دکتر محمود شمیلی در جلسه نخبگان اقتصادی خوزستان با معاون رییس جمهوری ، افزود : این شرکت عظیم کشاورزی-اقتصادی نوپا ، هنوز بدهی های سنگین تسهیلاتی و مالیاتی و تا حدودی بیمه ای دارد و گرچه مصوبات اخیر هیات وزیران در خصوص استمهال تسهیلات شامل ما نیز می شود ولی به لحاظ تاثیرپذیری سنگینی که از شرایط بحرانی اخیر داشته ایم و از سوی دیگر وزن انباشتگی بدهی ها ، تقاضا داریم زمان بازگشت تسهیلات بانکی در این شرکت تولیدی به بیش از دو سال افزایش پیدا کند.
وی با تشکر از پیگیری های دکتر شریعتی، استاندار خوزستان و تلاش برای حل مشکلات پیش روی استان و توجه به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی گفت: شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی حدود نیمی از شکر کشور را تولید می کند و ٧٠ درصد تولیدات در این شرکت مربوط به تولید شکر و ٣٠ درصد نیز به صنایع جانبی اختصاص دارد.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با اشاره به اینکه در دنیا نیشکر به واسطه صنایع جانبی شناخته می شود، افزود: در کشور ما بخش عمده فعالیت ها در این صنعت در تولید شکر تمرکز پیدا کرده و کمتر به صنایع جانبی پرداخته شده است.
شمیلی تصریح کرد: بر اساس برنامه های بلند مدت تعریف شده توسط مجموعه توسعه نیشکر در خوزستان، تولید ۶٠ محصول از فرآورده های جانبی نیشکر برنامه ریزی شده است.
وی از تشکیل اتاق فکر در مجموعه توسعه نیشکر خبر داد و گفت: چندیست اتاق فکری متشکل از نخبگان نیشکری و نخبگان صنعت و کشاورزی استانی در سه حوزه صنعت ، کشاورزی و مدیریت منابع انسانی تشکیل داده ایم و در این بخش ها با کمک این اتاق فکرها به تصمیم گیری می پردازیم که خروجی های کیفی خوبی را در زمینه کاهش هزینه ها و انتقال تکنولوژی داشته است.
شمیلی گفت: ما برای کاهش هزینه ها، افزایش تولید و بهبود محصولات از تکنولوژی های نو استفاده خواهیم کرد و بسته به شرایط این تکنولوژی ها را با اتکا به ظرفیتهای فنی خود بومی خواهیم نمود.
وی در بخش دیگری از سخنانش ضایعات تولید را جزیی از صنعت-کشاورزی در تمام دنیا دانست و افزود: حرکت در مسیر رساندن ضایعات به صفر از تلاش های دیگری است که در مجموعه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی انجام شده است.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی اضافه کرد: اجرای پروژه شورورزی و استفاده از زهاب نیشکر برای پرورش ماهی و کشت گیاهان متحمل به شوری در کانون های ریزگرد و مهار این کانون ها از دیگر دستاوردهای شرکت توسعه نیشکر است که توانسته ایم زهاب نیشکر را به یک فرصت برای استان تبدیل کنیم که این کار برای اولین بار در کشور انجام می شود و در نوع خود بی نظیر است.
شمیلی با تاکید بر لزوم توجه به مشکلات شرکت توسعه نیشکر به عنوان یک صنعت بزرگ تولیدی در استان و تلاش برای رفع آنها، گفت: بخشی از لوازم و قطعات یدکی مصرفی از خارج کشور وارد می شود که برای واردات این قطعات از ارز آزاد استفاده می کنیم و هیچ کمکی در این خصوص به توسعه نیشکر به عنوان یک شرکت تولید کننده نمی شود. ضمن اینکه این شرکت صادر کننده کالاهایی چون الکل و خمیر مایه بوده و طبق مصوبات دولتی مشمول استفاده از ارز مبادله ای است.
شمیلی همچنین بیان کرد: تمام تولیدات اصلی و جانبی شرکت بدلیل اینکه از نیشکر که یک محصولی کشاورزی است نشات میگیرند طبق قانون می بایست معاف از پرداخت مالیات باشد. در این خصوص با مسئولین مربوطه مذاکره داشته ایم اما متاسفانه صرفا شکر از مالیات معاف شده و به مابقی محصولات کماکان مشمول پرداخت مالیات است.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خاطر نشان کرد: ممنوع کردن واردات شکر اقدام خوبی بود که انجام شد و خوشبختانه وزارتخانه های ذیربط یکسال این ممنوعیت را اعمال نمودند اما برخی اخیرا به دلیل سودجویی بدنبال حذف این ممنوعیت هستند که در این صورت شرکت توسعه نیشکر با مشکل عرضه روبرو خواهد شد. لازم بذکر است علی رغم موج گرانی های جاری قیمت کالای شکر تغییر زیادی نداشته است و تغییر نسبت ارزش مخارج به درآمدها حتی با بهبود تولید قابل جبران نیست.
شمیلی همچنین با بیان اینکه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی به دلیل خشکسالی تاکنون متحمل خسارت های فراوانی شده است ، گفت: این شرکت به دلیل خشکسالی تاکنون مقدار زیادی از محصولاتش را از دست داده است و این رقم برای یک مجموعه بزرگ که حدود ٢٠ هزار شغل مستقیم ایجاد کرده است، بسیار نگران کننده است.
وی یادآور شد: در هیات وزیران این امکان فراهم شده است تا شرکت های تولیدی برای گذر از بحران های موجود بتوانند به مدت دوسال از تسهیلات دولتی استفاده کنند و ما تقاضا داریم که این زمان برای شرکت عظیم توسعه نیشکر و صنایع جانبی افزایش یابد و این شرکت به صورت ویژه مورد توجه قرار بگیرد چون در حال حاضر شرایط توسعه نیشکر بحرانی است.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی گفت: نیشکر در دنیا یک محصول خاص است چون در فصل گرم سال تولید می شود و دمای استان خوزستان در این فصل به ۵٠ درجه می رسد لذا تمهیدات ویژه ای از سوی دولتها برای تولیدکنندگان نیشکر اندیشیده شده است. در مواردی از قبیل معافیت های مالیاتی، حمایت های بیمه ای و شرایط بازنشستگی و حتی دریافت مستمری به صورت خاص مورد توجه قرار می گیرد ولی در کشور ما چنین تفاوتی حتی در جزیی ترین مواردی دیده نمی شود.
وی در پایان گفت : از محضر حضرتعالی که برای شنیدن و پیگیری مسایل و مشکلات تولیدکنندگان استان خوزستان از سوی دولت تقبل زحمت فرمودید کمال تشکر را دارم.