عبدالزهرا سنواتی با اشاره به نشست تعدادی از اعضای شورای شهر برای بررسی ماجرای برخورد با دستفروشان خیابان کارگر، اظهار داشت: در این نشست مقرر شد نامهای به شهرداری اهواز برای بازگرداندن وسایل دستفروشان و ساماندهی آن ها ارسال شود همچنین شهرداری اهواز مکلف به ساماندهی بساطیها شده است.
براساس این گزارش، بامداد جمعه ۱۲ دی ماه، مردان نقابدار با لودر، بساط دستفروشان خیابان کارگر شرقی اهواز را تخریب کردند که با وجود بیاطلاعی حاجتی رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر و محمودی شهردار منطقه ۴، در نهایت مرادحسینی معاون خدمات شهری، مسئولیت این حمله شبانه را به عهده گرفت.
سنواتی همچنین گفت: شهرداری حق ندارد با قوه قهریه با بساطیها برخورد کند زیرا این افراد با مشکلات معیشتی مواجه هستند و نباید مشکل دیگری هم برای آنها ایجاد شود.
وی تاکید کرد: شهرداری موظف است محلی برای ساماندهی بساطیها تعیین کند و در صورتی که فراتر از مکان تعیین شده بساط و یا سد معبر کردند، با شیوههای قانونی و نه قهرآمیز با آنها برخورد کند.
سنواتی تعداد دستفروشان خیابان کارگر و شاکی شهرداری اهواز را در حدود ۳۰ نفر عنوان کرد و با اظهار بیاطلاعی از روند برخورد با بساطیهای این خیابان، گفت: در جریان جزئیات ماجرا نبودم چون با ما هماهنگی نشد اما بر اساس پیگیریهایی که انجام دادم به احتمال قوی این تصمیم به صورت مستقیم از سوی معاونت خدمات شهری شهرداری بوده و شهرداری منطقه ۴ در جریان آن قرار نداشته است.
به گفته وی، معاون خدمات شهری شهرداری اهواز پیش از این نیز سابقه برخوردهای قهرآمیز داشته که چنین روشی زیبنده شهرداری و مسئولان نیست.
وی درباره علت انتخاب خیابان کارگر برای برخورد با دستفروشان نیز گفت: اطلاعی از دلایل انتخاب این محل ندارم.
سنواتی تصریح کرد: متاسفانه شهرداری، بدون هماهنگی و خارج از چارچوب تصمیمات شورا کارهایی انجام میدهد که قطعا نتیجهبخش نخواهد بود و تبعات اجتماعی خواهد داشت.
وی در ادامه اظهار داشت: تاکنون چندین جلسه برای ساماندهی دستفروشان در شورای شهر اهواز برگزار شده و مصوبات به شهرداری ابلاغ شده اما به موقع اجرا نشده است.
سنواتی افزود: نیاز است که شهرداری به صورت روزانه بر کار بساطیها نظارت و برای آنها تعیین مسیر و خط کشی کند و در صورت سد معبر تذکر بدهد اما اینکه بازارچهها را رها کنند و بعد از مدتی نابسامانی به وجود آید صحیح نیست.
وی اضافه کرد: اگر زمین خالی وجود داشته باشد هیچ مشکلی برای استقرار و ساماندهی دستفروشان در آن محل وجود ندارد و در صورت سد معبر ابتدا باید تذکر بدهند.
سنواتی با اشاره به وجود ۳۰ بازارچه در شهر اهواز، ادامه داد: شهرداری تاکنون طرحهایی برای ساماندهی دستفروشان ارائه کرده اما مردم رغبتی به ساماندهی و استقرار در بازارچههای مورد نظر شهرداری نداشتند و اکثر بازارچهها ناموفق بوده است.
به گفته یکی از نگهبانان بازارچه خیابان کارگر شرقی، حدود ساعت ۴ بامداد جمعه، تعدادی افراد ناشناس که با نقاب چهره خود را پوشانده بودند، بصورت ناگهانی به بساطیهای این بازارچه هجوم آورده و با نگهبانها درگیر شده و آنها را کتک زدند و دست یکی را شکستند، سپس با لودر تمام اجناس و وسایل بساطیها را له کردند.
مرادحسینی معاون خدمات شهری شهردار اهواز، نیز پیش از این تخریب بساط دستفروشان را توسط این شهرداری تایید کرده و گفته است: شهرداری بر اساس وظیفه قانونی خود، بساط دستفروشان این خیابان را به دلیل سد معبر غیرقانونی جمع آوری کرده است، عوامل شهرداری بارها به این محل مراجعه و به دستفروشان تذکر داده و از آنها خواستهاند که بساط خود را جمع کنند اما نپذیرفتند.
تعدادی از دستفروشان خیابان کارگر در پی تخریب بساط خود مقابل ساختمان شورای شهر اهواز تجمع کردند. این افراد طی نامهای به شورای شهر خواستار جبران خسارت وارد شده به اجناس خود شدند.