تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۶
کد خبر: ۱۶۹۷۲
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
ايجاد شهرك نفت‌وگاز در منطقه آزاد اروند / هماهنگي براي ايجاد مسير پروازي اهوازـ مسكو
مديركل هماهنگي امور اقتصادي و بنادر استانداري خوزستان و سرپرست منطقه آزاد اروند با تاكيد بر لزوم استفاده از پتانسيل‌هاي اين منطقه‌، گفت: از اين منطقه مي‌توان به عنوان منطقه‌اي براي ايجاد صنايع پشتيبان نفت و گاز استفاده كرد. با توجه به واردات تجهيزات بسيار در حوزه نفت و گاز، قرار است‌ شهرك نفت و گاز در منطقه آزاد اروند ايجاد و سرمايه‌گذاري‌هاي لازم توسط توليدكنندگان خارجي و داخلي براي توليد تجهيزات نفت و گاز انجام شود.

 
بهروز حسيني‌فر در ابتداي سال جديد با حضور در ايسنا به اهم فعاليت‌هاي صورت گرفته در بخش اداره‌كل هماهنگي امور اقتصادي استان اشاره و در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي ايسنا، اظهار كرد: استانداري نمونه‌ كوچكي از دولت در استان محسوب مي‌شود؛ تمام حوزه‌‌هاي استان در قالب معاونت‌هاي اقتصادي، سياسي، اجتماعي تعريف و با استانداري مرتبط هستند.
 
وي افزود: فعاليت‌هاي بسياري در بخش‌هاي صنعتي، تجاري، كشاورزي، بنادر و مبادلات مرزي در استان انجام مي‌شود كه هر كدام از اين موضوعات زير نظر يك دستگاه فعاليت مي‌كنند. اما بعضي از اقدامات در استانداري بين‌دستگاهي بوده و نياز است براي انجام آن‌ها بين دستگاه‌هاي مختلف استان هماهنگي ايجاد شود.
 
هماهنگي براي ايجاد مسير پروازي اهوازـ مسكو جهت صادرات
 
حسيني‌فر تصريح كرد: به عنوان مثال در حال حاضر به دنبال ايجاد مسير پروازي اهوازـ مسكو به صورت مستقيم براي حمل بار به روسيه و افزايش صادرات محصولات كشاورزي به اين كشور هستيم كه هماهنگي اين موضوع در حال حاضر توسط استانداري انجام مي‌شود.
 
مديركل هماهنگي امور اقتصادي استانداري خوزستان با اشاره به نقش هماهنگ‌كننده بخش امور اقتصادي و بنادر استان، عنوان كرد: بعضي از فعاليت‌ها در استان توسط اين بخش نظارت مي‌شود كه از جمله آن‌ها مي‌تواند به امور تنظيم بازار و مبادلات مرزي اشاره كرد. بخش ديگري از كارها نيز به هيچ دستگاهي در استان مربوط نمي‌شود؛ مثلا هيچ دستگاهي در استان متولي بحث توسعه روابط خارجي با كشورها نيست؛ به همين علت اين اداره‌كل به عنوان متولي ايجاد همكاري‌هاي بين‌المللي انتخاب شد.
 
وي درباره اجراي وظيفه امور اقتصادي مبني بر نظارت بر انطباق فعاليت‌هاي اقتصادي استان با اهداف توسعه‌اي، گفت: در مجموع برنامه‌هاي و شاخص‌هاي توسعه اقتصادي در بخش‌هاي مختلف استان تعريف شده است. در بخش كشاورزي شاخص‌هايي همچون افزايش توليد و ميزان بهره‌برداري از اراضي و افزايش صادرات، خريد تضميني و توليد شيلات پيش‌بيني شده كه آمار و ارقام هر سال نشان‌دهنده رشد استان در شاخص‌هاي توسعه‌اي كشاورزي است.
 
حسيني‌فر بيان كرد: در بخش صنعت نيز سال گذشته 1670 ميليارد تومان در 180 طرح داراي پروانه بهره‌برداري، سرمايه‌گذاري شد و خوزستان از اين نظر در كشور استان اول بود؛ تحقق اين ميزان سرمايه‌گذاري به معناي توسعه اقتصادي استان در بخش صنعت است.
 
مديركل هماهنگي امور اقتصادي و بنادر استانداري خوزستان تصريح كرد: در بحث توسعه اقتصادي، شاخص‌هايي مطرح مي‌شوند كه آن‌ها را مي‌‌توان در تمام بخش‌هاي استان پيگيري كرد.
 
گنجاندن برش‌هاي استاني و شهرستاني در برنامه‌ريزي‌هاي كشور
 
وي در خصوص نظام‌هاي برنامه‌اي بخش‌هاي مختلف اقتصادي، اظهار كرد: معتقدم در تعاريف برنامه‌اي كشور بايد برش‌هاي استاني، شهرستاني و بخشي گنجانده شود. سند چشم‌انداز، برنامه‌هاي پنج ساله و برنامه‌هاي استان بايد در امتداد هم باشند. در حال حاضر نظام برنامه‌اي در كشور انسجام زيادي ندارد و شاخص‌هاي فعلي براساس برنامه‌هايي است كه هر دستگاه براي هر سال خود تعريف مي‌كنند.
 
حسيني‌فر افزود: در كشور به دليل تغييرهاي مديريتي سازمان‌ها، ما نمي‌توانيم برنامه‌هاي تطبيقي بلندمدت داشته باشيم و برنامه‌هاي تطبيقي استان براي تحقق رشد و توسعه هر سازمان و بخش معمولا كوتاه‌مدت است.
 
مديركل هماهنگي امور اقتصادي و بنادر استانداري خوزستان درباره اهميت و لزوم برقراري ارتباط اقتصادي استان با ساير كشورها، بيان كرد: در سفر به كشور چين براي امضاي خواهرخواندگي خوزستان و استان شاندونگ، متوجه شديم كه اين استان با 50 استان ديگر در دنيا خواهرخواندگي امضا كرده و صادرات اين استان 95 ميليارد دلار است. به نظر مي‌رسد كشورهاي همسايه نسبت به خوزستان براي امضاي خواهرخواندگي و ايجاد روابط با ديگر كشورها جلوتر هستند.
 
وي عنوان كرد: در حال حاضر اقتصاد موضوعي درهم‌تنيده با سياست است و بدون برقراري روابط سياسي بين  كشورها نمي‌توان انتظار برقراري روابط و توسعه اقتصادي را داشت.
 
ايجاد روابط خارجي با كشورها با هدف معرفي خوزستان
 
حسيني‌فر معرفي استان به ديگر كشورها را يكي از دلايل اصلي ايجاد روابط خارجي دانست و خاطرنشان كرد: براي اين‌كه تجار و بازرگانان استان بتوانند بازارهاي هدف را شناسايي و در نهايت كالاهاي خود را به ديگر كشورها صادر كنند، برقراري اين روابط براي ما اهميت دارد.
 
وي استفاده از پتانسيل‌هاي بخش كشاورزي استان را يكي ديگر از اهداف ايجاد روابط خارجي عنوان كرد و گفت: بخش كشاورزي ما پتانسيل‌هاي بسياري دارد؛ هم‌اكنون نيز در روند روابط خارجي به دنبال بهينه‌سازي سيستم حمل و نقل استان براي افزايش صادرات محصولات كشاورزي به ديگر كشورها هستيم.
 
مديركل هماهنگي امور اقتصادي و بنادر استانداري خوزستان اظهار كرد: كل ارزش صادرات كشور به روسيه 500 ميليون دلار است، در حالي كه تنها از مرز شلمچه سالانه 500 ميليون دلار كالا به عراق صادر مي‌شود و اين نشان مي‌دهد كه ارتباطات خارجي وجود ندارد و از بازار‌هاي هدف اطراف كشور استفاده اقتصادي مناسبي نمي‌شود.
 
حسيني‌فر ادامه داد: در روسيه نسبت به محصولات كشاورزي نياز بالايي وجود دارد. در بيشتر سال زمين‌هاي اين كشور يخ‌زده و برفي است و خوزستان نزديك‌ترين مركز كشاورزي با پتانسيل بالا به اين كشور محسوب مي‌شود. بنابراين مي‌توانيم بخش زيادي از محصولات كشاورزي مورد نياز اين كشور را تامين كنيم.
 
وجود ظرفيت‌هاي تجاري بسيار در كشورهاي آفريقايي
 
وي تصريح كرد: در خصوص كشور كنيا و آفريقا نيز اين تصور به ذهن مي‌آيد كه اين كشورها داراي مردمان گرسنه و نيازمند كمك هستند اما اين تصور كاملا اشتباه است و كشورهاي آفريقايي پتانسيل‌هاي بسياري دارند كه ما مي‌توانيم نيازهاي آن‌ها را تامين كنيم و بسياري از نيازهاي ما را نيز آن‌ها مي‌توانند تامين كنند.
 
مديركل هماهنگي امور اقتصادي و بنادر استانداري خوزستان با اشاره وجود پتانسيل‌هاي خاص در استان، بيان كرد: به عنوان نمونه كشور كنيا نزديك به 11 هزار مگاوات برق نياز دارد، در حالي كه خوزستان به تنهايي 12 هزار مگاوات برق توليد مي‌كند و ميزان درآمدهاي استان از بخش‌هاي مختلف از جمله نفت، گاز، فولاد، صنايع كوچك و تجارت 60 ميليارد دلار است كه اين رقم، رقم كوچكي نيست.
 
حسيني‌فر گفت: نخست‌وزير كنيا پس از سفر ما به اين كشور براي سرمايه‌گذاري در بندر امام به استان سفر كرده بود. اين سفرها و ارتباطات در روابط 2 كشور موفقيت چشم‌گيري محسوب مي‌شود. تعهد آن‌ها براي سرمايه‌گذاري در بندر امام به مبلغ 359 ميليون دلار بوده كه به تدريج در حال انجام است.
 
وي در خصوص آخرين وضعيت مبادلات تجاري مرزهاي مهم شلمچه و چزابه در استان خوزستان، اظهار كرد: راه‌اندازي چزابه به سه چهار سال پيش باز مي‌گردد. استان ميسان عراق به مرز چزابه نزديك است و اين استان بسيار علاقمند به همكاري با كشور ايران است.
 
مديركل هماهنگي امور اقتصادي و بنادر استانداري خوزستان ادامه داد: از سوي ديگر با توجه به موقعيت ‌بصره مرز شلمچه براي استان مرز مهمي است. صدور كالا از اين مرز صورت مي‌گيرد و هنوز به صدور خدمات فني و مهندسي از اين مرز توجهي نشده اما به دنبال تقويت اين بخش از مرز شلمچه هستيم. همچنين در حال مذاكره با ديگر كشورها براي انجام مبادلات تجاري آن‌ها از طريق مرز شلمچه هستيم.
 
سرمايه‌گذاري 7.5 ميليارد توماني در مرز چزابه
 
حسيني‌فر با بيان اين‌كه مرز شلمچه و چزابه 2 مرز مهم در كشور محسوب مي‌شوند، افزود: اما اين مرزها از نظر زيرساختي هنوز مشكل دارند و هر چند ماه يك بار اگر از مرزها بازديد شود مي‌بينيم كه تغييرات زيادي انجام شده است. حدود 7.5 ميليارد تومان در مرز چزابه با همكاري وزارت راه و سازمان پايانه‌هاي كشور سرمايه‌گذاري صورت گرفته است و اميدواريم تا پايان امسال اين پروژه و امكانات در حال ساخت در چزابه به بهره‌برداري برسد.
 
وي در خصوص انعقاد تفاهم‌نامه‌هاي همكاري با ديگر كشورها، تصريح كرد: امضاي تفاهم‌نامه خواهر‌خواندگي بين 2 طرف به معني همكاري بين آن‌ها است. تاكنون بين خوزستان و استان بورساي تركيه، آستاراخان روسيه بروم‌واساي كنيا و شاندونگ چين تفاهم‌نامه خواهر خواندگي امضا شده است؛ از سوي ديگر با استان‌هاي ميسان، بصره، ديوانيه كشور عراق نيز تفاهم‌نامه‌هاي همكاري به امضا رسيده است.
 
حسيني‌فر با بيان اين‌كه محدوديتي در ايجاد ارتباط خارجي براي استان خوزستان وجود ندارد، خاطرنشان كرد: وزارت‌ امور خارجه به دليل عملكرد خوب استان در زمينه روابط خارجي در بعضي موارد براي برقراري ارتباط با كشورهاي مختلف دست ما را باز گذاشته است.
 
امضاي تفاهم‌نامه‌هاي همكاري با عمان و قطر در سال جاري
 
مديركل هماهنگي امور اقتصادي و بنادر استانداري خوزستان با اشاره به رويكرد استان براي افزايش تفاهم‌نامه‌هاي همكاري با ديگر كشورها در سال جاري، اظهار كرد: قرار است كه با كشور عمان تفاهم‌نامه‌اي امضا كنيم؛ اين كشور سرانه درآمدي بالايي دارد. مباحثي نيز در خصوص كشور قطر از سال‌هاي گذشته مطرح بوده كه امسال به‌دنبال تقويت اين ارتباطات هستيم.
 
وي گفت: كشور پاكستان نيز يكي‌ديگر از كشورهاي هدف ما است. در پاكستان انرژي فوق‌العاده گران شده و به همين علت سرمايه‌گذاران اين كشور بخشي از توليد خود را به كشورهايي كه انرژي ارزاني دارند منتقل مي‌كنند و زمينه سرمايه‌گذاري پاكستاني‌ها در خوزستان وجود دارد. همچنين در بخش كشاورزي نيز زمينه‌هاي ارتباط بين 2 كشور وجود دارد. از سوي ديگر به دليل موقعيت هم‌جواري خوزستان با عراق در صدد هستيم برخي از كشورها را از طريق خوزستان وارد عراق كنيم.
 
حسيني‌فر با اشاره به اشتغال‌زايي صورت گرفته در منطقه آزاد اروند، بيان كرد: سال 89 در اين منطقه قرار بود 500 شغل ايجاد شود كه اين ميزان به 2100 شغل رسيد و نشان‌دهنده پتانسيل‌هاي بالاي اين منطقه در جذب سرمايه‌گذاران است.
 
سرپرست منطقه آزاد اروند در خصوص تردد خودروهاي پلاك منطقه آزاد اروند نيز عنوان كرد: اين مصوبه براي ساكنان آبادان و خرمشهر تعريف شده و اگر براي كل ساكنان استان اين مصوبه اجرايي مي‌شد، قطعا با خريد بالاي خودروهاي وارداتي، توليدات داخلي خودرو دچار مشكل مي‌شد و عملا دولت با اين موضوع مخالفت مي‌كرد.
 
واگذاري زمين به سرمايه‌گذاران و توليدكنندگان در منطقه آزاد اروند
 
وي با اشاره به ظرفيت‌هاي منطقه آزاد اروند، افزود: صنعت برق در استان خوزستان پتانسيل‌هاي بسياري دارد؛ توليد حدود 12 هزار مگاوات برق و شبكه وسيع توزيع و انتقال از مزيت‌هاي استان محسوب مي‌شود؛ ما مي‌توانيم از طريق منطقه آزاد اروند تجهيزات مورد نياز صنعت برق را توليد كنيم. همچنين در خرمشهر توسط شركت صنايع دريايي و كشتي‌‌سازي، سازه‌هاي 5 هزار تني توليد مي‌شود و اين سازه‌ها در چاه‌هاي نفت و گاز خليج‌فارس مورد استفاده قرار مي‌گيرند كه با نصب اين سازه‌ها ديگر نيازي به استحكام بخشي آن‌ها در دريا نيست.
 
حسيني‌فر در پايان از واگذاري زمين به سرمايه‌گذاران و توليدكنندگان در منطقه آزاد اروند با حداقل قيمت خبر داد و خاطرنشان كرد: قرار است در سال جاري حدود 40 هزار متر سوله ايجاد و به توليدكنندگان اجاره داده شود. اين سوله‌ها در صورت توانايي توليدكنندگان، به آن‌ها فروخته خواهد شد.
:
:
:
آخرین اخبار