هستند. منظور از 2 در 10 ابعاد قطز پیچ و سز پیچ است.
دلیل اسفاده از پیچ های 5 سانت این است که پیچ معمولا به اندازه 3 میلیمتر به داخل سنگ هدایت می شود تا وقتی بتونه روی آن می خورد بتونه هم سطح سنگ باشد. پشت سنگ هم بیشتر از 4 سانت معمولا ملات نمی ریزند. در واقع با استفاده از پیچ های 5 سانت حدود 3/5 سانت از پیچ داخل ملات می رود که کفایت می کند. اگر پیچ بلندتر باشد ملات را رد کرده و باعث می شود رولپلاک در جایی فشرده باز نشود که این امر سبب می شود که پیچ داخل رولپلاک هرز بچرخد و خوب و محکم بسته نشود.
بسیاری از پیمانکارها وعده استفاده از پیچ های 6 سانت و 7 سانت به مشتری می دهند. مشتری نیز بی اطلاع از اصول کار تصور این را دارد هرچه پیچ بلندتر باشد بهتر است در صورتی که اشتباه محض است!
پیچ های مورد استفاده در کار پیچ رولپلاک سنگ نمای ساختمان از لحاظ سر پیچ به دو نوع دوسو و چهارسو تقسیم می شوند. در همین ابتدا این را به جرات و با دلیل خدمت شما می گوییم که دوسو و چهارسو بودن پیچ کوچکترین تفاوتی را در کیفیت اجرا همراه نخواهد داشت.
تفاوت این که بعضی ها پیچ های چهارسو و بعضی پیچ های دو سو استفاده می کنند فقط این است که بعضی از پرسنل با پیچ های دوسو راحت ترند و بعضی با پیچ های چهارسو. وظیفه پیچ پیچیده شدن در رولپلاک و باز کردن رولپلاک داخل ملات است حال اینکه پیچ دوسو باشد یا چهارسو کوچکترین فرقی را ایجاد نمی کند.
رولپلاک های مورد استفاده در کار پیچ رولپلاک سنگ نمای ساختمان معمولا در دو نوع قرمز و سفید رنگ هستند. رولپلاک های قرمز رنگ را مطمئنا تا به حال دیده اید. رولپلاک های سفید رنگ که بعضا هم به رولپلاک سنگ معروف شده اند و شکل ظاهری مشابه با همان رولپلاک های قرمز دارند.
استفاده هر کدام از این دو نوع بلامانع است و تفاوتی را در شرایط کار به وجود نمی آورد. فقط این نکته مهم است که بدانید حتما باید رولپلاک مورد استفاده به اندازه یک سانتی متر کوتاه تر از پیچ باشد تا کار به درستی صورت پذیرد. همچنین رولپلاک های مورد استفاده در کار ما باید از نوع توکار باشد و به هیچ عنوان لبه نداشته باشد. دلیل هم این است که پیچ و رولپلاک باید به داخل هدایت شوند تا رویشان بتونه شود.
دریل های استفاده شده در کار ما به دوبخش تقسیم می شوند. دریل هایی که کمی لرزش داشته و قوی ترند که از مته های چهارشیار استفاده می کنند و دریل هایی که بدون لرزش هستند و از مته های معمولی و سه نظام بهره می برند.
دریل های قوی تر که به اشتباه از آنها تحت دریل های هیلتی نام می برند معمولا برای سنگ های گرانیت و سنگ های با عرض بزگتر استفاده می شود. این دریل ها با لرزشی که دارند کار سوراخ کاری را راحت تر کرده و در پیشرفت کار تاثیر گذارند.
دریل های نوع دوم کوچکتر و ضعیف تر هستند که تحت عنوان دریل های گیربکسی معروف هستند. سوراخ کاری با این دریل ها سخت تر است و برای سوراخ کاری باید کمی بیشتر تلاش کرد و به دریل فشار آورد. اما مزیت مهمی که این دریل ها دارند این است که چون لرزش ندارند کوچکترین آسیبی به سنگ وارد نمی کنند. کاربرد این دریل ها برای سنگ های با عرض کم که به صورت ابزار و برجسته روی نما کار می شود، است.
همانطور که در قسمت قبل متوجه شدید مته های مورد استفاده در کار ما به دو نوع مته های چهار شیار و مته های معمولی یا گیربکسی تقسیم می شود.
مته های چهار شیار از نظر نوع الماس سر آن ها به دو نوع چهار پره و دو پره تقسیم می شود. برای سوراخ کاری سنگ نما از هر دو مورد می توان استفاده کرد و محدودیتی در این مورد نیست. اما در 90 درصد کار ها که از پیچ های 2 در 10 با طول 5 سانت استفاده می کنیم مته شماره 7 مورد استفاده قرار می گیرد. اگر سایز پیچ و مته مورد استفاده با هم همخوانی نداشته باشد کار اصولی پیش نخواهد رفت و امکان شل شدن و افتادن مجدد سنگ وجود دارد.
مته های چهار شیار از نظر طول مته دو نوع 11 سانت و 16 سانت دارند. حتما و حتما وقتی از پیچ های 5 سانت استفاده می کنیم باید از مته های طول 11 سانت کمک بگیریم. مته های 16 سانت احتمال تخریب سنگ و همچنین تخریب داخل ساختمان را محتمل می کند.
مته های گیربکسی نیز می بایست از نوع شماره 7 باشد. این مته ها تحت عنوان مته گرانیت در بازار موجود است. در فیلم بالا کار با دریل گیربکسی و مته گیربکسی را مشاهده می فرمایید.
توجه به این نکته بسیار مهم است که جنس مته ها حتما باید مرغوب باشد تا کار به درستی پیش برود. عدم استفاده از مته مناسب کندی کار و همچنین احتمال آسیب به سنگ را در پی دارد.
پس از سوراخ کاری و گذاشتن پیچ و رولپلاک در سوراخ ایجاد شده نوبت به بستن پیچ می رسد. این کار توسط دریل های کوچکی که مجهز به سر پیچ بند هستند به انجام می رسد. سر پیچ بند ها به دو نوع چهارسو و دوسو تقسیم می شوند. بسته به اینکه از پیچ های دوسو و چهارسو استفاده می کنیم باید سر پیچ بند مربوطه را انتخاب نماییم.
دریل های پیچ بند باید مجهز به کنترل دور سرعت یا همان دیمر باشند. چرا که گاهی اوقات ممکن است با سرعت بستن پیچ به سنگ هایی که عرض کم دارند آسیب وارد نماید.
پس از اتمام کار پیچ و رولپلاک نیاز است که روی پیچ ها به نحوی پوشانده شود تا زیبایی نما تحت تاثیر قرار نگیرد. این کار معمولا به دو روش انجام می شود. یکی اجرای بتونه و دیگری اجرای رنگ رو گل پیچ ها. هر دو روش محاسن و معایبی دارد و باید با توجه به جنس سنگ نما و شرایط موجود بهترین راه را انتخاب نمود.
راه اول انجام بتونه هم رنگ می باشد. برای انجام این کار می بایست هنگام سوراخ کاری کنیک یا خزینه انجام شود به طوری که گل پیچ مقداری داخل سنگ بنشیند تا روی آن بتونه اجرا شود.
حسن این روش در زیباتر شدن آن می باشد و عیب آن در زود گذر بودن این زیبایی است چرا که بتونه در گذر زمان با کشیدن آب به خود و جذب نور آفتاب روز به روز رو به تیرگی می رود. برای این کار نیاز به سیمان سفید و پودرهای رنگ است تا مشابه رنگ سنگ درست شود و سپس اجرا گردد.
راه دوم اجرای رنگ روی گل پیچ می باشد. در این روش نیازی به کنیک نمی باشد و گل پیچ هم سطح با سنگ قرار می گیرد. حسن این روش عدم تغییر رنگ و استحکام به دلیل نرفتن گل پیچ ها به داخل سنگ می باشد.
عیب این روش شاید زیبایی کمتر باشد هر چند که دیده شدن پیچ ها در هر دو حالت برای کسی که در جریان کار بوده واضح است و کسی که در جریان نباشد شاید هیچگاه برایش جلب توجه نکند و متوجه نشود. انتخاب یکی از این دو روش نهایتا به عهده مشتری خواهد بود.
پس از اجرای پیچ و رولپلاک سنگ نمای ساختمان و بتونه کار روی پیچ ها نوبت به ترمیم قسمت های ریزش کرده می رسد. کادر اجرایی ما در حین کار پیچ کردن سنگ ها ابعاد سنگ های افتاده را در آورده و تقدیم کارفرما می کنند تا نسبت به تهیه آنها اقدام نماید. در صورتی که کارفرما بتواند ابعاد دقیق را خودش برداشت نماید بهتر است قبل شروع کار تهیه کند تا روال انجام کار سرعت بهتری داشته باشد.
در کنار تهیه سنگ کارفرما چسب سنگ و سیمان نیز می بایست تهیه کند. استفاده از چسب سنگ آنقدر تاثیر شگرفی ندارد و بیشتر بار نصب سنگ به دوش پیچ های مورد استفاده است. پس از نصب سنگ مطمئنا درز هایی وجود دارد که توسط سیمان و بندکشی برطرف خواهد شد.
مطمئنا تعداد پیچ استفاده شده برای کار یک استانداردی دارد که باید حتما لحاظ شود. همانطور که تعداد پیچ کمتر از استاندارد مضر است و سنگ را خوب مهار نمی کند، پیچ بیش از اندازه نیز منجر به آسیب سنگ و ترک خوردن سنگ در همان موقع یا در آینده خواهد شد.
تعداد پیچ برای هر سنگ بستگی مستقیم به ابعاد هر سنگ دارد. معمولا اندازه عرض سنگها یکسان می باشد. در قدیم عرض سنگها معمولا 15، 20 و یا 30 سانت بود اما در زمان حال معمولا عرض سنگها 40 سانت است مگر اینکه سنگها به صورت ابزار کار شود که در آن صورت عرض های کوچکتر استفاده می شود.
اما تعداد پیچ به طول سنگها وابسته است نه عرض آنها. چنانچه طول سنگ زیر 50 سانت باشد یک پیچ، اگر بین 50 تا 100 سانت باشد دو عدد پیچ، اگر بین 100 تا 150 سانت باشد سه عدد پیچ و همینطور الی آخر.
در بالا و در توضیحات دریل های مخصوص سوراخ کاری تا حدی به این موضوع اشاره کردیم. استفاده از دریل های بزرگ با لرزش غیر استاندارد برای سنگ های کوچک چیزی به جزء شکستن و ترک خوردن سنگ را در پی نخواهد داشت.
از این رو حتما به این موضوع مهم توجه حداکثری داشته و قبل از شروع کار از پیمانکار راجع به این موضوع پرس و جو نمایید. تا بحال زیاد دیده ایم که سنگ های باریک با دریل های نا مناسب سوراخ شده اند و بعضا تا یکسال هم اتفاقی نیفتاده است. اما به مرور زمان ترک های مویرگی بزرگ و بزرگتر شده و نهایتا از همان جایی که پیچ نصب شده سنگ ترک خورده و یک طرف آن دچار ریزش می شود.
تمامی پرسنل و تکنسین های مشغول به کار در تیم نماسازان پیشرو دارای بیمه نامه مسئولیت مدنی یا همان بیمه حوادث می باشند و مسئولیت کاملا از کارفرما در این خصوص سلب خواهد شد. به طور معمول اکثر پیمانکارها یا دارای بیمه نمی باشند و یا خودشان برای خودشان بیمه رد می کنند که در صورت بروز حادثه دوباره مسئولیت به عهده کارفرما می باشد. تیم ما آماده این است که بیمه نامه پرسنل را به رویت کارفرما برساند.
ضمانت کار پیچ رولپلاک سنگ نمای ساختمان در گروه نماسازان پیشرو به مدت 5 سال می باشد. در فاکتور و قرارداد قید می گردد که چنان چه به مدت 5 سال سنگی از قسمتهای پیچ شده ریزش نماید پیمانکار موظف به ترمیم رایگان می باشد. این 5 سال گارانتی من باب راحت بودن خیال شما است و الا چنانچه کار درست انجام شود مادامی که ساختمان پا بر جا است احتمال ریزش سنگ دیگر وجود ندارد.
قیمت پیچ رولپلاک نمای ساختمان برای هر ساختمان با توجه به شرایطی که دارد متفاوت است. هزینه انجام کار تنها بعد از رویت کار به صورت حضوری و یا ارسال عکس مقدور می باشد.
قابل ذکر است که اعلام قیمت به صورت دانه ای و متر مربعی به هیچ عنوان در این کار منطقی نبوده و مقدور نمی باشد. در جدول زیر عواملی که در قیمت گذاری کار پیچ کردن نما تاثیرگذار است ذکر شده است.
ویژگی های یک نما | تاثیر بر قیمت |
تعداد طبقات نما | هرچه تعداد طبقات بیشتر باشد قیمت کار افزایش خواهد یافت |
متراژ بر نما | هرچه متراژ بر نما بیشتر باشد قیمت کار افزایش خواهد یافت |
جنس سنگهای نما | به ترتیب قیمت بیشتر به کمتر: سنگهای گرانیت – سنگهای چینی و مرمریت – سنگهای تراورتن |
عرض سنگهای نما | هرچه عرض سنگ کمتر باشد قیمت کار به دلیل مصرف پیچ بیشتر، افزایش خواهد یافت |
ابزار ها یا برجستگی های نما | هرچه ابزارها و برجستگی ها بیشتر باشد قیمت کار افزایش خواهد یافت |
متراژ بر بیشتر برای دو کار با حجم یکسان | برای دو کار با حجم یکسان، چنانچه متراژ بر کار نسبت به ارتفاع بیشتر شود قیمت کار افزایش خواهد یافت |
قبل از انجام کار پیچ رولپلاک نما می بایست حتما قراردادی فی مابین طرفین بسته شود. در این قرارداد ذکر همه موارد الزامی است. آیتم های این قرارداد به این شکل می باشد:
اجرای کار تثبیت و مرمت سنگ های نما چنانچه درست انجام شود، یک بار برای هر ساختمان کفایت می کند. حال این تصمیم به عهده شما است که به جای کار با یک شرکتی کار کنید که معتبر است یا با شخصی که تنها با یک موبایل اعتباری کار می کند!
مطمئنا قیمت پایین برای انجام کار تنها برای جذب مشتری بوده و کار درستی تحویل شما نخواهد داد. همانطور که قیمت بسیار بالا و نامعقول ضامن انجام درست کار نیست.
شرکت کار در ارتفاع نماسازان پیشرو حدود 15 سال است که به طور تخصصی در این زمینه مشغول به کار می باشد. کادر اجرایی متعهد و با تجربه و رزومه قوی این شرکت گواهی اعتبار این شرکت است. برای اطلاعات بیشتر در زمینه پیچ و رولپلاک نمای ساختمان از وبسایت این شرکت به آدرس www.petzlrappel.com دیدن فرمایید.
شماره های تماس شرکت: 02122619128 - 02144213653 - 02188548502 - 02177949078 - 02166536568
تماس با کارشناسان: 09128316620 - 09010000353 - 09122094563
منیع این مقاله: وبسایت شرکت کار در ارتفاع نماسازان پیشرو