تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۲
کد خبر: ۲۰۳۸۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

بنیاد شوش شناسی تاسیس شد

عضو هیات موسس بنیاد شوش‌شناسی گفت: با هدف ایجاد یک مرکز فرهنگی ـ علمی مستقل بیناد شوش‌شناسی در شهرستان شوش مجوز فعالیت را از مراجع ذیصلاح دريافت كرد.

بنیاد شوش شناسی تاسیس شد

علی بویری منجی در گفت‌وگو با ايسنا، خاطرنشان كرد: شوش با پیشینه هفت هزار ساله فرهنگی ـ تاریخی  و با توجه به غنای فرهنگی آن همواره جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ و تمدن ایران دارد. تنوع آثار و یادمان‌های تاریخی از دوره‌های پیش از تاریخ تا دوران معاصر از یک سو، وجود بارگاه مقدس دانیال نبی (ع) به عنون پیامبری الهی و مورد احترام تمام ادیان الهی و از سویی دیگر تنوع قومی و مردم‌شناسی در شهرستان شوش به همراه موقعیت خاص این منطقه به لحاظ کشاورزی و اقتصادی و پتانسیل‌های لازم برای شکوفایی صنعتی آن همگی از عوامل مهمی هستند که نیازمند شناسایی و معرفی اصولی روشمند و علمی این بخش از سرزمین‌مان می‌باشد.
وی ادامه داد: از این رو با هدف شناسایی شوش از دید تاریخی، میراث فرهنگی، مذهبی و اجتماعی و دیگر زمینه‌ها با همت گروهی از فعالان اجتماعی شهرستان بنیاد شوش‌شناسی در قالب موسسه‌ای فرهنگی و عام‌المنفعه تشکیل شد.
بويری منجی با اشاره به اهداف اين بنياد بيان كرد: از جمله اهدافی که این بنیاد در نظر دارد می‌توان به تشکیل مرکز اسناد و اطلاعات مربوط به شوش در زمینه‌های مرتبط با موضوع فعالیت‌های بنیاد، پیگیری ساخت کتابخانه جامع شوش‌شناسی، حمایت از فعالیت‌های علمی و پژوهشی مرتبط با موضوع فعالیت‌های موسسه همچون تالیف و ترجمه کتاب، مقالات و رساله‌های دانشگاهی اشاره كرد. همچنین پیگیری تاسیس موزه مردم‌شناسی بخش دیگری از برنامه‌های پیش بینی شده بنیاد شوش‌شناسی خواهد بود.
اين کارشناس باستان‌شناسی همچنين گفت: نظر به این که شوش از اهمیت ویژه‌ای در مجامع فرهنگی جهان  دارد حمایت از روند ثبت جهانی شوش در فهرست آثار جهانی در دستور کاری این تشکل قرار دارد. همچنين در آینده نزدیک پایگاه اینترنتی جامع شوش‌شناسی که مراحل طراحی آن در دست اقدام است راه‌اندازی خواهد شد. در این سایت شوش  در فضای مجازی به چند زبان از جمله انگلیسی، فرانسه، عربی و فارسی معرفی خواهد شد و زمینه مناسبی برای اطلاع‌رسانی، معرفی و ایجاد ارتباط خواهد بود.
او اضافه كرد: تلاش در جهت به وجود آمدن بسترهای مناسب تعامل و ارتباط با موسسات علمی و مراکز دانشگاهی  بخش دیگری از اهداف بنیاد شوش‌شناسی است. بدون تردید در این زمينه نیازمند همیاری و همکاری کارشناسان و صاحب نظران عرصه فرهنگ و تاریخ کشورمان و به ویژه شهرستان شوش هستیم.
عضو هیات موسس بنیاد شوش‌شناسی تاكيد كرد: برای حرکت و عملی شدن برنامه‌های بیناد شوش‌شناسی هیات موسسان نسبت به تشکیل هیات مدیره اقدام می‌كند و کارگروه‌هایی مرتبط با هر یک از برنامه‌های بنیاد  تشکیل خواهد شد.
به گفته اين دوستدار ميراث فرهنگی: دکتر حسین خنیفر، منصوره فروغی‌راد، دکتر محسن حاذقی، محمد ناصر و علی بویری منجی اعضای هیات موسسان این بنیاد هستند. موسسه فرهنگی بنیاد شوش‌شناسی پس از اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذیصلاح در سازمان اسناد کشور رسما به عنوان موسسه‌ای عام‌المنفعه و فرهنگی ـ علمی به ثبت رسید.
بويری‌منجی ابراز اميدواری كرد با هماهنگی و همدلی همه فعالان و کارشناسان فرهنگی و مسؤولان در راستای رسیدن به اهداف فرهنگی اجتماعی مندرج در اساسنامه گام برداشته شود.
برچسب ها: شوش
:
:
:
آخرین اخبار