تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۱ - ۱۷:۴۱
کد خبر: ۲۴۰۸۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

فرصت چند ماهه نفت برای نجات هورالعظیم

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: شرکت نفت مکلف شد حداکثر تا پایان امسال به تعهدات زیست محیطی خود در هورالعظیم عمل کند.

احمدرضا لاهیجان‌زاده با اشاره به مهلت 15 روزه‌ای که سازمان حفاظت محیط زیست برای برگزاری نشست و جلوگیری از روند تخریب تالاب هورالعظیم برای شرکت نفت مجری میادین نفتی آزادگان (شرکت اروندان) تعیین کرده بود، تصریح کرد: در نشست اخیر با مدیران میادین نفتی آزادگان، این شرکت مکلف شد حداکثر تا پایان امسال به تعهدات زیست محیطی خود در این تالاب عمل کند.

وی با بیان اینکه مساحت بخش ایرانی تالاب مرزی هورالعظیم در شرایط فعلی 118 هزار هکتار است، توضیح داد: شرکت نفت آزادگان طرح میادین نفتی آزادگان شمالی و جنوبی را در شمال و جنوب این تالاب اجرا می‌کند که طرح آزادگان جنوبی به بهره‌برداری رسیده و طرح آزادگان شمالی هنوز در مرحله حفر چاه و ایجاد تأسیسات استخراج نفت است.

لاهیجان‌زاده افزود: به منظور حفاظت از تنوع زیستی هورالعظیم که از مهم‌ترین و منحصربه‌فردترین تالاب‌های کشور است، تا کنون جلسات متعددی با مدیران این شرکت نفتی تشکیل شده است.

وی ادامه داد: در نشست اخیر نیز تعهدات زیست محیطی این شرکت در زمان اخذ مجوز فعالیت در تالاب، دوباره تذکر داده و گزارش مشکلات زیست محیطی این منطقه با تصویر ارائه  شد. البته اقدامات و برنامه‌های آتی شرکت نفت آزادگان نیز برای کاهش اثرات منفی گزارش شد.

این مقام مسئول با اشاره به مصوبات این نشست اظهار کرد: تقویت هسته زیست محیطی در میادین نفتی آزادگان شمالی و جنوبی و فعالیت منسجم ناظران محیط زیست از خواسته‌ها و مصوبات این نشست بود.

وی با بیان اینکه جاده موسوم به اکتشاف که از میان تالاب می‌گذرد مطابق اصول و تعهدات ساخته نشده است، تاکید کرد: این شرکت موافقت کرد که این جاده را اصلاح و با ایجاد زیرگذرهایی زمینه را برای تبادل آبی قسمت‌های مختلف تالاب فراهم کند، همچنین مقرر شد هیچگونه توسعه یا جاده‌سازی در تالاب بدون مجوز حفاظت محیط زیست صورت نگیرد.

دبیر کارگروه ساماندهی تالاب‌های استان افزود: مقرر شد که به منظور حضور مستمر نیروهای اداره کل حفاظت محیط زیست و کنترل تخلفات، امکانات اقامتی برای این افراد در سایت‌های جنوب و شمال در نظر گرفته شود و مجموعه کارگاهی بلااستفاده در ورودی تالاب به این اداره کل تحویل داده شود.

وی یکی از اقدامات مثبت این شرکت نفتی را پاکسازی منطقه از «گِل حفاری» عنوان کرد و گفت: در نظر گفتن جریمه سنگین در این زمینه توسط وزارت نفت برای پیمانکاران متخلف مؤثر واقع شده است.

لاهیجان‌زاده اجرای کامل برنامه مدیریت پسماند، ارزیابی مصوبات در نشست‌های ماهانه کارشناسان و هر سه ماه یک بار مدیران را نیز از دیگر مصوبات این نشست عنوان کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان تصریح کرد: این مصوبات از طریق سازمان حفاظت محیط زیست به وزارت نفت اطلاع‌رسانی می‌شود و در صورتی که به هر دلیل غیرقانونی اجرایی نشود، از طریق این سازمان پیگیری حقوقی صورت می‌گیرد.

بر اساس این گزارش، در سال 87 حدود هشت هزار هکتار از اراضی هورالعظیم به مدت 30 سال برای اکتشاف و استخراج نفت (تحت عنوان طرح میادین نفتی آزادگان شمالی و جنوبی) به وزارت نفت واگذار شد.

محمدی‌زاده رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در سفر اخیر خود به خوزستان در مهر ماه پس از بازدید از تالاب هورالعظیم و مشاهده شدت تخریب‌های نفت در این تالاب، مهلت 15 روزه‌ای برای مجریان طرح میدان نفتی آزادگان تعیین کرد تا نشستی برگزار و به تعهدات زیست محیطی خود در این تالاب عمل کنند.

به گفته محمدی‌زاده در صورت عدم اجرای این تعهدات سازمان حفاظت محیط زیست تخلفات زیست محیطی شرکت نفت را به صورت قانونی پیگیری می‌کند
مرجع / فـارس
غیر قابل انتشار:
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱
سید باقر موسوی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۲
0
0
مادامی که به تالاب خوب آب نمی رسد هورالعظیم هم پیوسته در خطر نابودی قرار دارد. مشکل اساسی آب نیست، باران نیست و نهایتاً سیلاب نیست. شاید برخی هم تصور کنند که ایجاد سد در بالا دست موجب خشکیدن تالاب شده ولی اینطورها هم نیست بالاخره روزی پشت سد هم لبریز خواهد شد و اصلا اگر در این چند سال خشکسالی، سدی در رود کرخه در کار نبود که تا الان هیچ اثری از هورالعظیم نبود... مشکل اصلی خشکسالی های پی در پی است که انشا الله از امسال ترآبی ها شروع شدند.
captcha
آخرین اخبار