مربی سابق تیمهای پایه باشگاه فولاد معتقد است، فوتبالیست های خوزستانی آگاهی تئوری ندارند زیرا به آنها یاد ندادهاند.
محمد علی چابوک در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: متاسفانه بازیکنان خوزستانی فقط دنبال توپ دویدن را یاد گرفتهاند و نمیدانند چرا بازی میکنند. آنها آگاهی تئوری ندارند چون به آنها یاد ندادهاند. ما در خوزستان طراح ورزشی با برنامهریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدتِ نزدیک به استانداردهای بُعد قهرمانی فوتبال در رده های سنی را نداریم و این که یک تقویم ورزشی یا یک فراخوان تدوین شود نیز بسیار ناکافی است.
سیستم کلی فوتبال فاقد برنامه است
وی ادامه داد: البته باید به سیستم کلی ورزش و فوتبال کشور از منظر سخت افزار و نرم افزار هم نگاه کنیم که یک سیستم فاقد برنامه و خیلی دور از استانداردهای حرفه ای است. با این بررسی نتیجه میگیریم که اگر خوزستان پر ظرفیت در فرایند استعداد در موضوع ورزش و فوتبال به بیراهه میرود، ناشی از عدم برنامه ریزی است. وقتی که مدیریت ها در ورزش فاقد قدرت تصور و تخیل و اهداف بلند پروازانه و عدم قاطعیت در تصمیم گیری باشند، عدم پویایی و نشاط، افسردگی، بیانگیزگی نسل آینده ساز در فوتبال و حتی تماشاگران را در پی خواهد داشت.
تیمداری در فوتبال ایران سلیقهای و شخصی
مربی سابق تیم فوتبال منتخب خوزستان بیان کرد: وقتی مدیران عامل باشگاهها از کارشناسان ورزشی دارای تحصیلات ورزشی مسلط به اجرا، تفسیر و تحلیل، ارائه راهکار خروج از بحران و ... استفاده نمی کنند، ورزش و فوتبال به مشکل می خورد. فراموش نکنیم کار تیمداری در فوتبال ایران سلیقهای و به نوعی شخصی است و ابزار لازم برای یک تیم حرفهای وجود ندارد. اگر نفت مسجد سلیمان در بین لیگ برتر و لیگ دسته یک در حال تردد است، به این دلیل است که ساختار باشگاهی حتی نزدیک به استانداردهای قهرمانی در لیگ یک را هم ندارد. ما باید در قدم نخست بدانیم که چرا باید تیمداری کنیم و چگونه از این تیم به درآمدزایی، نخبه پروری و موفقیت برسیم.
فوتبال خوزستان با معضل افزایش دلالها مواجه است
وی با بیان این که فوتبال خوزستان روزگاری در بحث ارزشها پیشگام بود و
امروز با معضل افزایش دلالها و ورود واسطهها به فوتبال رنج میبرد، گفت:
یکی از دلایل ورود دلال ها عدم وجود شایسته سالاری است که در این راستا
نباید به راحتی از کنار نام بزرگان این رشته که تجربه آن ها به خودی خود یک
دانشگاه ورزش است، گذشت. معتقدم افرادی که از دانش مدیریت در ورزش
برخوردارند، میدانند چگونه شکافها را ببندند تا دلالها کمتر و حتی اصل
نتوانند در امر فوتبال نفوذ کنند.
چگونه راه برای ورود دلالها باز میشود؟
چابوک با تاکید بر این که باید فرایند فرهنگی را فعال کنیم، عنوان کرد: وقتی گفته میشود فوتبال شهری تعطیل است، یعنی مسؤلان ورزش و فوتبال آن شهر نتوانسته اند به فرایندهای کلی به ویژه برنامه ریزی برای نخبگان فوتبال آن شهر بپردازند و بعد هم نتیجه این می شود که کسانی که صداقت، شفافیت، انگیزه کاری، تعصب گرایی، شخصیت خوشایند در فرایند مدیریت به صورت مطلوب را ندارند، راه را برای ورود دلالها باز میکنند.
استعدادهای فوتبالی رها شدهاند
وی ادامه داد: مدیران قاطع، شجاع و دارای اهداف بلند پروازانه میدانند چگونه شکافها را ببندند تا دلالها نفوذ نکنند. وقتی شکافها وجود داشته باشد، مدیریتها هم براساس واسطهها به وجود میآیند. به همین دلیل اهالی اصلی ورزش، تحصیل کرده های ورزش و با تجربه ها کنار گذاشته میشوند. ما استعدادهایمان را در فوتبال رها کردهایم، بدون اینکه بدانیم یک استعداد و نخبه باید چه شاخص هایی داشته باشد.
زنجیره مدیریت در فوتبال ایران ناقص است
این کارشناس ورزش بیان کرد: به نظر من برای انتخاب یک نخبه باید یک کار گروه نظر بدهد و برای پرورش و تقویت او نیز مربیان علمی وارد گود شوند. ضمن این که فراموش نکنیم آکادمی، مدرسه فوتبال نیست و به همین دلیل زنجیره مدیریت ما در فوتبال ناقص است و این مهمترین عامل پیدایش دلال است. همچنین فراموش نکنیم که یکی از ضعف های بزرگ ما در فوتبال خوزستان، عدم پرورش مدیران فوتبالی در موضوع فوتبال است و این نیز یکی دیگر از حلقه های مهمِ گمشده است.