تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۱
کد خبر: ۱۶۹۵۸
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
شوری آب اراضی‌کشاورزی‌خوزستان را نابود می‌کند
یک دوستدار میراث فرهنگی گفت: گنبدهای نمکی در دریاچه سد گتوند باعث شوری آب در رودخانه کارون شده است و اراضی کشاورزی خوزستان در آستانه نابودی است.

به گزارش فارس، محمد کمال سودمند اظهار داشت: شوری آب کارون در خوزستان باعث نابودی اراضی کشاورزی استان شده است و باید در این باره چاره‌اندیشی شود.

وی با اشاره به اینکه قله‌های نمک موجود در رودخانه کارون باعث شده است تا آب این رودخانه شور شود، افزود: خوزستان تنها صنعت بعد از نقش کشاورزی را دارد که با احداث این سد گتوند همه اراضی کشاورزی خوزستان و پایین دست شوشتر نابود خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه نیازمند کارشناسی بی‌طرف در این باره هستیم، تأکید کرد: سد گتوند ادعا می‌کند که آب کارون هیچ شور نشده است ولی در این باره با اندازه‌گیری شوری آب در بالا دست سد گتوند و پایین دست این سد متوجه می‌شویم که شوری آب به شدت افزایش یافته است.

سودمند با اشاره به اینکه خوزستان در 20 سال آینده چیزی به عنوان کشاورزی نخواهد داشت، خاطرنشان کرد: استان خوزستان در سال‌های خوزستان شهد نابودی کشاورزی خود خواهد بود و در این باره هیچ اقدامی انجام نشده است.

وی با اشاره به اینکه حتی اراضی نیشکر خوزستان تولیدی کمتر از سال‌های گذشته داشته‌اند، گفت: شوری آب در خوزستان تأثیرات زیادی داشته که در آینده مشخص می‌شود.

این دوستدار میراث فرهنگی با اشاره به شرایط موجود در میراث فرهنگی خوزستان تأکید کرد: حفظ میراث فرهنگی دغدغه همه مردم شوشتر است که باید به این بخش توجه بیشتری شود.

سودمند تأکید کرد: امید بود که با ثبت سازه‌های آبی شوشتر در یونسکو اقدامات زیادی در این بخش انجام شود ولی این اتفاق نیفتاده است.

:
:
:
آخرین اخبار