به گفته يك عكاس: تمام آلبومهاي عكاسي دوران دفاع مقدس به اندازه تعداد سالهاي هشت سال دفاع مقدس نيست.
غلامرضا مسعودي گفت: سالها است که هم از لحاظ تكنيكي و هم از لحاظ فعاليت از عکاسی دوران دفاع مقدس دور شدهايم. آن زمان مجبور بوديم با ضعيفترين وسايل و تجهيزات عكاسي كار كنيم با این که قدرت عكس و رشته عكاسي مانند امروز شناخته شده نبود و كسي دغدغه عكاسی نداشت.
وي افزود: به جرات میتوان گفت که تعداد عكاسان دفاع مقدس بيش از 40 نفر نيستند. اين عكاسان مدام روي عكاسي دفاع مقدس كار ميكردند. عكاسان دفاع مقدس با سن و تجربه كم و بدون آموزش و با كمترين وسايل از آن دوران عكاسي ميكردند.
اين عكاس دفاع مقدس تصریح كرد: آقايان در ذهن خود نميپروراندند كه كسي از آن دوران عكاسي كند ولي ما اين كار را ميكرديم. اكنون اما تمام آلبومهاي عكاسي دوران دفاع مقدس شش آلبوم هستند و چند آلبوم هم بعد از جنگ گرفته شد كه در مجموع به هشت يا 9 آلبوم ميرسند.
مسعودي عنوان كرد: آيا حاصل يك ميليون و 500 هزار فرم عكس همين هشت يا 9 آلبوم عكس است؟ مردم از ديدن عكسهاي تكراري از دفاع مقدس خسته شدهاند. گروه چهل شاهد اهواز حدود 50 يا 60 هزار فريم عكس از دفاع مقدس دارد. نزديك به 12 هزار دقيقه تصويربرداري از آن دوران داريم. ما هر سه دقيقه يك فيلم را بايد عوض ميكرديم. اين 12 هزار دقيقه را به چند سه دقيقه ميتوان تقسيم كرد؟ حساب كنيد كه عكاسان آن دوران چه گونه كولههاي تصويربرداري را حمل ميكردند.
او بيان كرد: متاسفانه بعد از جنگ اين تلاشها و زحمتها فراموش شد. از انجمن عكاسان دفاع مقدس هم حمايت نميشود. هيچ حمايتي از اين دسته از عكاسان نميشود و فقط به جمعآوري يك ميليون و 500 هزار فرم در يك محوطه اكتفا كردهاند.
اين عكاس خاطرنشان كرد: بهتر اين است به جاي اين كه خاطرات عكاسان دفاع مقدس را بازگو كنيم و آنها را معرفي كنيم بپرسيم كه آينده اين عكاسان چه شد و چه به سر آنها آمد؟ در همين گروه چهل شاهد اهواز نزدیگ به 15 نفر شهيد شدند. از 40 نفر 15 نفر به شهادت رسيدند تا اين عكسها آماده شدند.
مسعودي افزود: عكاساني مانند سعيد صادقي، علي فريدوني و احمد ناطقي از همدورههاي من در جبهه بودند اما چون كه ما پايتختنشين نيستيم نمیتوانیم مانند عكاساني همچون احمد ناطقي از يك اتاق كنفرانس به اتاق ديگري برویم و سخنراني کنیم. پس عكاسان ديگر در جبهههاي جنگ چه كار ميكردند؟