شایسته شمی پور افزود: منظور از آب سالم و بهداشتی یعنی اینکه از نظر ظاهری قابل قبول بوده، فاقد بو، کدورت، رنگ و مزه بوده و از میکروبها و مواد معدنی و آلی که اثرات سوء کوتاه مدت و دراز مدت بر سلامت مصرف کنندگان دارند عاری باشد.
وی ادامه داد: برخی از آلودگیهایی آب ممکن است با چشم قابل رویت نباشد که برای تشخیص آن احتیاج به انجام آزمایش با وسایل و تجهیزات آزمایشگاهی بوده و این امر از سوی کارشناسان سلامت محیط در آزمایشگاههای دارای استاندارد مراکز بهداشت انجام میشود.
شمی پور میگوید: بر همین اساس در ۹ ماه امسال بیش از یکهزار و ۷۰۰ مورد نمونه برداری و آزمایش میکروبی در محدوده زیر پوشش غرب اهواز انجام شد.
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز اضافه کرد: کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت بصورت مستمر نظارت کمی و کیفی بر امر توزیع آب در شبکه آبرسانی شهرستان اهواز را برعهده داشته و روزانه نسبت به کلرسنجی و نمونه برداری میکروبی آب در تمامی نقاط مناطق شهری و روستایی اقدام مینمایند.
وی با اشاره به اینکه متولی و تامین کننده آب بهداشتی شرکت آبفا شهرستان بوده و همه مشکلات موجود در اسرع وقت به این سازمان متولی گزارش و پیگیری جهت رفع مشکلات صورت میگیرد، گفت: باوجود بحران بیماری کرونا و چند برابر شدن کار و درگیری حوزه بهداشت در چند سال اخیر، کارشناسان بهداشتی از سایر فعالیتها و نظارتها غافل نشده و ضمن مقابله و مبارزه با بیماری منحوس کرونا در سایر حوزهها از جمله بهداشت آب به صورت مستمر و مداوم نظارتهای لازم را داشته اند.
اسلام نظری، مسئول گروه سلامت محیط مرکز بهداشت غرب اهواز میگوید: شهروندان باید به منظور بهداشت آب و حفظ سلامت خود همیاری و همکاری لازم را با سازمانهای مربوط از جمله شرکت آبفا (متولی آب) داشته باشند و از سیستم آبرسانی غیر مجاز و خارج از محدوده تحت نظارت استفاده نکنند و مشکلات مشاهده شده در شبکه آب و فاضلاب را در اسرع وقت با سامانه شکایاتهای بهداشتی ۱۹۰ وزارت بهداشت و سامانه ۱۲۲ شرکت آبفا در میان گذاشته و پیگیر رفع مشکلات باشند.
وی تاکید کرد: شهروندان باید از خرید بشکههای آب فاقد مشخصات بهداشتی، منابع آب غیر مطمئن و مشکوک در مسیر جادهها و پارکها خودداری کرده و در صورت لزوم با جوشاندن آب نسبت به سالم سازی آب اقدام کنند.