تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۰
کد خبر: ۲۶۵۷۱۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

وضو و غسل با وجود موانع رسیدن آب به پوست امکانپذیر است؟

کارشناس مسائل مذهبی توضیحاتی درخصوص وضو و غسل با وجود موانع رسیدن آب به پوست و شرایط وضوی جبیره ارائه کرد.
  حجت الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن حسن زاده درخصوص احکام وضو گرفتن و موانعی که باعث ابطال وضو می‌شوند، گفت: برخی از مشاغل با رنگ و چسب و سایر مواد چسبنده و شیمیایی که به سختی از پوست پاک می‌شوند، سر و کار دارند و افرادی که در این حوزه‌ها مشغول به کار هستند برای وضو و غسل با مشکل روبرو هستند.وضو و غسل با وجود موانع رسیدن آب به پوست امکانپذیر است؟

وی جلوگیری از به وجود آمدن این موانع برای وضو و غسل را اولین وظیفه و راهکار عنوان کرد و افزود: درصورتیکه امکان دارد، واجب است از دستکش یا سایر تجهیزات حفاظتی استفاده کنند تا از ایجاد مانع جلوگیری بعمل آورند.

حجت الاسلام و المسلمین حسن زاده ادامه داد: برخی از فق‌ها و علما توصیه می‌کنند درصورت امکان فرد باید شغل خود را تغییر دهد، اما چنانچه تغییر شکل و استفاده از دستکش ممکن نباشد، باید برای برداشتن مانع تلاش کنند و سپس وضو بگیرند یا غسل کنند.

کارشناس مسائل مذهبی می‌گوید: درصورتیکه امکان برداشتن مانع نباشد یا بسیار سخت باشد که به دست‌ها آسیب بزند، باید وضوی جبیره گرفت، زیرا تلاش برای جلوگیری از ایجاد مانع انجام شده و برای وضو گرفتن عسر و حرج ایجاد و سختی زیادی برای فرد ایجاد می‌شود.

وی گفت: وقتی عسر و حرج برای فرد پیش می‌آید، رفع تکلیف می‌شود، زیرا خداوند در دین سختی قرار نداده است، البته اگر فرصت برای نماز خواندن و غسل گرفتن باشد و در این مدت امکان پاک کردن رنگ یا چسب و... وجود دارد، واجب است صبر کند و، چون نیت نماز اول وقت دارد، ان شاءالله نماز مورد قبول درگاه خداوند قرار خواهد گرفت.

مرجع / صداوسیما
captcha
آخرین اخبار