تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۶
کد خبر: ۱۷۳۶۵۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

فقدان‌مدیریت‌یکپارچه مرزی مهم‌ترین‌مشکل مرز چزابه است

قائم مقام معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خوزستان در امور اقتصادی گفت: مهم‌ترین مشکل مرز چزابه فقدان مدیریت یکپارچه مرزی است که با ایجاد یک شبکه مدیریتی بتواند در زمان و مکان مناسب به تصمیم‌گیری مطلوب اقدام کند.

جلسه هماهنگی و سازماندهی مدیریت یکپارچه مرزی چزابه با حضور مدیران اقتصادی و سرمایه گذاری استانداری، گمرک، مرزبانی، حمل و نقل و راهداری، نیروی انتظامی، فرمانداری، آب و فاضلاب و دیگر دستگاه‌های اجرایی استان در محل معاونت اقتصادی استانداری تشکیل شد.

وجود نه مشکل اساسی در مرز چزابه

در این نشست، امید بن عباس، مدیر کل هماهنگی اموراقتصادی استانداری خوزستان به بررسی مهم‌ترین مشکلات مرز چزابه بر اساس گزارش ارسالی شورای امنیت ملی کشور پرداخت و به  مشکلات اساسی مرز چزابه در حوزه‌های عمرانی، تردد کالا، امنیت، حمل و نقل مسافرین، بانک و ارز، کمبود آبرسانی، ارائه خدمات کیفی برای جلب رضایت مسافرین، کیفیت ارائه خدمات توسط بخش خصوصی و دیگر موارد اشاره کرد که مسئولان هر حوزه نیز پاسخ های لازم را ارائه کردند.

نگاه سلیقه‌ای در مدیریت مرز چزابه

همچنین رضا قیصی پور نیز به بیان دغدغه‌های سوءمدیریت چزابه و تجار پرداخت و اظهار داشت: نگاه سلیقه‌ای به مدیریت این مرز، مشکلات مهمی برای صادرات کالا در استان ایجاد کرده است.

مدیر کل جذب و حمایت ازسرمایه گذاری استانداری خوزستان بیان کرد: برگزاری جلسات متعدد و متوالی نیز تاکنون نتیجه مطلوبی به همراه نداشته است و باید چاره اساسی‌ اندیشیده شود.

فقدان مدیریت یکپارچه مرزی، مهم ترین مشکل مرز چزابه است

در ادامه یداله مهرعلیزاده با تقدیر از همکاری همه مدیران دولتی و امنیتی در منطقه گفت: مرز چزابه از نظر اقتصادی و امنینی برای کشور از مناطق مهم و حساس کشوری و استان خوزستان است؛ مسائل مرز چزابه بیش از ده سال پیگیری شده است که در کنار پیشرفت‌های بسیار خوبی که حاصل شده اما هنوز از چند مساله اساسی رنج می‌برد.

وی ادامه داد: بر اساس گزارشی که از بازیگران این منطقه یعنی گمرک، حمل و نقل و راهداری، مرزبانی، نیروی انتظامی، بانک، فرمانداری، شهرداری، استانداری و فعالان بخش خصوصی، در معاونت اقتصادی تهیه شده، سه نوع اطلاعات جمع آوری شده که وظیفه آنها در مرز براساس دستورالعمل تدوین شده است.  مدیریت مرز چزابه، مهمترین مشکلات آنان در اجرای وظیفه تعیین شده برای آنان و در نهایت ارائه راهکار پیشنهادی برای حل مشکلات آنان است.

قائم مقام معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خوزستان در امور اقتصادی گفت: این بررسی نشانگر سه مشکل اساسی ناهماهنگی درون کشوری، استانی و برون کشوری(عراق) در این منطقه بوده که در بخش درون کشوری، ناهماهنگی میان دستگاه‌های متولی استانی مانند گمرک، راهداری، مرزبانی، نیروی انتظامی، بانک، فرمانداری و فعالین بخش خصوصی، مشکلات ناشی از تعرفه‌ها، یکسان‌سازی قیمت‌ها و تناژ، سامان‌دهی کرایه ماشین‌ها، ابلاغ تعطیلی‌ها به طرف ایرانی و عراقی، کاهش نرخ ترخیص‌کاری، حذف سخت‌گیری‌های سلیقه‌ای در مرز و عدم نگهداشتن بار در چذابه، نبود دستگاه ایکس ری وجود دارد.

وی افزود: در بخش برون کشوری با عراق، نا بسامانی تغییر تعرفه‌های عراقی‌ها، بستن مرزها بدون اعلام به بازرگانان، محدودیت ورود کامیون‌های عراقی به ایران، رویکرد سلیقه‌ای مقامات مرزی عراقی و امثالهم باعث شده که از این منطقه مرزی نتوان با همه ظرفیت‌های آن برای توسعه تجارت استفاده کرد.

مهرعلیزاده اظهار داشت: متاسفانه در چنین وضعیت ناهماهنگی، افراد سودجو برای تامین منافع کوتاه مدت خود، حیثیت مدیریتی و امنیتی این منطقه مرزی که با تلاش و کوشش مدیران حاکمیتی، مرزبانی و نیروی انتظامی حاصل شده است را تضعیف می‌کنند.

قائم مقام معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خوزستان در امور اقتصادی گفت: عده‌ای غیر تاجر و خارج از مجموعه فعالان اقتصادی در این مرز فعالیت دارند که موجب به رواج دلالی و افزایش بی‌رویه بهای اجاره‌ها، خدمات و موجب فشار به تجار و فعالان اقتصادی شده است.

وی تاکید کرد: مهم‌ترین مشکل این مرز، فقدان مدیریت یکپارچه مرزی است که با ایجاد یک شبکه مدیریتی بتواند در زمان و مکان مناسب به تصمیم‌گیری مطلوب اقدام کند.

مهرعلیزاده افزود: هم اکنون بلاتکلیفی موجود باعث شده در بعضی از بخش‌های خدمات رسانی، نابسامانی و اتلاف منابعی در مرز چزابه رخ دهد و این نابسامانی سبب کاهش کیفیت خدمات رسانی و نارضایتی مراجعان و فعالان اقتصادی شده است.

قائم مقام معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خوزستان در امور اقتصادی عنوان کرد: با توجه به گزارش ارسالی شورای امنیت ملی کشور موضوع در شورای تامین استان خوزستان مطرح و اختیار مدیریت یکپارچه مرزهای چزابه و شلمچه به معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری داده شد که موضوع را بررسی و پیگیری کند و انتظار داریم همه مدیران حاکمیتی در مرز و به ویژه حوزه امنیتی مرزبانی و نیروی انتظامی همانند گذشته همکاری و مساعدت خود را مضاعف سازند تا بتوانیم در اسرع وقت مشکلات این مرز را برطرف سازیم.

وی به تشکیل کارگروه مدیریت یکپارچه مرزی چزابه با ریاست معاون امور هماهنگی اقتصادی و توسعه منابع استانداری اشاره کرد و با بیان اینکه مدیر هماهنگی روابط تجاری با کشور عراق به نمایندگی از آقای بحرینی مقدم، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خوزستان، مسئولیت گروه را در مرز چزابه مدیریت و نظارت خواهند کرد.

مهرعلیزاده ضمن معرفی کارگروه به نمایندگی مدیرهماهنگی روابط تجاری با کشور عراق از همه مدیران بخش دولتی، امنیتی و فعالان اقتصادی حاضر در منطقه در خواست کرد با این مقام استانی همکاری تمام و کمال داشته باشند و در این خصوص، مسائل مرز به صورت روزانه و هفتگی رصد شود.

قائم مقام معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خوزستان در امور اقتصادی ادامه داد: در صورتی که عواملی مخل نظم و امنیت و کیفیت خدمات رسانی، با این کارگروه هماهنگ نباشند براساس نظر شورای تامین به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد تا برابر مقررات در مورد آنها تعیین تکلیف شود.

وی گفت: امیداریم با عنایت الهی، پشتیبانی استاندار خوزستان که دغدغه زیادی برای توسعه این منطقه استراتژیک اقتصادی دارند و همدلی و مساعدت همه بتوانیم شاهد مدیریت یکپارچه مرزی در مرز چزابه باشیم و بتوانیم از مزیت‌های بی‌بدیل این منطقه برای توسعه استان و کشور بهره برداری کنیم.
captcha
آخرین اخبار