فرودگاه بین المللی تبریز از ابتدا به شکل امروزی نبود و تنها به عنوان پایگاه آموزشی استفاده میشد. در انتهای خیابان ارتش، در ساختمانی معروف بیسیم در سال 1326 فرودگاه تبریز شروع به کار کرد. سه سال بعد در سال 1329 نام این فرودگاه به ایستگاه هوایی تبریز تغییر کرد و با یک باند پرواز خاکی به فعالیت خود ادامه داد. سپس در سال 1335 این ایستگاه مجهز به سیستم ناوبری شد و با نام فرودگاه تبریز به کار خود ادامه داد. سه سال بعد ساختمان چند طبقهای در فرودگاه احداث شد و بالاخره در سال 1338 مورد بهره برداری قرار گرفت. بعد از احداث این ساختمان بود که امور دفتری فرودگاه به خود فرودگاه منتقل شد. کمی بعد تعداد پروازهای فرودگاه تبریز افزایش پیدا کرد. فرودگاه تبریز در سال 1356 برای اولین بار پرواز حجاج را برگزار کرد و از آن پس لقب فرودگاه بینالمللی را کسب کرد. گفتنی است، شرکت هواپیمایی آتا به مرکزیت شهر تبریز از سال 1378 تاسیس شد و پروازهایی در مسیرهای داخلی و خارجی از تبریز و دیگر شهرها انجام داد.
فرودگاه تبریز از سال 1378 به عنوان یکی از فرودگاههای درجه یک کشور انتخاب شد. فرودگاه بین المللی تبریز جزو فرودگاههای آسمان باز یا open sky ایران است؛ از نظر لغوی این اصطلاح به توافقنامهای بین دو یا چند کشور گفته میشود که به موجب آن هواپیماهای کشورهای مذکور میتوانند بدون هیچ گونه محدودیتی پرواز کنند. در ایران تنها چهار فرودگاه آسمان باز هستند. فرودگاه تبریز روزانه پروازهایی در مسیرهای داخلی و خارجی دارد که در ادامه با این مقاصد آشنا میشویم.
پروازهای داخلی از مبدا فرودگاه بینالمللی تبریز به مقاصد فرودگاه مهرآباد، فرودگاه شهید دستغیب شیراز، فرودگاه کیش، فرودگاه قشم، فرودگاه شهید بهشتی اصفهان، فرودگاه هاشمی نژاد مشهد، فرودگاه بندرعباس و فرودگاه عسلویه انجام میشود.
پروازهای خارجی از مبدا فرودگاه بینالمللی تبریز نیز به مقاصد فرودگاه آتاتورک استانبول، فرودگاه ادنا، فرودگاه ازمیر، فرودگاه قیصریه، فرودگاه باکو، فرودگاه بغداد، فرودگاه نجف و فرودگاه ایروان انجام میشود.
فرودگاه تبریز که روزانه میزبان مسافران داخلی و خارجی بسیاری است برای رفاه حال این مسافران امکانات رفاهی مناسبی از فروشگاه مواد غذایی تا اتاق استراحت دارد. غرفههای سوغات، کافی شاپ، رستوران، سوپرمارکت و همچنین بخش بسته بندی بار، اتاق سیگار، اتاق مادر و کودک و نمازخانه همگی جزو امکانات فرودگاه تبریز هستند. علاوه بر اینها، بخش CIP فرودگاه تبریز با امکانات ویژه پذیرای مسافران بخش CIP خواهد بود. در این بخش خدمات استقبال، دریافت کارت پرواز، پذیرایی و استراحت و رساندن مسافر به هواپیما انجام میشود.
اتوبوسهای شهرداری تبریز مسافران را از بازار تبریز به سمت فرودگاه میبرند. همچنین تاکسیهای شهری و تاکسیهای فرودگاه برای رفتن به فرودگاه در دسترس مسافران هستند.
آدرس فرودگاه تبریز: استان آذربایجان غربی، تبریز، بلوار شهید خلبان بابایی، فرودگاه تبریز
تلفن تماس اطلاعات پرواز فرودگاه مشهد: ۰۵۱۳۳۴۰۰۰۲۰
اطلاعات پرواز : ۴ – ۳۵۲۳۴۷۰۱ – ۰۴۱ و ۱۹۹
مرکز تلفن فرودگاه بین المللی شهید مدنی تبریز: ۳۵۲۶۰۴۰۵ – ۰۴۱
هتل های تبریز بسیار متنوع هستند. برای رزرو هتل در تبریز کار سادهای پیش رو دارید. وارد سایت فلای تودی شوید و بخش رزرو هتل شوید. نام شهر، تاریخ رفت و آمد و همچنین تعداد مهمانان را مشخص کنید و دکمه جستجو را بزنید. پس از گذشت چند ثانیه فهرست هتلهای تبریز پیش روی شما خواهد بود. از میان این هتلها میتوانید هتل مورد نظر خود را انتخاب کنید. البته اگر از قبل هتل خود را انتخاب کردهاید در هنگام جستجو در کنار نام شهر نام هتل را هم وارد کنید. بعد از وارد کردن نام مسافران در مرحله بعد به درگاه بانک منتقل میشوید. پس از اتمام مرحله پرداخت واچر هتل به صورت پیامک یا ایمیل برای شما ارسال خواهد شد. برای رزرو بلیط تبریز هم مشابه همین مراحل را پیش رو دارید. با این تفاوت که در ابتدا باید وارد بخش رزرو پرواز داخلی سایت فلای تودی شوید. اگر قصر سفر به تبریز دارید همین حالا برای رزرو هتل تبریز و بلیط خود به سایت فلای تودی مراجعه کنید.