تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۵
کد خبر: ۲۲۲۵۰
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
عبدالرضا جوكار:
از عملكردم در پارالمپيك راضي نيستم / هنوز تصميمي براي خداحافظي نگرفته‌ام
عبدالرضا جوكار مهم‌ترين دليل عدم كسب مدال طلا در رقابت‌هاي پارالمپيك را فشار رواني‌اي مي‌داند كه به دليل داشتن مسووليت پرچمداري كاروان ايران و همچنين انتظار كسب مدال طلا، بر او وارد شده بود.
 
نايب‌قهرمان پارالمپيك 2012 لندن در رشته پرتاب نيزه درباره اين رقابت‌ها اظهاركرد: من در اين مسابقات باتوجه به اين‌كه پرچمدار كاروان ايران بودم خيلي‌ها انتظار كسب مدال از من داشتند و همين موضوع مسووليت من را در اين مسابقات بيشتر و كارم را سخت‌تر كرد.
 
وي ادامه‌داد: قصد توجيه ندارم ولي از آن‌جا كه انتظارات از من بالا بود، تا اندازه‌اي از نظر رواني فشاري را تحمل مي‌كردم و در روز بازي نيز با استرس بالايي كار خود را آغاز كردم. البته دو روز پيش از آغاز رقابت‌ها در لندن و در تمرينات، ركورد 22 متر و 40 سانتي‌متر را به ثبت رساندم در حالي كه دارنده مدال طلاي اين رشته در اين رقابت‌ها با 60 سانتي‌متر كمتر از اين ركورد موفق به كسب مقام قهرماني شد.
 
جوكار درباره تمارض ورزشكار جامايكايي كه به مدال طلاي اين رشته دست يافت، گفت: باتوجه به تجربه‌اي كه در اين چند سال به دست آورده‌ام تا اندازه‌اي مي‌توانم تشخيص دهم كه اين ورزشكار در كلاس خودش وارد مسابقات شده بود يا خير. گذشته از نظر شخصي خودم، سرمربي تيم نيز همين نظر را داشت ولي در هر صورت اين ورزشكار موفق به كسب نشان طلا شد.
 
وي با بيان اين‌كه پيش از آغاز مسابقات، استرس عدم‌كسب مدال طلا را داشتم، ادامه‌داد: من اگر بدترين ركورد تمريني‌ام را نيز در روز مسابقه مي‌زدم، مي‌توانستم طلا بگيرم و در توانم بود كه ركورد بهتري را بزنم و درمجموع از عملكردم راضي نيستم.
 
پرچمدار كاروان پارالمپيك ايران در مسابقات 2012 لندن درخصوص صحبت‌هايي مبني بر خداحافظي‌اش از عرصه ورزش گفت: پيش از مسابقات گفته بودم كه بعد از پارالمپيك بايد مدتي استراحت كنم و بعد از اين‌كه شرايط را سنجيدم درخصوص خداحافظي از عرصه ورزش تصميم مي‌گيرم.
 
وي افزود: قرار است قوانين جديدي در رشته دو و ميداني اعمال شود كه ممكن است برخي از رشته‌ها را در بعضي از كلاس‌ها حذف كنند؛ در اين شرايط كار ما بسيار سخت مي‌شود و اگر اين وضعيت به وجود آيد ديگر قادر به ادامه كار نخواهم بود ولي اگر شرايط ادامه كار من در رشته پرتاب نيزه همچنان حفظ شود و رشته‌اي حذف نشود، خود را براي پارالمپيك بعدي آماده مي‌كنم.
 
جوكار عنوان‌كرد: در لندن پنجمين پارالمپيك خود را تجربه كردم و حاصل كار من در اين مسابقات دو طلا، دو نقره و سه برنز بوده است و تنها ورزشكاري هستم كه در هر پنج دوره به صورت پياپي مدال كسب كرده‌ام.
 
وي خاطرنشان‌كرد: اگرچه سال‌هاي زيادي طول مي‌كشد تا جوانان بتوانند در اين رشته ركوردهاي خوبي را ثبت كنند ولي در اين پارالمپيك جوانان خوبي در تيم‌ملي حضور دارند كه نويد روزهاي خوبي را براي كشورمان مي‌دهند.
 
مرد طلايي پارالمپيك آتلانتا در رشته پرتاب ديسك درخصوص اهداي مدال خود به شهداي هسته‌اي كشور گفت: پيش از مسابقات با نيت اهداي طلا به اين شهيدان وارد مسابقات شدم زيرا اين شهدا بر گردن ما بسيار حق دارند و اين كمترين كاري است كه ما مي‌توانيم به پاس زحمات آن‌ها انجام دهيم. با اين اقدام قصد داريم خانواده‌هاي اين شهيدان بدانند كه در هر جايي ما به ياد اين دانشمندان شهيد هستيم.
 
وي درباره استقبال از او پس از بازگشت به كشور گفت: دوره‌هاي گذشته ابتدا به اهواز و پس از آن به دزفول مي‌رفتم ولي امسال مستقيم به دزفول رفتم و استقبال نسبت به سال‌هاي گذشته خيلي بهتر بود و جا دارد از تمام كساني كه از من استقبال كردند، قدرداني كنم.
 
جوكار درخصوص پرچمداري كاروان ايران در پارالمپيك گفت: ممكن است اين افتخار در دوران ورزشي يك ورزشكار به ندرت اتفاق بيفتد و اگرچه ورزشكاران ديگري نيز لايق اين افتخار بودند ولي خوشحالم كه به عنوان يك خوزستاني از خطه‌ي دزفول موفق شدم اين مسووليت را بر عهده بگيرم.
 
وي درخصوص امكانات تمريني كه فدراسيون پيش از اعزام به مسابقات در اختيار ورزشكاران پارالمپيكي قرار داده بود، گفت: در دزفول براي تمرين مشكلات زيادي داشتم. مشكل نبود نيروي كمكي و در اختيار نداشتن زمين، از عمده‌ترين مشكلات تمريني من بود ولي بعد از صحبت‌هايي كه با رييس فدراسيون داشتم، تصميم گرفته شد كه من در خرم‌آباد به تمرينات آماده‌سازي‌ام ادامه دهم كه در آن‌جا امكانات خوبي برايم مهيا بود و به خوبي توانستم آماده شوم.
 
دارنده طلا و برنز پارالمپيك سيدني در رشته‌هاي پرتاب ديسك و نيزه افزود: فدراسيون براي اين مسابقات نسبت به دوره‌هاي گذشته امكانات بيشتري در اختيار ما گذاشت و در اين خصوص هيچ كمبودي را احساس نمي‌كرديم. در اردوهاي تداركاتي هر سه وزشكار به صورت اختصاصي زيرنظر يك مربي فعاليت مي‌كردند و اين امر شرايط خوبي را براي آماده‌سازي ما فراهم كرده بود.
 
وي بيان‌كرد: در استان‌هاي مختلف امكانات كم است و در خوزستان نيز به طور يقين مشكلاتي را براي تمرين داريم و در حدي نيست كه يك ورزشكار به خوبي تمرين كند و تنها در اردوهاي تيم‌ملي شرايط مناسبي براي ورزشكاران فراهم مي‌شود. مهم‌ترين مشكل ما در شهرستان‌ها نداشتن مكان تمريني است.
 
جوكار درباره برنامه‌هاي بعدي خود گفت: سال آينده مسابقات جهاني فرانسه را در پيش داريم كه اگر شرايط براي من مهيا شود براي حضور در اين رقابت‌ها نيز خود را آماده مي‌كنم.
 
وي با اشاره به استقبال خوب تماشاگران از اين دوره از رقابت‌هاي پارالمپيك ادامه‌داد: رسانه‌ها مي‌توانند در جذب تماشاگر نقش موثري داشته باشند. امسال رسانه ملي ما براي رقابت‌‌هاي پارالمپيك سنگ‌تمام گذاشت. شايد در گذشته خيلي از مردم كشورمان از قهرمانان خود شناختي نداشتند ولي امسال علاوه بر اين شناخت، از رشته‌هاي مختلف جانبازان و معلولان نيز آگاهي كافي را پيدا كرده‌اند.
 
نايب‌قهرمان مسابقات پارالمپيك پكن در رشته پرتاب نيزه تصريح‌كرد: به نظر من مديريت باثبات فدراسيون جانبازان و معلولان، امسال باعث شد كاروان ورزشي ما عملكرد بهتري را نسبت به سال‌هاي گذشته داشته باشد. فدراسيون ما 16 رشته فعال دارد كه اداره‌كردن اين رشته‌ها كار سختي است و البته خوشبختانه تاكنون به خوبي اداره شده است.
 
وي در ادامه با بيان اين‌كه ورزشكاران جانباز و معلول بدون هيچ چشم‌داشتي در رقابت‌‌ها حضور مي‌يابند؟ گفت: با اين‌كه امسال به دستور رييس‌جمهور هداياي مدال‌آوران المپيكي‌ و پارالمپيكي يكسان شده ولي بازهم ورزشكاران جانباز و معلول با عشق و علاقه خاصي در رشته‌هاي خود فعاليت مي‌كنند و همين امر باعث موفقيت كاروان ما در اين رقاب‌‌ها شد.
 
جوكار خاطرنشان‌كرد: من در ابتدا در رشته پرتاب ديسك فعاليت مي‌كردم ولي به دليل آسيب‌ديدگي كه برايم به وجود آمد به رشته پرتاب نيزه رو آوردم. البته فعاليت ورزشي‌ام را از رشته ويلچرراني آغاز كردم زيرا بيشتر ورزشكاران جانباز و معلول استان در اين رشته فعاليت مي‌كردند ولي به دليل نداشتن ويلچرهاي استاندارد و پيست تارتان، به رشته دو و ميداني رو آوردم.
 
وي درباره برگزاري رقابت‌هاي داخلي به منظور آماده‌سازي ورزشكاران جانباز و معلول گفت: تعداد كم مسابقات و جشنواره‌ها در طول سال باعث شده تا ورزشكاران نتوانند آمادگي بالايي را در طول سال داشته باشند. اگر مسابقات در سطح كشور به صورت مستمر برگزار شود، براي ورزشكاران انگيزه مضاعفي است تا خود را در سطح كشور مطرح كنند و ما مي‌توانيم هميشه تيم‌ملي آماده‌اي داشته باشيم.
 
دارنده نشان برنز پرتاب نيزه پارالمپيك آتن درخصوص اقداماتي كه فدراسيون بايد در زمينه پيشرفت ورزش‌هاي جانبازان و معلولان در دستور كار خود قرار دهد، گفت: اين كار نيازمند برنامه‌ريزي دقيقي است و به نظر من فدراسيون اگر به همين منوال كارهاي خود را پيش ببرد، در پارالمپيك برزيل نيز مي‌توانيم عملكرد بهتري داشته باشيم.
 
وي خاطرنشان‌كرد: پيشرفت ورزشكاران شهرستاني مي‌تواند حاصل خوبي را براي تيم‌ملي ما به همراه داشته باشد. اگر سخت‌افزارها براي ورزشكاران جانباز و معلول مهيا شود، تيم‌ملي قدرتمندتري را خواهيم داشت.
 
جوكار درباره انتظاري كه از مسوولان دارد، گفت: در طول 18 سال فعاليت ورزشي خود هيچ چشم‌داشتي نداشته‌ام و تنها اميدوارم مسوولان استان به وعده‌هايي كه مي‌دهند عمل كنند تا انگيزه ورزشكاران براي افتخارآفريني‌هاي بعدي بالا برود.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار