کیفیت آموزشی در دانشگاههای ترکیه از سطح بالایی برخوردار است. به همین علت، برای اخذ نمره قبولی داروسازی در ترکیه ابتدا باید امتیاز بالایی از آزمونهایYOSوSAT اخذ کنید. این آزمونها برای تعیین سطح دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی برگزار میشوند. آزمون یوس (YOS) به زبان ترکی و آزمون ست (SAT) به زبان انگلیسی برگزار خواهند شد. نمره قبولی در این آزمونها متفاوت است. در آزمون SAT نمره قبولی بین ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ در نظر گرفته میشود و در آزمون YOS نمره قبولی دانشجویان بالاتر از عدد ۷۰ است. هر فرد با توجه به توانایی خود در یکی از این آزمونها شرکت میکند.
توجه داشته باشید که شرط شرکت در این دو آزمون برای رشته داروسازی، داشتن دیپلم ریاضی یا تجربی به همراه مدرک پیشدانشگاهی است.
تعداد افرادی
که کشور ترکیه را برای تحصیل انتخاب میکنند، هرساله رو به افزایش است. در سالهای
اخیر تعداد دانشجویان خارجی در این کشور به مرز ۷ هزار نفر رسیده است. در کنار این مزیت فوقالعاده میتوان
به مقرونبهصرفه بودن تحصیل در ترکیه نیز اشاره کرد. یکی از رشتههای محبوب و
پرتقاضا برای دانشگاههای ترکیه، رشته داروسازی است.
حدودا 14 دانشگاه در ترکیه دایر است که در آنها رشته داروسازی به زبان انگلیسی و دیگر زبانها، تدریس میشود. امروزه ترکیه به عنوان کشوری ایدهآل برای مطالعات داروسازی به شمار میرود. دورههای داروسازی در این کشور در مقاطع لیسانس، فوقلیسانس و دکتری ارائه میشوند. رشتهها و شاخههای دوره داروسازی در دانشگاههای مختلف، متفاوت هستند. هر دانشگاه با تمرکز بر پروژه و دورههای کارآموزی و کار اجباری به طور سختگیرانهای این رشته را آموزش میدهد.
این دانشگاهها از امتیاز بالایی برخوردار هستند و حتی با دانشگاههایی در ایالت متحده و کانادا برابری میکنند. مخارج تحصیل در دانشگاههای خصوصی ترکیه پایینتر از 20 هزار دلار در سال هستند. توجه داشته باشید که هزینه تحصیل به زبان انگلیسی، بیشتر است.
دانشگاههای داروسازی ترکیه عبارتاند از:
دوره رشته داروسازی در ترکیه ۵ ساله است. دانشجویان ۴ سال از این دوره را در دانشگاه میگذرانند و ۱ سال پایانی دوره را در داروخانهها و شرکتهای داروسازی مشغول به کار میشوند. طول دوره کارشناسی در این کشور ۲ سال است و مقطع کارشناسی ارشد در ۴ سال برگزار میشود. مقطع دکتری این رشته نیز مانند دیگر کشورها ۲ ساله است.
پس از کسب نمره قبولی داروسازی در ترکیه باید به میزان شهریه دانشگاههای این کشور نیز توجه کنید. چراکه این موضوع برای انتخاب بهتر دانشگاه از اهمیت بالایی برخوردار است. شهریه تقریبی برخی از دانشگاههای ترکیه به شرح زیر است.
· دانشگاه آنکارا: 22000 لیر
· دانشگاه استانبول: 15000 لیر
· دانشگاه آتاتورک: 3000 لیر
· دانشگاه حاجت تپه: 16800 لیر
· دانشگاه اینونو: 7500 لیر
· دانشگاه ارجییس: 5000 لیر
شهریه دانشگاههای خصوصی ترکیه نیز مانند دانشگاههای دولتی از دانشگاهی به دانشگاه دیگر، متفاوت است. شهریه رشته داروسازی در چندین دانشگاه خصوصی ترکیه به ترتیب زیر است:
· دانشگاه مدیپل استانبول: 9500 دلار
· دانشگاه ایستینسه: 10000 دلار
· دانشگاه بیرونی: 10000 دلار
· دانشگاه استانبول ینی یوز ایل: 10000 دلار
· دانشگاه آلتین باش: 15000 دلار
· دانشگاه باشکنت: 75000 لیر
مطالعه در زمینه داروسازی در دانشگاههای ترکیه بر پایه تحقیق و تحلیل انجام میگیرد. سرفصل دروس داروسازی در این کشور به شرح زیر است:
· ریاضیات، فیزیک و بیوفیزیک
· علم شیمی
· زیستشناسی
· زیستشناسی مولکولی و ژنتیک
· فیزیولوژی
· آناتومی
· آمار زیستی
· سلامت عمومی
· میکروبیولوژی دارویی و بالینی
· گیاهشناسی دارویی
· شیمی دارویی
· فناوری دارویی
دانشجویان موظف هستند در طول دوره، پروژه داروسازی خود را ارائه دهند. بعد از پایان مقطع دانشگاهی نیز دوره کارآموزی را زیر نظارت دانشگاه طی میکنند. تنها در ۳ دانشگاه در مقطع دکتری، رشته داروسازی ارائه میشود. شرط گرفتن مدرک در مقطع دکتری نیز ارائه پایاننامه پژوهشی است.
انتخاب رشته داروسازی و تحصیل آن در ترکیه، انتخاب هوشمندانهای محسوب میشود. بازار کار این رشته در ترکیه به خوبی دیگر کشورها است. در کشورهایی مثل اتریش، قبرس، اسپانیا، مجارستان، آلمان، کانادا و آمریکا ارزش بالایی برای فارغالتحصیلان این رشته قائل میشوند. کافی است نمره قبولی داروسازی در ترکیه را به دست آورید و آینده شغلی خوبی برای خود ایجاد کنید. این موضوع، تمام کشورهای جهان را شامل میشود.
منابع :
https://emigrationplus.com/تحصیل-داروسازی-در-ترکیه/
https://himohajer.com/study-pharmacology-turkey/
https://gyanberry.com/study-pharmacy-in-turkey-in-english/