تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۱ - ۱۵:۴۴
کد خبر: ۲۷۲۱۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
کودکان سرطانی خوزستان چشم به راه خیرین برای احداث پارک بازی
کودکان سرطانی خوزستان چشم انتظار یک نیکوکار هستند تا برای آنها در تنها بیمارستان درمان سرطان استان پارکی برای شادی احداث و آنها را از فضای خشک و بی روحیه بیمارستان رها کند.

در کنار بیمارستان گلستان اهواز، بیمارستان کوچکی قرار دارد که شاید خیلی از مردم هر روز بی تفاوت از کنار آن می گذرند و اطلاعی در مورد بیماران و به نوعی ساکنان آن ندارند اما این بیمارستان که با نام «شفا» برای مردم اهواز شناخته می شود، خانه امید بسیاری از بیماران سرطانی، هموفیلی و تالاسمی خوزستان است.
این بیمارستان تنها جایی است که اهالی آن درد این بیماران را با دل و جان می فهمند و با وجود مشکلاتی که با آن دست و پنجه نرم می کنند، تمام تلاششان را برای درمان و آرامش این بیماران انجام می دهند.

بیمارستان شفا یکی از مراکز درمانی و آموزشی تابع دانشگاه علوم پزشکی اهواز است که از سال 1368 تحت عنوان مرکز مبارزه با سرطان عملا فعالیت درمانی خود را آغاز کرده و در زمان حاضر با داشتن 140 تخت به عنوان یک بیمارستان فوق تخصصی و تخصصی درجه یک در ردیف یکی از بزرگترین مراکز عمده در زمینه ارائه خدمات خون و هماتولوژی به شمار می رود به طوریکه این مرکز علاوه بر درمان بیماران مراجعه کننده، به عنوان یک پایگاه تحقیقات آموزش پزشکی و یک مرکز تعلیم و تربیت دانشجویان و دانشجویان رشته های پزشکی در سطح تخصصی و فوق تخصصی فعال است و همه ساله تعدادی زیادی از دانشجویان پزشکی و رشته های وابسته و دستیاران تخصصی تحت نظر اعضای هیئت علمی و روسای بخشهای مختلف این بیمارستان تحت آموزشهای علوم بالینی قرار می گیرند.
 


کودکان بیمارستان شفای اهواز

پوشش درمانی این بیمارستان شامل بیماران تالاسمی و هموفیلی و سیکل سل است و بخشهای اورژانس این بیمارستان به صورت شبانه روزی با حضور متخصصان خون و سرطان در ارائه خدمات درمانی به مراجعان، فعال است. همچنین واحد «شیمی درمانی» نیز در این بیمارستان وجود دارد که  همه روزه درمان بیماران در آن به صورت سرپایی صورت می گیرد.

بیمارستان شفا به عنوان تنها مرکز ارائه دهنده خدمات آموزشی، پژوهشی و درمانی در سطح تخصصی و فوق تخصصی هماتولوژی و انکولوژی به مددجویان در استان خوزستان و نیز استانهای همجوار فعال است.

وارد حیاط بیمارستان که می شویم در ساختمان آن بخشهای مختلفی به چشم می خورد و در میان این ساختمانها، فضای سبزی قرار دارد که برای استراحت کوتاه همراهان بیمار ساخته شده است. با توجه به قوانین موجود، هر بیمار فقط یک همراه می تواند داشته باشد که در بخش در کنار بیمار بماند اما خیلی از خانواده های بیمارانی که از شهرهای دور آمده  اند، شب و روزشان را در هوای سرد و گرمای کشنده اهواز مهمان فضای سبز این بیمارستان هستند.

بنیاد رحیمی پدر فریبا 30 ساله که در یکی از بخشهای این بیمارستان حدود دو ماه بستری است در این خصوص می گوید: ما از اطراف شهرکرد به اینجا امده ایم. دختر من متاهل است و پنج فرزند دارد. تاکنون هسمرش در کنارش بود اما حدود سه هفته ای است که او برای سر زدن و دیدن بچه هایش به شهرمان برگشته و از این زمان (حدود یک ماهه) را من، همسر و دخترم در این حیاط بیمارستان گذراندایم.

رحیمی در جواب این سئوال که ماندن شما در این هوای سرد و بارانی زمستان در اینجا  کمکی به دخترتان نمی کند و بودن یک نفر از شما نیز کفایت می کند، گفت: قبول دارم. ولی یکی از دخترهایم همراه دختر بیمارم در بخش است اما از ساعت شش عصر که دیگر اجازه ماندن در بخش را به او نمی دهند را چه کنم، ما در این شهر آشنا و اقوامی نداریم و من نمی توانم دخترم را تنها بگذارم.

بیماران موجود در بیمارستان  شفای اهواز


در گوشه ای از بیمارستان اقامتگاهی به منظور استراحت بیماران در این بیمارستان وجود دارد که همراهان بیمار  فقط تا ساعت هشت شب اجازه استفاده از آن را دارند و شب را نمی توانند در آنجا سپری کنند. مسئول خدمات بیمارستان در این خصوص می گوید: این اقامتگاه  را عده ای از افراد نیکوکار ساخته اند. علاوه بر این، بیمارستان توانایی استخدام نیروی جدید برای اداره آن را ندارد و اگر هم نیرو در اختیار داشیم با توجه به تعداد زیاد بیماران در بیمارستان و فضای کوچک این اقامتگاه، باز هم جوابگوی این تعداد همراه را نخواهد داشت.

وارد بخش هماتولوژی اطفال که می شویم با فضایی گرفته و پنجره های بسته مواجه می شویم. تعدادی از بچه ها در تختهای خود خوابیده اند و سرم به دستهای کوچکشان وصل است و تعدادی از آنها مشغول بازی با مادران خود هستند. بچه های اینجا نیازی به اسباب بازی ندارند در این فضای کوچک و گرفته ورود یک فرد جدید می تواند سرگرمی خوبی باشد.

دغدغه خیلی از بیماران این بیمارستان کمبود دارو است. رقیه کوچک، تومور کبد دارد و مدت دو ماهی است که در بیمارستان است. مادر او در این خصوص می گوید: تهیه داروهای بیماران اینجا جدا از هزینه بالایی که دارد کم پیدا می شوند. همسر من برا ی تهیه داروی دخترم به شهرهای اصفهان و شیراز می رود که این موضوع واقعا ما را با مشکل مواجه کرده است.

با وجود این، دکتر حسین برزگر مدیر نظارت بر دارو و مواد مخدر دانشگاه علوم پزشکی اهواز می گوید: در راستای سیاست های دولت در جهت کمک به بیماران خاص و صعب العلاج نیازمند، برای نخستین بار در استان خوزستان طرحی برای مساعدت دارویی به بیماران نیازمند  واجد شرایط اختصاص یافته که از هم اکنون به اجرا درآمده است.

وی افزود: بیماران مربوطه با مراجعه به داروخانه آموزشی دانشکده دارو امام صادق(ع) واقع د رکمپلو و همچنین معاونت غذا و دارو با ارائه مدارک از این طرح بهره مند خواهند شد و داروهای مورد نیاز خود را به صورت رایگان دریافت می کنند.

برزگر در خصوص تامین داروی بیماران خاص عنوان می کند: برای گروه های تخصصی در حال حاضر تدارکات لازم ایجاد شده و نیازهای ضروری استان در حال حاضر در داروخانه های خاص (هلال احمرو...) موجود است و اگر بیماران با کمبود دارو مواجه شدند با مراجعه حضوری به معاونت غذا و دارو و یا با شماره تلفن 2232362_63 تماس بگیرند و داروی مورد نظر خود را دریافت کنند.

وی عنوان کرد: این اطمینان به بیماران داده می شود که در صورتی که با مشکل  تامین دارو مواجه شدند با در دست داشتن نسخه تجویزی پزشک با مراجعه به معاونت غذا و دارو، داروی مورد نظرشان رادر کوتاهترین زمان ممکن دریافت کنند.

مشکل دیگری که بیمارستان با آن دست و پنجه نرم می کند کمبود پرستار است. مادر رقیه در ضمن تشکر از پرستاران بیمارستان می گوید: پرستارهای اینجا از لحاظ برخورد و رسیدگی به بیماران خوب هستند و از هیچ کمکی دریغ نمی کنند اما  تعداد اندکشان مشکلاتی را به وجود می آورد.

خانم محمدی پرستار بخش هماتولوژی کودکان شفا نیز در این باره گفت: بیمارستان شفا واقعا کمبود فراوانی در این بخش احساس می کند و بیمارستان توانایی استخدام نیروی جدید را دارد به خصوص اینکه خیلی از پرستارها مایل به کار کردن در این بخش ندارند و بعد از مدتی از این جا می روند.

وی در ادامه گفت: کار در این بیمارستان خیلی سنگین است و باید روحیه بالایی داشته باشید تا بتوانید در اینجا به فعالیت خود ادامه دهید. خیلی از بیماران این بیمارستان از شهرها و روستاهای دور می آیند و توانایی پرداخت هزینه های درمانی خود را ندارند و این امر باعث می شود پرستاران همواره با تالماتی مواجه هستند.


کودکان در بیمارستان شفای اهواز



رئیس بیمارستان شفای اهواز نیز در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: خیلی از بیمارانی که به ما مرا جعه می کنند توانایی پرداخت هزینه دارو و بیمارستان را ندارند و در خیلی از موارد بیمارستان تا آنجا که توانایی دارد  هزینه های درمان آنها را متقبل می شود.

دکتر علی احسان پور می افزاید: با وجود کمک شرکتهای بیمه طرف قرار داد، این موضوع باعث تحت فشار قرار گرفتن بیمارستان و بروز مشکلاتی برای آن می شود.

پای درد و دل دکتر احسان پور که بنشینی حرفهای فراوانی برای گفتن دارد. از کمکهای خالصانه افراد دریا دل که از شهرهای دور و نزدیک برای کمک به این بیمارستان می آیند گرفته تا افرادی که همه جا حرف از کمک به این بیماران می زنند اما از هیچ کاری برای ضرر زدن به بیمارستان دریغ نمی کنند.

احسان پور با بیان اینکه کودکان در این بیمارستان آسیب پذیر از سایر بیماران هستند، عنوان می کند: بخشی از این بیمارستان مربوط به کودکان است و همه می دانیم که کودکان آسیب پذیر تر هستد و حضور مستمر در چنین مکانی آنها را با مشکلات روحی مواجهمی کند. کودکان باید چند وقتی را بستری باشند و خیلی از آنها تا حدود سه ماه را باید در بخش بگذرانند و نمی توانند از بخش خارج شوند زیرا با توجه به وضع جسمی آنها، هوای بیرون از بخش می تواند برای آنها آلوده باشد.

وی عنوان می کند: با توجه به اینکه فضای بازی و شادی که برای آنها در نظر گرفته شده محدود است از این نظر در روحیه آنها تاثر نامطلوبی می گذارد و متاسفانه بیمارستان بودجه کافی برای ساختن فضای بازی سرپوشیده و محصور را در محیطی بیرون از بخش برای کودکان  ندارد.

رئیس بیمارستان شفای اهواز تاکید می کند: می توانیم زمینی را در اختیار افراد نیکوکار قرار دهیم تا آنها و حتی ارگانها، سازمانها و نهادهایی که علاقه مند هستند در این زمینه قدم خیری برداند و شادی و روحیه مضاعف را برای کودکان بیمار این بیمارستان به ارمغان بیاورند. زیرا ساخت این پارک تاثیر زیادی را در روحیه کودکان و حتی در روند درمان آنها می تواند داشته باشد.
کودکان سرطانی این بیمارستان واقعا در فضای بسته بیمارستان و با آن همه تزریق دارو و سرم نیاز به یک روحیه اساسی برای ادامه زندگی و بهبود روحیه و درنتیجه کسب سلامتی دارند به همین دلیل وجود یک مکان برای تفریح برای آنها لازم و ضروری است که جا دارد نیکوکاران خوزستانی که برای نمونه در بخش مدرسه سازی شاهکارهای فراوانی در استان خلق کرده اند، در این خصوص نیز وارد عمل شوند و لبخند را برای این کودکان معصوم که با غولی به نام سرطان دست و پنجه نرم می کنند، هدیه کنند.


گزارش: فروغ دیلمی

مرجع / مـهـر
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
United States of America
|
۰۰:۰۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۳
0
2
یه شماره بدید حداقل یا یه تسهیلاتی بزارید مثل محک و بنیاد کودک و...بتونیم اینترنتی کمک کنیم.
:
:
:
آخرین اخبار