سیدحکمتالله موسوی با اشاره به ثبت دزفول به عنوان شهر ملی کپوبافی گفت: با ثبت ملی دزفول، دبیرخانه شهر ملی کپو به دبیری شهردار باید تشکیل شود که این موضوع زمینهساز تکمیل پرونده ثبت جهانی و تبدیل شدن دزفول به عنوان شهر جهانی در یونسکو است.
او با بیان اینکه به یاری خدا دبیرخانه شهر ملی کپوبافی به همت شهردار، رئیس شورای شهر و حمایتهای فرماندار، مردم، صنعتگران کپوباف و نماینده دزفول در مجلس شورای اسلامی به زودی در این شهر دارای هنر و صنعت آغاز به کار خواهد کرد افزود: امیدواریم به زودی دزفول ثبت جهانی شود چراکه همه شاخصها و توانمندیها در این شهر و در میان صنعتگران وجود دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان عنوان کرد: صنایع دستی، ظرفیت ویژهای در حوزه تولید و اشتغال خانگی است و ترویج فرهنگ عمومی این مردم قطعاً در جذب گردشگر نیز تأثیرگذار خواهد بود.
او افزود: از جمله اقداماتی که باید در تکمیل پرونده ثبت جهانی دزفول به عنوان شهر جهانی صنایع دستی انجام شود نامگذاری برخی میادین، معابر و خیابانها، محلات و همچنین ایجاد بازارچههای صنایع دستی است؛ همچنین نیاز است تا تابلوهایی در سطح دزفول به منظور معرفی این شهر به عنوان شهر ملی صنایع دستی نصب شوند و این شهر به نوعی تبدیل به برند در صنایع دستی شود و مردم و صنعتگران در اقصی نقاط کشور با دزفول و داشتههای آن در حوزه صنایع دستی آشنا شوند.
موسوی با بیان اینکه بیش از ۱۵۰۰ صنعتگر در رشته کپوبافی در سطح شهرستان دزفول فعالیت میکنند، بر حمایت واقعی از این صنعتگران تأکید کرد و گفت: تلاش میکنیم در اختصاص تسهیلات مورد نیاز، ایجاد بازارچهها و کارگاههای توسعه و ترویج صنایع دستی، آموزش صنعتگران و در تهیه مواد اولیه برای آنها حمایتهای لازم را انجام دهیم چراکه این موضوع در رونق کسب و کار، تولید ملی و جهش تولید تاثیر بسزایی خواهد داشت.
او درخصوص حفظ بناهای تاریخی شهرستان دزفول نیز اظهار داشت: هر بنای تاریخی و حتی بناهایی که زیر ۵۰ سال قدمت دارند نیازمند رسیدگی هستند و اگر به آنها توجه نشود دچار آسیب، فرسایش و تخریب میشوند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه بناهای تاریخی با قدمت زیاد در دزفول به وفور یافت میشوند تصریح کرد: بیش از ۲۰۰ هکتار در وسعت شهری دزفول، بافت تاریخی مصوب وجود دارد که درون این بافت تاریخی بیش از ۱۶۰ بنا و تکبنای ثبت ملی یافت میشود؛ این در حالی است که خارج از این بافت هم ابنیه و محوطههای ارزشمند زیادی رخنمایی میکنند که همگی نیازمند رسیدگی مداوم هستند.
برپایه اعلام ادارهکل میراث فرهنگی خوزستان، او ادامه داد: ما باتوجه به وظایف ذاتی خود در ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مأموریتهایی در قالب مرمتها، حفاظتهای اضطراری، طرحهای آسیبشناسی و رصد و کنترل روزانه و هفتگی درخصوص بناهای تاریخی داریم؛ باوجود این، از آنجا که اعتبارات ما جوابگوی حجم وسیع ابنیههای تاریخی نیست، نیاز است تا بخشهای مختلف از جمله شهرداری، شورای شهر، سازمان نوسازی و بهسازی و مالکان ابنیهها و سرمایهگذاران پای کار بیایند.
موسوی با دعوت از سرمایهگذاران به منظور تملک یا اجاره ابنیههای تاریخی تأکید کرد: ما نیز از این سرمایهگذاران حمایت میکنیم و تسهیلات در اختیار آنها قرار میدهیم تا این افراد بتوانند کاربریهایی همچون ایجاد سفرهخانههای سنتی، اقامتگاههای سنتی و مراکز فرهنگی را که متناسب با شأن ابنیهها هستند را گسترش دهند تا به این ترتیب موجب احیاء و نگهداری ابنیهها و توسعه پایدار گردشگری شوند.
او با اشاره به نقش رسانه نیز گفت: رسانهها نقش بسیار تأثیرگذاری در بُعد معرفی دارند و میتوانند با نمایش جاذبهها باعث ترغیب خیرین و سرمایهگذاران شوند تا این داشتههای ارزشمند تاریخی و معماری حفظ و نگهداری شوند.