جواد حرداني هدف خود را از ورزش كسب مدال طلاي پارالمپيك ميداند كه به آن نيز رسيده است و به نظر وي چيزي بالاتر از آن وجود ندارد. او اميدوار است كه اين مدال را در پارالمپيك برزيل نيز تكرار كند.
دارنده نشان طلا و برنز مسابقات دو و ميداني پارالمپيك 2012 لندن در بازديد از تحريريه ايسنا اظهاركرد: پارالمپيك بالاترين سطح مسابقات در هر ورزشي است و براي كسب اين مدالها چهار سال زحمت كشيده شده است. من در طي يك سال و نيم گذشته از خانواده دور و در اردو بودهام ولي اين تلاشها جواب داد و من مزد زحماتم را گرفتم.
وي افزود: پس از المپيك پكن، يك تقويم ورزشي چهارساله نوشته شد كه دو سال زير نظر مربي ايراني و دوسال زير نظر مربي خارجي كار كردم و موفق شدم ركوردهايي را كه در پكن داشتم، خيلي خوب ارتقا دهم. هفت متر و 21 سانتيمتر ركورد را جابهجا و مدالهاي طلا و برنز در مادههاي پرتاب ديسك و وزنه را كسب كردم. علاوه بر طلا مدال برنز المپيك هم ارزشمند است.
قهرمان مسابقات پارالمپيك 2008 پكن در ماده پرتاب ديسك درباره مدال برنز ماده پرتاب وزنه خود عنوانكرد: پرتاب وزنه در تخصص من نبود و پرتاب ديسك من تخصصي است. اگر در پرتاب وزنه دهم نيز ميشدم بازهم خوشحال بودم زيرا ركورد فوقالعادهاي زدم. من به اين دليل در اين ماده شركت كردم كه با جو زمين و تماشاگر و داور آشنا شوم ولي موفق شدم مدال هم بگيرم.
وي بيانكرد: من به طلاي ديسك اميدوار بودم زيرا واقعا براي آن تلاش كرده و زحمت كشيده بودم. ركوردهايي كه در تمرينات زده بودم، ركوردهايي فوقالعاده و البته بيشتر از ركوردي بود كه در مسابقات ثبت كردم چون در زمان مسابقه استرس وجود دارد به طوري كه سه شب قبل از مسابقه اصلا خواب نداشتم. همه از ما انتظار داشتند و من خدا را شكر ميكنم كه توانستم ركورد خوبي بزنم.
حرداني ادامهداد: در پارالمپيك پكن و در ماده پرتاب ديسك با 45 متر و 91 سانتيمتر طلا گرفتم ولي در لندن با 52 متر و 91 سانتيمتر اين مدال را ازآن خود كردم. در پارالمپيك ركوردها سانتيمتري جابهجا ميشود ولي من موفق شدم هفت متر و 21 سانتيمتر آن را جابهجا كنم و برگزاركننده مسابقات نيز از من بابت اين ركورد فوقالعاده تشكر كرد.
وي گفت: ميزباني نسبت به پارالمپيك پكن خيلي ضعيف بود ولي من خوشحالم كه با دست پر از اين مسابقات برگشتم و اين مسايل براي ما مهم نبود. رقيبان اصلي من نيز از ليتواني، لهستان، اوكراين و چين بودند. خوشبختانه در دو و ميداني هيچ ناداوري نديديم؛ قبل از بازيها داوران قسم خورده و تعهد ميدهند كه هيچگونه ناداوري انجام ندهند و در اين چند سالي كه در ورزش بودهام نيز ناداوري نديدهام.
ركورددار پرتاب ديسك جهان اظهاركرد: خوشبختانه در يك سال و نيم گذشته، فدراسيون و كميته ملي المپيك در كنار من يك مربي خارجي قرار دادند. در اردو هفتهاي 10 جلسه تمرين داشتيم و هر هفته بالاي 50 تن آهن جابهجا ميكرديم. همچنين صبحها تا يك بعدازظهر تمرين تخصصي پرتاب انجام ميداديم. خوشبختانه مشكل خاصي نداشتيم؛ حقوقها، پاداشها، سفرهاي خارجي و اردوهاي برونمرزي كه براي ما درنظر گرفته بودند منظم بود. من در سه پارالمپيك شركت كردم ولي لندن از اين لحاظ فوقالعاده بود. تيم دو و ميداني ما با 14 ورزشكار 13 مدال كسب كرد و موفقترين و پرمدالترين تيم اين دوره از مسابقات بود.
وي بيانكرد: گرشاسبي، مديركل ورزش و جوانان خوزستان نيز طي يك سال و نيم گذشته چندينبار بار به تمرينات ما سر زده بود و يك روز قبل از اعزام به لندن نيز پاداشهايي به من و عبدالرضا جوكار داد، براي ما آرزوي موفقيت كرد و قولهايي نيز داد. در هر صورت من از مدال طلا و ركوردي كه زدهام و توانستهام دل خانواده و دوستان را شاد كنم، خوشحالم. اينكه مردم به من تبريك ميگويند براي من يك دنيا ارزش دارد و از لحاظ مالي به چيزي دل نبستهام. از مسابقات پارالمپيك پكن تاكنون جوايز المپيكيها و پارالمپيكيها يكسانسازي شده است و ظرف هفتههاي آينده نيز مراسم تجليل از قهرمانان برگزار ميشود.
حرداني در ادامه با بيان اينكه انگليس پايتخت ورزش دنيا است و مردمان ورزشدوستي دارد، گفت: همين موضوع باعث حضور آنها در مسابقات شد و من از ديدن 80 هزار تماشاگر در ورزشگاه لذت بردم ولي در كشور ما دو و ميداني مظلوم واقع شده است و به جز ورزشكاران كسي به تماشاي مسابقات نميرود. اين مساله به اسپانسر برميگردد و اگر سرمايهگذاري انجام شود خيلي موفقتر خواهيم بود. معتقدم ورزشكاران ايراني در رشتههاي انفرادي نسبت به تيمي بهتر عمل ميكنند.
وي درباره عنوان نايبقهرماني عبدالرضا جوكار در ماده پرتاب نيزه بيانكرد: مسابقه جوكار متاسفانه صبح زود برگزار شد و جمع و جور كردن ورزشكار در صبح واقعا سخت است. او واقعا بدشانسي آورد و اگر مسابقه صبح برگزار نميشد مطمئن باشيد طلا ميگرفت. به هر حال پرچمدار بودن دستكمي از طلا ندارد زيرا بهترينها و پرمدالترينها پرچمدار ميشوند. جوكار در روزهاي قبل از مسابقه ركوردهاي فوقالعادهاي ميزد ولي وقتي انتظار بالا ميرود، خودبهخود استرس ايجاد ميشود.
دارنده مدال نقره مسابقات پارالمپيك 2004 آتن در رشته پرتاب ديسك، ادغام كلاسها را در بالارفتن كيفيت و سطح مسابقات تاثيرگذار دانست و افزود: اين كار از پارالمپيك پكن آغاز و واقعا موجب بالارفتن سطح مسابقات شد، به طوري كه در دو و ميداني نزديك به 200 ركورد شكسته شد.
وي اظهاركرد: اگر كسي بخواهد در پارالمپيك مدال بگيرد بايد سرمايهگذاري كند و چهار سال زمان بگذارد. در پارالمپيك پكن با پنج طلا، پنج نقره و سه برنز بين 204 كشور دنيا بيستودوم شديم ولي در اين دوره با 10 طلا، پنج نقره و هشت برنز، يازدهم شديم. فكر نميكنم ديگر چنين نتيجهاي را تكرار كنيم و واقعا فوقالعاده كار كرديم.
حرداني خاطرنشانكرد: كشور ما واقعا از لحاظ تغذيه، مربي و حقوق، سرمايهگذاري كرد و ما توانستيم يازدهم شويم. اين رتبه فوقالعادهاي است و اگر چنين برنامهاي براي پارالمپيك بعدي هم صورت بگيرد، بازهم موفق خواهيم شد.
وي گفت: قول شغل، سكه، خانه، زمين و ماشين به من داده شده است ولي من همين كه توانستهام دل مردم را شاد كنم برايم يك دنيا ارزش دارد. اگر در كنار اين به من جايزهاي بدهند، خوب است در غير اين صورت اصلا مهم نيست.
اين دو و ميدانيكار خوزستاني خاطرنشانكرد: من در اين 12 سال توانستهام 35 مدال جهاني، آسيايي و پارالمپيك كسب كنم كه پنج مدال آن پارالمپيكي، 17 مدال آن جهاني و هفت يا هشت مدال آن آسيايي است. هم اكنون نيز در استراحت هستم و از دو ماه آينده يك اردوي يك ساله در بلاروس براي آمادگي مسابقات آسيايي و نيز پارالمپيك برزيل، خواهم داشت. كاركردن در دو ماده خيلي سخت است و بايد وقت گذاشت اما اميدوارم همين ركوردها را در پارالمپيك برزيل هم به ثبت برسانم.
وي اظهاركرد: من در ابتدا در سن 14، 15 سالگي فوتباليست بودم و فوتبالم نيز خيلي خوب بود ولي چون پرتابهاي خوبي داشتم وارد دو و ميداني شدم و در آن نيز موفق شدم. من براي طلاي لندن خيلي زحمت كشيدم و فكر نميكنم چيزي بالاتر از طلاي المپيك باشد و اگر اميدوار باشم ميتوانم آن را تكرار كنم. البته گفتن آسان است و همين طلا به دو سال تلاش و زحمت و زجر كشيدن نياز دارد.
حرداني در پايان گفت: مربيان خيلي خوبي در استان وجود دارد و كساني كه ميخواهند در اين رشته فعاليت كنند ابتدا بايد در آزمونهاي استعداديابي شركت و بعد در مسابقات انتخابي حضور داشته باشند. همچنين اگر ليگ پويايي داشته باشيم، ورزشكاران هميشه آماده هستند اما ليگ دو و ميداني به طور منظم برگزار نميشود كه دليل آن نبودن اسپانسر است.