مسئول سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: با توجه به گران بودن خدمات دندانپزشکی آمار بیدنداني در استان خوزستان بالا است .
دکتر ندا رسایی اظهار کرد: گران بودن خدمات دندانپزشکی به این دلیل است که هیچ گونه خدمتی از اين حوزه درماني تحت پوشش بیمهها نیست در حالی که دیگر جراحیها و خدمات تحت پوشش بیمه هستند. البته در کشورهای پیشرفته نیز اوضاع هزينة هاي دندانپزشکی همین گونه است.
وی افزود: هزینه های دندانپزشکی و تهیه تجهیزات آن آنقدر بالا است که دولتها نمی توانند آن را تامین کنند به همین دلیل تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرد. مواد مصرفی نیز در كشور ما بیشتر وارداتی هستند و كه با قیمتهای بالایی خریداری میشوند. دندانپزشک نیز در هنگام کار به این هزينهها توجه می کند و در نتیجه قیمت خدمات دندانپزشکی نسبت به ديگر خدمات پزشکی بسیار زياد می شود.
رسایی تصریح کرد: دندانپزشکان حاضر به فعالیت در بیمارستانهای دولتی نیستند چرا که در مطبها مبلغ بسیار بیشتری به دست ميآورند و به همین دلیل کمتر بیمارستان دولتی یافت میشود که خدمات دندانپزشکی نیز ارايه کند و همیشه فعاليتهاي دندانپزشکی در بخش خصوصی قرار دارد.
وی ادامه داد: قرار شده که پس از طرح پزشک خانواده طرح مستقل دیگری با نام دندانپزشک خانواده ارايه شود که البته ممکن است اجرايي شدن آن مدت زمان زیادی طول بکشد.
مسئول بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: گران بودن خدمات دندانپزشکی موجب میشود افرادی که هزینه کافی ندارند به دندانپزشک مراجعه نکرده یا آنقدر دیر مراجعه کنند تا نیاز باشد دندان ها عصب کشی یا جراحی شوند که باز هم به دلیل هزینه زیاد فرد حاضر میشود دندان خود را از دست بدهد كه در حال حاضر آمار بی دندانی در خوزستان بسیار زیاد است.
وی افزود: حتی در کودکان نیز شاخص dmst (بيدنداني) بسیار بالا است كه اين رقم در خوزستان در حد 4.73 است در حالی که رقم نرمال براي اين شاخص 1.1 تا 2 است.
رسايي عنوان كرد: dmst شاخص پوسیدگی، از دست دادن دندان و پر کردن دندان است و هر چه این شاخص بالاتر باشد نشاندهنده رعايت نشدن بهداشت است. این شاخص اكنون در کشور 5.74 است كه نشان ميدهد باید به بهداشت دهان و دندان بیشتر توجه شود.