وی ادامه داد: استانداردسازی وسایل گرمایشی موضوع مهمی است که باید در دستور کار وزارت صمت و سازمان استاندارد قرار بگیرد. این ملاحظه میتواند به الگوی مصرف بهتر در کشور و کاهش مصرف گاز کمک کند و مانع اسراف در مراکز و استانها شود.
وزیر کشور با بیان اینکه دستگاهها و سازمانها تا کنون توانستهاند در مدیریت این بحران نقش مهمی را ایفا کنند، گفت: باید از آنها هم نیز قدردانی کنیم که توانستهاند آسایش را برای مردم فراهم کنند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به گزارشهای هواشناسی تداوم وضعیت سرما و کاهش دما ادامه خواهد داشت که باید به کمبود منابع انرژی در روزهای آینده نیز توجه کنیم تا دچار قطعی گاز نشویم.
وزیر کشور از آمادگی استانهای معین خبر داد و گفت: این استانها هم اکنون در حال آمادهباش هستند و در صورت بروز هرگونه مشکل به کمک استانهای درگیر حادثه یا بحران خواهند آمد.
وحیدی موضوع توجه به مشکلات نانواییها را یکی از مهمترین موضوعات چند روز اخیر دانست و گفت: حفظ تداوم کار نانواییها حائز اهمیت است و دوسوخته کردن وسایل اقدام ارزشمندی است که باید در دستور کار قرار بگیرد.
وی همچنین به بحث تعطیلی مدارس در این روزها اشاره کرد و گفت:ما هم معتقدیم مدارس باید آخرین جایی باشد که تعطیل شوند اما در مقوله آلودگی هوا این تعطیلی جزء دستورالعمل است که باید صورت بگیرد و چارهای جزء تعطیلی مدارس در ماجرای آلودگی هوا نداریم.
وزیر کشور همچنین از اهمیت توجه به رساندن انرژی به صنایع سخن گفت و تأکید کرد:رساندن گاز به صنایع باید همان روال باشد و تلاش کردهایم که دچار ریختگی کوره تا امروز نشویم.
وحیدی نقش اطلاعرسانی به مردم را نیز مهم ارزیابی کرد و خاطرنشان کرد: پویش یک خانه یک اتاق گرم در همه جا باید عملی شود کما اینکه در برخی از استانها این ماجرا توانست به خوبی جواب بگیرد.
وی خواستار مصرف حداقلی گاز و برق در استانهای کشور شد و گفت: مردم تا کنون همکاری بسیار مطلوبی را با ما داشتهاند اما کاهش مصرف گاز نباید آنها را به سمت افزایش مصرف برق سوق دهد چرا که اگر جایگزینی صورت بگیرد ما در مصرف برق نیز دچار مشکل خواهیم شد و در این حوزه نیز شاهد افزایش مصرف میشویم.
کولیوند رئیس سازمان جمعیت هلالاحمر خاطرنشان کرد: نگاه پدافندی به مراکز حساس و مهم باید به صورت جد دنبال شود و امکانات سوختی این مراکز باید به صورت دوگانه تأمین شود چرا که اتکا و وابستگی به یک منبع انرژی میتواند مشکلاتی را برای ما به وجود آورد.
رسولیان معاون وزیر صمت نیز گفت: زمان قطعی برق و گاز در زمستان و تابستان به هم نزدیک شده است و این طبیعتاً مشکلاتی را برای صنایع بزرگ و کوچک به دنبال خواهد داشت. آن چیزی که باید در نظر گرفته شود این است که صنایع کوچک انرژیشان در مرحله آخر باید قطع شود.
وی همچنین با بیان اینکه قطعی برق باید پیشتر به صنایع اعلام شود گفت: قطع ناگهانی برق باید پیشتر و بر اساس زمانبندی به آنها ابلاغ شود تا صنایع دچار خسران و زیان نشوند.
سردار عبداللهی نماینده نیروهای مسلح نیز به کمک در بخشهایی از کشور اشاره کرد و گفت:ما این آمادگی را داریم که در خدمت مردم باشیم و حتی در صورت نیاز به جابهجایی و انتقال نفت سفید بتوانیم به مردم کمک کنیم.
وی با اشاره به استانداردسازی تجهیزات وسایل گرماسوز گفت: تجهیزات گرمازا در کشور از نظر مصرف استاندارد نیستند و انرژی بسیاری را هدر میدهند که باید به طور جدی به این مسأله توجه شود.