خانه های برخی روستاییان صفیره که اکنون حدود یک سال با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند، شوره زده و در حال خراب شدن است؛ شبکه آب روستای صفیره از سال ۱۳۷۶ احداث شده و اکنون نیاز به تعویض دارد.
رییس شورای اسلامی روستای صفیره در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: از اواخر سال ۹۸ قرار بود همزمان با حل مشکل آب غیزانیه و اتصال به شبکه اصلی آب از شیبان، مشکل شبکه آب روستای صفیره نیز حل شود اما این کار صورت نگرفت.
شهید نواصری ادامه داد: شبکه آب روستای صفیره حدود ۲۰ سال گذشته حداث شده اما فرسودگی و شکستگی های بسیاری دارد که موجب نشت آب در روستا و آبگرفتگی در معابر و خانه های روستاییان شده است.
وی تعداد خانه های در حال خراب شدن از این معضل را تا کنون ۱۰ باب اعلام کرد که این خانه ها شوره زده و در معرض خطر ریزش قرار دارند.
نواصری افزود: همچنین گنداب و عوارض ناشی از شکستگی لوله ها موجب نفوذ آب آلوده در شبکه آب شده است.
رییس شورای اسلامی صفیره در خصوص مراجعات برای حل این مشکل بیان کرد: چندین بار به آبفار خوزستان مراجعه کردیم که برای تعمیر شکستگی ها لوله ها را با تیوب می بستند اما این راه حل درستی نیست و بلافاصله مشکل نشت آب مجدد بروز می کرد.
وی اضافه کرد:مشکل روستا را با مسئولان استانی و شهرستان نیز مطرح کردیم که جواب درستی حاصل نشد؛ این لوله ها از ۶ جا شکستگی دارند و باید تعویض شوند اما متاسفانه استانداری و آبفای خوزستان تاکنون اقدام موثری انجام نداده اند.
همچنین یکی از اهالی این روستا به خبرنگار ایرنا گفت: به علت شکستگی و فرسوده بودن شبکه آب روستای صفیره متاسفانه آب فاضلاب وارده شبکه شده است و موجب به خطر افتادن بهداشت و سلامتی اهالی شده است که با شروع فصل سرما، شیوع بیمارهای ناشی از این وضعیت سلامتی مردم را تهدید می کند.
یکی دیگر از اهالی این روستا بیان کرد: به علت فرسوده بودن شبکه داخلی و شکستگی مکرر انشعابات در روستای صفیره،شاهد جمع شدن آب در پشت منازل و نفوذ به داخل خانه ها هستیم که با آمدن فصل بارندگی موجب ترس اهالی از نشست خانه های خود به سبب جمع شدن آب در جلوی درب و پشت منازل شده است.
بخشدار غیزانیه در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: مشکل انشعابات فرسوده روستای صفیره که حدود ۲ الی سه کیلومتر است، پیگیری شده و لوله ها برای تعویض این انشعابات نیز خریداری شده است اما هنوز نصب نشده اند.
رسول ساکی تاخیر در نصب این لوله ها را از سوی پیمانکار پروژه اعلام کرد و افزود: به دلیل اینکه پیمانکار پروژه، پروژه های دیگری در روستاهای بخش مرکزی اهواز دارد و به دلیل بی آب بودن برخی روستاها، تعویض انشعاب در اولویت بعدی قرار گرفت؛ قرار بود هفته گذشته تعویض لوله ها را آغاز کند اما قول هفته آینده را به ما داد.
وی اضافه کرد: با شکستگی لوله ها آب هدر می رود و چند خانه در آخر روستا نیز آب ندارند که با تعویض انشعابات شبکه این مشکلات رفع می شود.
ساکی با بیان اینکه شبکه داخلی بیشتر روستاهای بخش غیزانیه فرسوده هستند و با رسیدن آب به روستاها و فشار آمدن به لوله ها باعث شکستگی این لوله ها می شود.
تلاش خبرنگار ایرنا برای پیگیری معضل از جانب آب و فاضلاب خوزستان بی نتیجه ماند.
روستای "صفیره" یکی از روستاهای بخش غیزانیه در ۳۰ کیلومتری شرق اهواز است که بخش عمده تاسیسات شرکتهای بزرگ نفتی را در خود جای داده است. این روستا از یک سو با آلودگیهای ناشی از مدفن پسماندهای اهواز روبه روست و از سوی دیگر با آلودگیهای نفتی دست و پنجه نرم میکند و اکنون ساکنان این منطقه معضل پوسیدگی انشعابات آب و آبگرفتگی و شوره زدن خانه ها را دارند.